Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Eczacılık Kitapları

Eczane Teknikerliği Temel İlkeleri Daha büyük görüntüle

Eczane Teknikerliği Temel İlkeleri

9786253997083

Akademisyen Kitabevi

325,00 TL

260,00 TL

-20%


KDV Hariç: 260,00 TL

Değerli Okuyucu,

Eczane teknikerleri, üniversitelerin Sağlık Meslek Yüksek Okulları Eczane Hizmetleri

bölümü mezunlarının; bir eczacının gözetimi altında hastalara yardımcı olmak

ve onların en iyi bakımı almalarını sağlamak, dolayısı ile kaliteli eczacılık hizmetleri

verilmesi amacıyla eczacılarla birlikte çalışan sağlık meslek mensuplarıdır. Ön lisans

mezunu eczane teknikerleri veya lise mezunu eczane teknisyenleri destek personeli

olarak çalıştıkları eczanelerde, reçeteli ilaçları raflarından çıkartan, paketleyen

ve etiketleyen kişilerdir. Bu çalışmaları her zaman eczacıların kontrolü altında yapmak

zorundadırlar.

Eczane teknikerleri, toplum veya hastane eczanelerinde çalışabilirler. İlaç sektöründe,

satış ve üretimde çalışan eczane teknikerlerine de rastlanmaktadır.

Ülkemizde, pek çok meslekte olduğu gibi eczane destek personelleri için de

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından iki düzeyde mesleki standart belirlenmiştir.

Eczane teknikerleri ve teknisyenleri nerede çalışırlarsa çalışsınlar eczacılar tarafından

gözlemlenir ve denetlenirler; eczanelerin sorunsuz ve güvenli bir şekilde çalışmasını

sağlarlar. Zamanlarını genellikle müşterilere veya hastalara hizmet etmek

için teknik becerilerini ve idari bazı sorumlulukları yerine getirerek geçirirler.

Bu kitapta, eczane teknikerleri için hazırlanmış; Temel Mesleki Bilgi ve Beceriler,

Eczane Teknikerlerinin Temel Görev ve Sorumlulukları, Kişisel ve Kişiler Arası İlişkiler temel başlıkları altında 21 alt başlığa yer verilmiştir. Bölümler, alanında benzer çalışmaları olan 24 değerli yazar tarafından hazırlanmıştır.

 

BÖLÜM 1 Sağlıkta Temel Kavramlara Bakış

BÖLÜM 2 Eczacılık ve Eczacılık Hizmetleri

BÖLÜM 3 Hasta ve İlaç Güvenliği

BÖLÜM 4 İş Sağlığı ve Güvenliği

BÖLÜM 5 Sürekli Mesleki Gelişim

BÖLÜM 6 Sağlık ve Eczacılık Hizmetlerinde Kalite Kavramına Bakış

BÖLÜM 7 Sağlık Okuryazarlığı

KISIM 2 ECZANE TEKNİKERLERİNİN TEMEL GÖREV VE SORUMLULUKLARI

BÖLÜM 8 Meslek Standartları

BÖLÜM 9 Stok Yönetimi

BÖLÜM 10 Kategori Yönetimi

BÖLÜM 11 Kayıt ve Fatura İşlemleri

BÖLÜM 12 Eczane Düzenine İlişkin Görev ve Sorumluluklar

BÖLÜM 13 Eczane İşletim ve Bilgi Sistemleri

BÖLÜM 14 Pazarlama ve Satış Teknikleri

KISIM 3 KİŞİSEL VE KİŞİLER ARASI İLİŞKİLER

BÖLÜM 15 Robotik Çağda Çalışmak

BÖLÜM 16 Kritik Düşünme

BÖLÜM 17 Etkili İletişim

BÖLÜM 18 Çatışma Çözümü

BÖLÜM 19 Ekip İçinde Çalışma

BÖLÜM 20 Zaman Yönetimi

BÖLÜM 21 Stres Yönetimi

Ayşenur ÇAĞ

ISBN9786253997083
Basım Yılı2024
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı260
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Gülbin ÖZÇELİKAY,Muammer ÇALIKUŞU,Mehmet BARLAS UZUN
BISACMED072000
DOI10.37609/akya.2301

Yorum Yaz

Eczane Teknikerliği Temel İlkeleri

Eczane Teknikerliği Temel İlkeleri

Yorum Yaz