Sipariş listesinde ürün yok
9786059541114
155,00 TL
140,00 TL
Kitap Tanıtım Yazısı (Önsözden):
Beslenme biliminin ilkelerini gıda güvenliği, gıda teknolojisi, biyoteknoloji, hastalık önleme, halk sağlığı gibi toplumdaki grupların sağlığını ölçmek ve beslenme eğitim programlarını, topluma yardım programlarının gelişmesi ile ile ilgili olarak değişmeler ve gelişmeler yönlendirmektedir. Kitabımız beslenme biliminin bilimsel temeli ve uygulamalarını, ilgili diğer disiplinlerin genişlemesini, büyümesini, beslenme bilimindeki gelişmeleri yansıtmaktadır. Beslenme alanındaki büyüme ve gelişme koşulları bizlere bunları zorla kabul ettirmektedir. Bu durumla yüzleşmeler devam etmekte, sürekli içeriği ve büyümesi artan, gelişen bu alanda koşullara uyum da zorunluluk haline gelmektedir. Kitaptaki bölümler beslenme alanındaki öğrenciler, araştırıcılar ve uygulayıcılar için düzenlemiş ve yararlı olması umularak sunulmuştur. Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-7 kitabımızın içeriği Çeviri: American Dietetic Association uygulama raporu, diyet destekleri, iştah metabolizmasının moleküler regülasyonu ve beslenme, anne sütü verimliliği ve emzirme süresi üzerinde baba desteğinin rolü: diyetisyenlere düşen görevler, çocuk yanık hastalarında beslenme tedavisi, depresyon ve yağ asitleri, yoksulluk ve beslenme ilişkisi: açlık-obezite paradoksu, inflamatuar bağırsak hastalıklarında prebiyotik ve probiyotikler, beslenmeye bağlı hastalıkların önlenmesinde yeni yaklaşımlar: beslenme okuryazarlığı ve besin okuryazarlığı, yüksek proteinli diyetin vücut ve sağlık üzerine etkileri, diyabet ile çinko ilişkisi, krill yağı: beslenme ve sağlık yönünden değerlendirilmesi, yeme farkındalığı konularından oluşmuştur. “Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-7” başlığı altındaki bu kitapta da diyetisyenler için gerekli, güncel ve tartışılmakta olan konular seçilmiş ve hazırlanmıştır. Kitap 12 bölümden oluşmaktadır. Bu kitabın hazırlanmasında yoğun emek ve katkı veren, bilgi ve deneyimlerini paylaşan yazarlarımıza teşekkür ediyoruz. Kitabın basılması ve yayımlanması konusunda emeği geçenlere de teşekkür ederiz. Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-7’nin, beslenme ve diyetetik alanında yararlı bir kaynak olmasını diliyoruz.
İCİNDEKİLER
BOLUM 1: Ceviri: American Dietetic Association Uygulama Raporu: Diyet Destekleri
BOLUM 2: İştah Metabolizmasının Molekuler Regulasyonu ve Beslenme
BOLUM 3: Anne Sutu Verimliliği ve Emzirme Suresi Uzerinde Baba Desteğinin Rolu:Diyetisyenlere Duşen Gorevler
BOLUM 4: Cocuk Yanık Hastalarında Beslenme Tedavisi
BOLUM 5: Depresyon ve Yağ Asitleri
BOLUM 6: Yoksulluk ve Beslenme İlişkisi: Aclık - Obezite Paradoksu
BOLUM 7: İnflamatuar Bağırsak Hastalıklarında Prebiyotik ve Probiyotikler
BOLUM 8: Beslenmeye Bağlı Hastalıkların Onlenmesinde Yeni Yaklaşımlar:BeslenmeOkuryazarlığı ve Besin Okuryazarlığı
BOLUM 9: Yuksek Proteinli Diyetin Vucut ve Sağlık Uzerine Etkileri
BOLUM 10: Diyabet İle Cinko İlişkisi
BOLUM 11: Krill Yağı: Beslenme ve Sağlık Yonunden Değerlendirilmesi
BOLUM 12: Yeme Farkındalığı (Mindful Eating)
ISBN | 9786059541114 |
Basım Yılı | 2018 |
Editör(ler) | Prof. Dr. Muhittin Tayfur |