Sipariş listesinde ürün yok
9786999181210335
445,00 TL
356,00 TL
-20%
Diş hekimliğinde mevcut ilaç kullanımını ele alan bu kitap diş hekimlerine hem çeşitli müdahalelerin bilimsel kanıtlarını hem de bu müdahalelerin karşılaştırmalı etkinliğiyle ilgili bilgileri sağlamayı amaçlamaktadır. Odaklandığı temel nokta, lokal anestezikler, analjezikler, antibiyotikler, sedatif ajanlar ve tıbbi acillerin yönetiminde kullanılan ilaçlar dahil olmak üzere, diş hekimliği alanındaki tedavilerde en yaygın şekilde kullanılan ilaçlardır. Bu kitabın özelliklerinden biri de mesleki kuruluşların antibiyotik profilaksisi, pediyatrik pratikte dikkat edilmesi gerekenler ve tıbbi açıdan risk taşıyan hastaların yönetimi gibi özel konularda yaptıkları kanıta dayalı önerilere odaklanmasıdır. Randomize kontrollü çalışmalar, sistematik derlemeler ve meta-analizlerdeki kanıtlara vurgu yapılmakta ve kitabın güncelliğini daha da güçlendirmek amacıyla her bölüm ticari olmayan web siteleri gibi çevrim içi kaynaklarla ilgili yönlendirmeleri içermektedir.
ÖNSÖZ •
Güncel klinik-bilimsel bilgiler artık sağlık hizmeti uzmanları için mutlak bir gerekliliktir ve diş hekimliği eğitimi şimdi bunu yansıtan bir dönüşüm geçirmektedir. Dünyanın dört bir yanındaki diş hekimliği okullarında meslek, akademik olarak gelenek ve deneyime dayalı bir disiplinden, hekimin psikomotor becerilerini ve muhakemesini ve hastanın ihtiyaç ve tercihlerini gerektiren ve aynı zamanda yeni araştırma bulgularını ve prosedürler, malzemeler ve hasta yönetiminin bilimsel doğrulanmasını entegre etmesi gereken bir disiplinden hareket etmektedir.
Ve belki de diş hekimliği eğitiminin başka hiçbir bileşeni, bilginin bilimsel revizyonunu farmakolojiden daha sık gerektirmez. Diş hekimliğinde kullanılan temel ilaç dizisi son 100 yılda çok az değişmiştirdental hastalara verilen ve reçete edilen ilaçların çoğunu lokal anestezikler, analjezikler ve antibiyotikler oluşturmaktadır. Bununla birlikte, sadece 10 yıl önce diş hekimliği okulundan mezun olan hekimler, en iyi şekilde etkili olabilmek için, sürekli artan yeni tıbbi ilaç sınıfları listesini ve bu ilaçlar ve reçete ettikleri ilaçlar hakkındaki yeni bilgileri yansıtacak şekilde reçete yazma modellerini gözden geçirmelidir.
Bu kitabın dört ana hedefi vardır:
Uzman diş hekimlerini, geleneksel olarak reçete edilen dental ilaçlarla ilgili güncel, üst düzey bilimsel bilgiler konusunda güncellemek.
Uzman diş hekimlerine kardiyovasküler hastalıklar (örneğin yeni oral antikoagülanlar) ve nörolojik durumlar için tıbbi olarak reçete edilen ilaçların seçilmiş sınıfları hakkında önemli bilgiler sağlamak ve bu bilgileri güvenli ve etkili hasta yönetimine dahil etmeye özel önem vermek.
Uzman diş hekimlerinin yeni bilimsel bilgileri periyodik olarak değerlendirmesini sağlamak için, dental ve tıbbi ilaçlarla ilgili en önemli bilgiyi kapsayan kaynakları belirlemek.
Temel dental ilaçların kullanımına ilişkin mevcut bilimsel kanıtların durumunu, bunların uygulamaları için kanıt düzeyleri ve mevcut olduğunda öneri taksonomilerinin (SORT) gücü de dahil olmak üzere özetlemek.
Bu kitap, diş hekimliğinde en sık reçete edilen ilaçlarla birlikte, hem normal diş tedavilerinde hem de dental farmakoterapide sıklıkla değişiklikleri dikte eden antikoagülan / antiplatelet maddeler ve nörolojik bozukluklarda kullanılan ilaçlar gibi önemli ajan sınıflarına odaklanmaktadır. Bu inceleme, kapsamlı bir farmakoloji ders kitabı olarak hizmet etmekten ziyade, pratisyen hekime bilimsel kanıt sağlamak ve dahil edilen ilaçlar için mevcut kanıta dayalı endikasyonları, kontrendikasyonları vb. değerlendirmek için tasarlanmıştır. Son olarak; okuyucunun, kitapta sunulan bilgilerin üzerine inşa etmek ve hastaların gelecekteki yönetiminde bilimsel literatüre başvurmaya devam etmek için “Dental Farmakoloji için İnternet Kaynakları” bölümünde bulunan internet tabanlı kaynakları kullanması umulmaktadır.
ISBN | 9786999181210335 |
Basım Yılı | 2021 |
Basım Sayısı | 1 |
Sayfa Sayısı | 172 |
Kitap Dili | Türkçe |
Editör(ler) | Arthur H Jeske |