Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

BEŞERİ/SOSYAL BİLİMLER

Geliişmekte Olan Ülkelerde Yoksulluğun Nedenleri ve Yoksullkla Mücadele Yolları Daha büyük görüntüle

Geliişmekte Olan Ülkelerde Yoksulluğun Nedenleri ve Yoksullkla Mücadele Yolları

105

Adana Nobel Kitabevi

150,00 TL

120,00 TL

-20%


KDV Hariç: 120,00 TL

Tolga KABAŞ Yoksulluğun ölçülmeden önce tanımlanması ve kavramsal olarak anlaşılması gerekir. Yoksulluğun tanımı genişledikçe ölçülmesi de o kadar zorlaşmaktadır. Yoksulluğun tanımlarına göre ölçümünde kullanılan göstergeler farklılık gösterir. Bu yüzden yoksulluğun kesin tanımlarının yapılması ölçümler açısından çok önemlidir. Tanımların değişmesi sonucunda değişen yoksulluk göstergeleri farklı insanları ve grupları yoksul olarak tanımlar. Ayrıca, yoksulluğun tanımlarının değişmesi yoksullukla mücadelede de farklı politikalara yol açar.

ISBN9786053970842
Basım Yılı2010
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı333
Kitap DiliTÜRKÇE
Yazar(lar)TOLGA AKBAŞ

Yorum Yaz

Geliişmekte Olan Ülkelerde Yoksulluğun Nedenleri ve Yoksullkla Mücadele Yolları

Geliişmekte Olan Ülkelerde Yoksulluğun Nedenleri ve Yoksullkla Mücadele Yolları

Tolga KABAŞ Yoksulluğun ölçülmeden önce tanımlanması ve kavramsal olarak anlaşılması gerekir. Yoksulluğun tanımı genişledikçe ölçülmesi de o kadar zorlaşmaktadır. Yoksulluğun tanımlarına göre ölçümünde kullanılan göstergeler farklılık gösterir. Bu yüzden yoksulluğun kesin tanımlarının yapılması ölçümler açısından çok önemlidir. Tanıml

Yorum Yaz