Diyetisyenler/beslenme uzmanları, hastaların beslenme durumunun saptanmasında
ve tıbbi beslenme tedavisinin geliştirilmesinde en önemli role sahiptir. Yetersiz ve den-
gesiz beslenme yaşam süresi ile birlikte bulaşıcı olmayan hastalıkların görülme sıklı-
ğında artışa neden olmaktadır. Bu hastalık risklerinin ve neden olduğu olumsuzlukların
engellenmesi için beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi, fiziksel aktivitenin artırıl-
ması ve sigara ve alkol kullanımının önlenmesi gibi yaşam tarzı değişiklikleri önemli yer
tutmaktadır. Bu kitapta bu hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde tıbbi beslenme
tedavisi tüm detayları ile ele alınmıştır. Bu kitabın bölüm başlıkları; Endokrin Sistem
ve Endokrin Bozucular, Tiroid ve Adrenal Bez Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi,
Obezitede Tıbbi Beslenme Tedavisi, Yeme Davranışı Bozukluklarında Tıbbi Beslenme
Tedavisi, Diabetes Mellitus ve Tıbbi Beslenme Tedavisi, Kardiyovasküler Hastalıklarda
Tıbbi Beslenme Tedavisi, Metabolik Sendromda Tıbbi Beslenme Tedavisi,
Gastrointestinal Sistem Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi, Kanserde Tıbbi
Beslenme Tedavisi ve Transplantasyonlarda Tıbbi Beslenme Tedavisi şeklindedir.
Bu kitabın devamı olarak “Yetişkinlerde Klinik Beslenme II” isimli kitabımız da yayı-
na girmiştir. Güncel bilgileri içeren bu kitabın özellikle bu alanda yetişen Beslenme ve
Diyetetik öğrencileri, diyetisyenler ve sağlık profesyonelleri için iyi bir kaynak olmasını
diliyoruz.