Sipariş listesinde ürün yok
Koruyucu ve iyileştirici sağlık hizmetinin önemli ögelerinden biri de beslenme eğitimidir. Bireyin, kendi yaşam şekline uygun diyetin nasıl olması gerektiğini, hastalıkların oluşmasında beslenme ile ilgili etmenlerin neler olduğunu, hastalık anında diyetinde yapması gerekli değişiklikler ile besinlerin hazırlanması ve pişirilmesinde uyulacak kuralları bilmesi ve doğru uygulamalar yapabilmesi beslenme eğitimiyle sağlanabilir. Böylece, önerilen diyetin daha etkin olarak uygulanması ve tedaviden gerekli yararın sağlanması gerçekleşir.
Ülkemizde, beslenme ve diyetetik konularında gerek hekim, hemşire ve diyetisyen gibi sağlık personelinin mesleki uygulamalarında, gerekse halkın bu konularda bilinçlenmesinde yardımcı olabilecek bilimsel yayınlar oldukça azdır.
Gazete ve dergilerde yer alan bazı diyet önerileri ise, halkı, yanlış uygulamalara yöneltecek niteliktedir.
Bu kitapta, çeşitli hastalıkların oluşmasında beslenmenin rolü ve hastalık anında diğer tedavilere uygun olarak diyetin düzenlenmesi konularında genel ilkelere ve pratik bilgilere yer verilmiştir. Kitabın bu baskısının hazırlanmasında, beslenme biliminde ve diyetetik uygulamalarındaki son gelişmeler ışığında konular baştan sona yenilenmiştir.
Bu eser, Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri için ders kitabı, beslenme dersi alan Yükseköğretim Kurumları öğrencilerine yardımcı kitap niteliği taşımaktadır. Bunun yanında, bu kitabın, hastalığın ilaçla tedavisi ile birlikte diyet değişikliği önerisinde bulunan hekimlere ve bu diyeti uygulayacak olanlara yardımcı olacağı kanısındayız.
Hepimizin yetişmesinde emeği olan Dr. Ayşe Baysal Hocamızı 2016’da yitirdik. Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.
Yazarlar, Ankara, 2020
ISBN | 9789757527978 |
Basım Yılı | 2020 |
Sayfa Sayısı | 654 |
Kitap Dili | TÜRKÇE |
Yazar(lar) | AYŞE BAYSAL |