Bu eserimizde; cerrahi branşlardaki hastalardan yola çıkılarak multidisipliner yaklaşım ile olası beslenme senaryoları ve güncel beslenme tedavisi yöntemleri ele alınmaktadır.
Hastanın beslenme durumu tüm fonksiyonlarını etkilediği için çok önemlidir. Beslenme destek tedavisi ile ameliyat öncesi hastaların beslenmelerinin planlanması ameliyat sonrası iyileşmeyi hızlandırmaktadır. Bu yüzden nütrisyon eğitimi ve bilincinin hastaya gerektiği gibi ve yeterince verilmesi de tedavi sürecinin içinde gerçekleşmelidir. Kitabımızda hastanın tedavi süreci ile ilişkili olan tüm sağlık profesyonellerinin bu konuda yeterli bilgi donanımına sahip olması gerektiğine dikkat çekilmek istenmiştir.
"Cerrahi Hastalarda Özel Beslenme ve Diyet Yönetimi" Kitabının İçindekileri:
- Bölüm 1 Makronutrientler
- Bölüm 2 Proteinler
- Bölüm 3 Karbohidratlar
- Bölüm 4 Lipidler
- Bölüm 5 Nutrisyonel Değerlendirme ve Teknikler
- Bölüm 6 Yoğun Bakımda Kılavuzlar Eşliğinde Beslenme
- Bölüm 7 Beslenme ve Yara İyileşmesi
- Bölüm 8 Total Parenteral Beslenme Endikasyonları
- Bölüm 9 Total Parenteral Beslenme Kontrendikasyonları ve Komplikasyonları
- Bölüm 10 Enteral Nütrisyon ve Yöntemleri
- Bölüm 11 Beslenmenin Endotel Disfonksiyonu Üzerine Etkisi
- Bölüm 12 Beslenmeye Bağlı Hastalıklar ve Ağız Sağlığı
- Bölüm 13 Diş Hastalıkları ve Beslenme İlişkisi Yönetimi
- Bölüm 14 Dudak Damak Yarıklı Bireylerde Beslenme Problemlerine Yaklaşım
- Bölüm 15 Baş ve Boyun Malignitelerinde Beslenme
- Bölüm 16 Tonsillektomi Sonrası Beslenme ve Diyet Yönetimi
- Bölüm 17 Tiroid Hastalıklarında Beslenme
- Bölüm 18 Vertigoda Beslenme
- Bölüm 19 Göz Hastalıklarında Beslenme
- Bölüm 20 Cerrahi Hastalıklara Özel Beslenme ve Diyet Yönetimi (Kısa Bağırsak Sendromu Olan Hastada Beslenme)
- Bölüm 21 Refeeding Sendromu
- Bölüm 22 Gastrointestinal Fistüllerde Beslenme
- Bölüm 23 Cerrahi Hastalıklara Özel Beslenme ve Diyet Yönetimi (Kolostomi Hastasında Beslenme)
- Bölüm 24 Safra Yolu Hastalıklarında Beslenme
- Bölüm 25 Akut ve Kronik Pankreatitte Beslenme
- Bölüm 26 Gastrointestinal Cerrahide Preoperatif Hazırlık ve Postoperatif
- Dönem Fitoterapi İlişkisi
- Bölüm 27 Perioperatif Dönemde Nutrisyon ve Eras Protokolü (Enhanced Recovery After Surgery)
- Bölüm 28 Cerrahi Hastada Ameliyat Sonrası Beslenme
- Bölüm 29 Bariatrik Cerrahi Sonrası Nutrisyonel Durum
- Bölüm 30 Radyoterapiye Bağlı Gastrointestinal Sistem Yan Etkilerinde Beslenme Yönetimi
- Bölüm 31 Travma Hastalarında Beslenme Desteği
- Bölüm 32 Kardiyovasküler Cerrahi Sonrasında Beslenme Yönetimi
- Bölüm 33 Ortopedide Beslenme ve Diyet
- Bölüm 34 Jinekolojik Malignitelerde Radyoterapi Sonrası Beslenme
- Bölüm 35 Gebelikte Beslenme
- Bölüm 36 Üriner Sistem Taş Hastalığında Beslenme
- Bölüm 37 Nütrisyon ve Bası Ülserleri
- Bölüm 38 Organ Nakli Hastalarında Beslenme Desteği
- Bölüm 39 Palyatif Bakımda Beslenme
- Bölüm 40 Yanık Hastasında Beslenme
- Bölüm 41 Yoğun Bakımda Beslenme
ISBN | 9786052586631 |
Basım Yılı | 2019 |
Sayfa Sayısı | 466 |
Kitap Dili | Türkçe |
Yazar(lar) | Ender ANILIR |