Sipariş listesinde ürün yok
9786258430059
225,00 TL
180,00 TL
-20%
Son yıllarda beslenme ve diyet konuları çok popüler olmaya başladı. Başta
zayıflama konusu olmak üzere sağlıklı kalmak, sağlık uzmanı olan-olmayan herkesin
ilgi alanı oldu. TV programları, gazete ekleri hep beslenme konusundan
bahsetmekte. Herkes ama herkes konuşuyor, yazıyor, çiziyor. Bir sektör olarak
çok kişinin ekmek yediği bir alanda yalan-yanlış bilgiler havada uçuşuyor. Kimi
uzmanlar öylesine diyetler veriyor ki bu öğünlerin malzemelerini bulmak bile
imkânsız...
Uzakdoğu felsefesinin devamı niteliğinde dünyanın gündemine gelen vejetaryenlik-
veganlık, buna uygun yemek tarifleri medya salgını halini aldı. Vejetaryenlik,
sebze içerikli beslenme anlamına gelmekte olup, Akdeniz tipi beslenmenin
de ötesinde uygulayıcılarına uzun ömürler vaat ediyor.
Peki, herkes bir şeyler diyor da, bilimsel yayınlar acaba ne diyor? Her ne kadar
deneysel çalışmaların metodolojisi, deneklerin özellikleri farklı olsa da hakemli
dergi dediğimiz gerçek bilimsel yayınlar popüler yayınlardan her yönüyle
ayrışıyor.
Esma Aksoy Kendilci ile doktora tez konusunu düşünürken aklımdan “vejetaryenlik
ile ilgili bilgi kirliliğinin arasından gerçek bilgiye ulaşmak için bilimsel
yayınları sistematik bir şekilde incelemek nasıl olur” diye geçmişti. Kendisi de
hevesli olunca bu tez konusu belirlenmiş oldu.
Güzel ve yorucu bir çalışma sonucunda değerli bir eser ortaya çıkardığı için
Dr. Esma AKSOY KENDİLCİ’ yi kutluyorum. Bu derlemenin beslenme bilimine ve genel anlamda insanlığa yararlı olması dileğiyle.
ISBN | 9786258430059 |
Basım Yılı | 2021 |
Basım Sayısı | 1 |
Sayfa Sayısı | 159 |
Kitap Dili | Türkçe |
Yazar(lar) | Esma AKSOY KENDİLCİ |
BISAC | HEA000000 |
DOI | 10.37609/akya.924 |