Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Sosyoloji

Arap Modernleşmesi ve Etkileri Daha büyük görüntüle

Arap Modernleşmesi ve Etkileri

9786253999490

Akademisyen Kitabevi

175,00 TL

140,00 TL

-20%


KDV Hariç: 140,00 TL

Zengin kültürel miraslar ve geleneklerle ilişkilendirilen Arap dünyasında, modernleşme önemli bir dönüşüm süreci olarak ön plana çıkmaktadır. Bu yönüyle Arap modernleşmesinin kültürel değişim stratejileri ile paralel düşünülmesi konunun ortaya konulması bakımından önem arz etmektedir. Küreselleşmenin Arap toplumlarını üzerindeki etkisi ciddi tesirler uyandırmıştır. Bu durum ise farklı fikir ve uygulamalara maruz kalınmasına yol açan dinamik bir unsur olarak ortaya çıkmıştır.

Bu bağlamda küreselleşme, bilgi, teknoloji ve kültür alışverişini kolaylaştırarak Arap ülkelerinin küresel arenada kal- abilmesi için uyum sağlamak ve onları modernleşmeye yönlendirmenin de etmenlerini yatarmıştır. Örneğin, sosyal medya platformlarının çoğalması, Arap gençliğinin küresel trendlerle etkileşime geçmesine neden olmuş ve farklı kültürel geçmişe sahip akranlarıyla bağlantı kurmasına olanak tanımıştır. Yine eğitim de başat bir etken olarak bi- reyleri hızla ilerleyen bir toplumda başarılı olmak için gereken bilgi ve becerilerle donatarak Arap modernleşme ça- balarında büyük etkiler yaratmıştır.

ISBN9786253999490
Basım Yılı2024
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı151
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Rashad SEYİDOV
BISACPOL059000
DOI10.37609/akya.3183

Yorum Yaz

Arap Modernleşmesi ve Etkileri

Arap Modernleşmesi ve Etkileri

Yorum Yaz