Diyetisyenlik mesleği günümüzde birçok ülkede bulunmaktadır. Her ülkenin akademik ve mesleki eğitim için kendi niteliklerini beslenme uygulamaları açısından farklı olabilmektedir. Sürekli eğitim ve uzmanlığın bilgi ve uygulamalara yansıması, bunların sürekli olması meslek açısından yaşamsaldır. Bunların gerçekleştirilmesiyle mesleğin değişimi de hızlanmaktadır. Diyetisyenlik mesleği ilk dönemlerinden beri çok yönlü bir karaktere sahiptir, bilimsel ve sosyal değişmelerden etkilenmektedir. Günümüzde diyetisyenlik mesleğinde olduğu gibi sağlık ve beslenme ile ilgili hastalıklar daha küresel duruma gelmiştir. Hem ülkemiz hem de meslek açısından eğitim ve uygulama standartlarını geliştirmek, sosyal, ekonomik ve çevresel değişmelere yanıt vermek için eğitim ve uygulamalara da mesleki şekil verilmesi gerekmektedir. Sağlık ve beslenme ile ilgili sorunlara müdahale edebilmek için güncel bilimsel bilgiler ve teknik uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Diyetisyenler hem ülkesi hem de meslekleri açısından toplumunun beslenme sorunlarını tanımlamaktan sorumludurlar. Diyetisyenler küresel anlamda mesleki gelişmelerden daha çok bilgi elde etmek için çalışmalıdırlar.
"Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-2” başlığı altındaki bu kitapta da diyetisyenler için gerekli olan ve güncelliğini koruyan bazı konular geniş biçimde ele alınmıştır. Bütün bölümler özenle seçilmiş, hazırlanmış incelenmiş ve yayımlanmak için hazırlanmıştır. Bu kitabın hazırlanmasında büyük emek ve destek veren yazarlarımıza teşekkür ediyoruz. Kitabın basılması ve yayımlanması konusunda emeği geçenlere de teşekkür ederiz. Bu serinin diğer kitabı olan Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-2’nin, beslenme ve diyetetik alanında eğitim-öğrenim gören öğrencilerimiz, çalışan diyetisyenler için yararlı bir kaynak olmasını diliyoruz.
ISBN | 9789758322855 |
Basım Yılı | 2021 |
Basım Sayısı | 2 |
Sayfa Sayısı | 430 |
Yazar(lar) | Prof. Dr. Muhittin Tayfur |