Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Acil Tıp

Acil Tıp Pratiğinde Klinik Toksikoloji Daha büyük görüntüle

Acil Tıp Pratiğinde Klinik Toksikoloji

9786050611403

Ema Tıp Kitabevi

1 750,00 TL

1 400,00 TL

-20%


KDV Hariç: 1 400,00 TL

Acil Tıp eğitimi özellikle Toksikoloji alanını kapsayan pek çok sorun ile ilgilenmektedir. Zehirlenme olguları çok değişik bulgu ve belirtilerle acil servislere başvurmaktadır. Bu olgulardan her zaman toksik etkenin ne olduğuna dair güvenilir bilgiler alınamamakta­dır. Doğru tanıyı koyabilmek ve uygun müdahaleyi yapabilmek için multidisipliner bir yaklaşım gereklidir. Akut ya da kronik zehirlenmelerin tespit ve tedavisinde ilk değerlen­dirmeyi yapan, sonrasında uygun takip, yaklaşım,yönlendirme ve iletişimi sağlayan Acil Tıp Hekimlerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Zehirlenme olgularında, uygun ve etkin yaklaşımla doğru tedavi için; Zehir Danışma Merkezleri, 112 Sağlık Birimleri, Acil Servis Hekimleri ve sağlık personeli, Biyokimya ve Toksikoloji laboratuvar uzmanları, Tıbbi Görüntüleme, Yoğun bakım ve Adli Toksikoloji gibi pek çok birimin multidisipliner bir yaklaşımla dayanışması gerekmektedir.

Klinik toksikoloji, ilaçlar ve ilaç dışı diğer kimyasal maddelerle ortaya çıkan zehirlen­me durumlarının tanı ve tedavisi ile ilgilenen toksikoloji alt dalıdır. Klinik Toksikolojinin dünyada, özellikle de Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) çok sayıda örnekleri bulun­maktadır. ABD’de Klinik Toksikoloji Yan Dal Uzmanlığı Tıpta Uzmanlık Eğitimi Akre­ditasyon Kurulu (Accredition Council for Graduate Medical Education) tarafından 1998 yılında resmi olarak kabul edilmiş ve o tarihten bu yana resmi olarak Klinik Toksikoloji yan dal uzmanlığı verilmektedir. Avrupa’da da Farmakoloji Anabilim Dalları içinde, Ze­hir Danışma Merkezleriyle birlikte çalışan, Klinik Farmakoloji ile birlikte ya da ayrı olarak Klinik Toksikoloji” bölümleri yer almaktadır.

Ancak ülkemizde henüz herhangi bir uzmanlık dalının yandalı olarak kabul edilmiş resmi klinik toksikoloji yan dalı bulunmamakta, bu konudaki eğitim ve bilgilendirmeler farklı uzmanlık dallarının kendi branşlarının çalışma gruplarının bilimsel faaliyetleriyle devam etmektedir.

Klinik toksikolojinin önemli konularını ve bu konularla ilgili pratik yaklaşımı özetledi­ğimiz Acil Tıp Pratiğinde Klinik Toksikoloji adlı kitabımızı sizlerle paylaşmaktan mutlu­luk duymaktayım. Kitabımız Türkiye Acil Tıp Derneği (TATD) klinik toksikoloji çalışma grubu başkanlığı yaptığım dönemde bu konuda güncel ve özellikle Acil Tıp pratiğine yönelik Türkçe kaynak kitabı eksikliği fark edilerek, çoğunluğu TATD toksikoloji çalışma grubu üye ve eğitmenleri ile çok farklı disiplinden, konusunda uzman ve deneyimli de­ğerli yazar arkadaşlarımın desteği ile oluşturulmuş ve klinik toksikoloji bilgi ve pratiğine ihtiyaç duyan tüm hekim ve sağlık çalışanlarının beğenisine sunulmuştur.

ISBN9786050611403
Basım Yılı2020
Sayfa Sayısı865
Yazar(lar)Prof.Dr.Zeynep Kekeç

Yorum Yaz

Acil Tıp Pratiğinde Klinik Toksikoloji

Acil Tıp Pratiğinde Klinik Toksikoloji

Yorum Yaz