Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Anesteziyoloji ve Ağrı

Anestezi Eğitiminin Anahtarı Genişletilmiş 4. Baskı Daha büyük görüntüle

Anestezi Eğitiminin Anahtarı Genişletilmiş 4. Baskı

9786256340206

Ankara Nobel Tıp Kitabevi

675,00 TL


KDV Hariç: 675,00 TL

  Anestezi uygulaması, sadece bir ilacın hastaya uygulanmasıyla açıklanabilecek kadar basit bir süreç değildir. Bu karmaşık uygulama, tüm vücut sistemlerinde derin etkiler yaratır. ‘Anestezi Eğitiminin Anahtarı’, insan vücudunun çalışma dinamiklerini, uygulanan ilaçların çok yönlü etkilerini ve anestezi uygulamasıyla birlikte vücut sistemlerinde meydana gelen değişiklikleri anlamak için gerekli olan temel bilgileri basit bir dille aktarmayı hedeflemektedir.
   Anestezi teknikerliği, ülkemizde önemli bir role sahip bir meslek dalıdır. Özellikle, önlisans düzeyindeki eğitimin süresi ve içeriği önemli bir tartışma konusudur. Temel tıp bilimleri derslerine ayrılan süre ve içeriğin yetersizliği, klinik derslerin tam olarak anlaşılabilmesindeki en önemli engellerden biridir. Halbuki, anestezi teknikerlerinin anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanlarının en önemli destekçileri olduğu ve kritik anlarda, kritik kararlar vermelerinin gerekebildiği açıktır.
    ‘Anestezi Eğitiminin Anahtarı’ ihtiyaç duyulan temel ve klinik bilgiler için önemli bir köprü görevi görmeyi hedefleyen bir kaynaktır. Anestezi saha deneyimiyle yazılmış, ihtiyaç duyulan temel bilgiler açısından içeriği desteklenmiş, olabildiğince yalın bir dil kullanılarak okuyucunun anlamasını kolaylaştırmak amaçlanmıştır. Kitabın 4. baskısında bilginin anlaşılmasını ve kullanılmasını daha da kolaylaştırma hedefi taşıyan sorular ve cevapları eklenmiştir.

 

“Anestezi Eğitiminin Anahtarı” ismini verdiğim bu kitabı yazmak, benim için bilginin sınırlarının çizilemeyeceği bir ortamda büyük bir cesaretti. İnsanın kendisine ve hayata katmasının, kalıcı bir şeyler bırakmasının kıymetine sonsuz düzeyde inanırım. 

 

Bu kitap, anestezi eğitiminin başlangıcında temel kavramların kolayca anlaşılmasını hedeflemektedir. Tamamı, bu süreci bizzat yaşamış bir anestezi teknikeri tarafından kaleme alınmış; yıllarca gerek klinik, gerek akademik ortamda verilen eğitim deneyimiyle birlikte amacına uygun hale getirilmeye çalışılmıştır. Yine de tüm çabalara rağmen, gözden kaçmış olabilecek hataların hoşgörü ile karşılanmasını temenni ediyorum. Dilerim yaşamlara dokunan ve anestezi teknikerlerinin kendilerine daha özgüvenli hissetmelerinin sağlayan bir kitap olur 

                                                                        Ahmet Emre Azaklı

ISBN9786256340206
Basım Yılı2024
Basım Sayısı4
Sayfa Sayısı448
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Ahmet Emre Azaklı
BISAC
DOI

Yorum Yaz

Anestezi Eğitiminin Anahtarı Genişletilmiş 4. Baskı

Anestezi Eğitiminin Anahtarı Genişletilmiş 4. Baskı

Yorum Yaz