"Dahili Hastalarda Özel Beslenme ve Diyet Yönetimi" Kitabının İçindekileri:
- Bölüm 1 Karbonhidratlar
- Bölüm 2 Proteinlerin Beslenmedeki Yeri ve Önemi
- Bölüm 3 Yağların Beslenmedeki Yeri ve Önemi
- Bölüm 4 Vitaminler ve Beslenme
- Bölüm 5 Makro Mineraller ve Eser Elementler
- Bölüm 6 İştahı Etkileyen Hormon ve Peptidler
- Bölüm 7 Beslenmede n-3 Çoklu Doymamış Yağ Asitlerinin Önemi
- Bölüm 8 Beslenme ve Genetik
- Bölüm 9 Doğal Kaynaklı Bitkisel Toksinler ve Besın Toksikolojisindeki Önemi
- Bölüm 10 Antropometrik Yöntemlerle Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi
- Bölüm 11 Beslenme Durumunun Değerlendirilmesinde Kullanılan Biyokimyasal Yöntemler
- Bölüm 12 Sağlıklı Hastalarda Beslenme
- Bölüm 13 Enteral Beslenme Yöntemleri ve Endikasyonları
- Bölüm 14 Enteral Beslenmede İmmünonütrisyonun Yeri
- Bölüm 15 Sıvı Tedavisi ve Beslenme
- Bölüm 16 Kanser Hastasında Beslenme
- Bölüm 17 Radyoterapi Alan Hastada Beslenme ve Diyet
- Bölüm 18 Hematolojik Kanserlerde Beslenme
- Bölüm 19 Hematopetik Kök Hücre Nakilinde Beslenme
- Bölüm 20 Obezitede Diyet Yönetimi
- Bölüm 21 Diyabetes Mellitus Hastalarında Beslenme ve Diyet
- Bölüm 22 Tiroid Hastalıklarında Beslenme
- Bölüm 23 Polikistik Over Sendromunda Beslenme ve Diyet Yönetimi
- Bölüm 24 Radyoaktif İyot Tedavisi Alan Hastalarda Beslenme
- Bölüm 25 Serebrovasküler Hastalıkta Diyet
- Bölüm 26 Enterokutan Fistülü Olan Hastada Beslenme ve Diyet
- Bölüm 27 Kronik Böbrek Hastalığı Ve Beslenme
- Bölüm 28 Karaciğer Yetmezliğinde Beslenme ve Diyet
- Bölüm 29 Solunum Yetmezliğinde Beslenme ve Diyet Yönetimi
- Bölüm 30 Obstruktif Uyku Apne Sendromunda Beslenme
- Bölüm 31 Sporcularda Beslenme ve Diyet
- Bölüm 32 Anoreksiya ve Bulimia Nervozada Beslenme ve Diyet Yönetimi
- Bölüm 33 Depresif Bozukluklarda Beslenme ve Diyet Yönetimi
- Bölüm 34 İki Uçlu Bozuklukta Beslenme ve Diyet Yönetimi
- Bölüm 35 Şizofrenide Beslenme ve Diyet Yönetimi
- Bölüm 36 Anksiyete Bozukluklarında Beslenme ve Diyet Yönetimi
- Bölüm 37 Fibromiyalji ve Beslenme
- Bölüm 38 Osteoartritte Beslenme
- Bölüm 39 Osteoporozda Beslenme
- Bölüm 40 Rehabilitasyon Hastasında Beslenme
- Bölüm 41 Romatolojik Hastalıklarda Beslenme
- Bölüm 42 Gut ve Steroid Kullanımında Beslenme
- Bölüm 43 Hiperlipidemide Beslenme ve Diyet
- Bölüm 44 Koroner Arter Hastalığında Beslenme ve Diyet
- Bölüm 45 Kardiyak Aritmiler ve Beslenme
- Bölüm 46 Kalp Yetersizliğinde Beslenme ve Diyet
- Bölüm 47 Varfarin Kullanan Hastalarda Beslenme
- Bölüm 48 Ramazanda Beslenme
- Bölüm 49 Basınç Yarası Olan Hastalarda Beslenme
- Bölüm 50 HIV ve Beslenme
- Bölüm 51 İmmün Sistem ve Beslenme
- Bölüm 52 Probiyotikler
- Bölüm 53 Akut Gastroenteritlerde Beslenme
- Bölüm 54 Malabsorbsiyon Sendromlarında Beslenme
- Bölüm 55 Antibiyotikler ve Beslenme
- Bölüm 56 Sık Görülen Bağırsak Parazitozları ve Beslenme
- Bölüm 57 Zoonotik Hastalıklar ve Beslenme
- Bölüm 58 Sepsis Hastasında Beslenme ve Yönetimi
- Bölüm 59 Yara İyileşmesi ve Beslenme
- Bölüm 60 Deri̇ Yaşlanması ve Beslenme
- Bölüm 61 Allerji̇k Dermatozlarda Beslenme
- Bölüm 62 Geri̇atri̇k Hastalarda Beslenme
ISBN | 9786052586648 |
Basım Yılı | 2019 |
Sayfa Sayısı | 550 |
Kitap Dili | Türkçe |