Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Eğitim Bilimleri

Bir Yazma Öğretimi Modeli Öz Düzenlemeli Strateji Gelişimiv Daha büyük görüntüle

Bir Yazma Öğretimi Modeli Öz Düzenlemeli Strateji Gelişimiv

9786258299403

Akademisyen Kitabevi

165,00 TL

132,00 TL

-20%


KDV Hariç: 132,00 TL

Yazma becerisinde yetkin olma durumu, ilkokul çağından başlayıp hayat boyu devam eden bir ihtiyaç olarak kaşımıza çıkmaktadır. Alan yazında yapılan çalışmalarda her yaş grubundaki bireyin yazma ediminde birtakım eksikliklerin olduğu; eksiklikleri giderebilmek adına bu bireylerin en başta yazmaya dönük olumlu bir tutum sergilemeleri ve yazdıkları üzerinde öz düzenleme yapabilme becerilerine sahip olmaları gerektiği ifade edilmektedir. Bu kitapta da öz düzenleme becerisinin yazma edimine etkisi ve katkısı alan yazında pek çok araştırma ile kanıtlanmış olan Öz Düzenlemeli Strateji Gelişimi (Self-Regulated Strategy Development) modeli tanıtılmaktadır.

Öz Düzenlemeli Strateji Gelişimi modelinin temeli her çocuğun yazabileceğine dayandırılmakta, planlama, yazma, düzeltme, ekleme ve yazma sürecini yönetme stratejilerinin uygulamaya konulabileceğini belirtmektedir. Sürece dayalı bir yazma öğretim modeli üzerine temellendirilen Öz Düzenlemeli Strateji Gelişimi modeli, yazma stratejileriyle birlikte çocukların öz düzenleme stratejileri ve yazma sürecini içeren hedef belirleme, öz öğretim, öz gözlem ve öz değerlendirme becerilerini de geliştirmeyi amaçlamaktadır. 

ISBN9786258299403
Basım Yılı2022
Sayfa Sayısı158
Yazar(lar)Nilay ÇAĞLAYAN DİLBER
Editör(ler)Prof. Dr. G. Seda GÖKMEN
BISACEDU000000
DOI10.37609/akya.2046

Yorum Yaz

Bir Yazma Öğretimi Modeli Öz Düzenlemeli Strateji Gelişimiv

Bir Yazma Öğretimi Modeli Öz Düzenlemeli Strateji Gelişimiv

Yorum Yaz