Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Farmakoloji

Kayaalp Akılcı Tedavi Yönünden Tıbbi Farmakoloji 1-2 Cilt Daha büyük görüntüle

Kayaalp Akılcı Tedavi Yönünden Tıbbi Farmakoloji 1-2 Cilt

9786055270100

Pelikan Kitabevi

BU KİTAP İÇİN ÖN SİPARİŞ ALINMAKTADIR BİLGİ ALMAK İÇİN MAĞAZAMIZI ARAYINIZ

2 800,00 TL


KDV Hariç: 2 800,00 TL

“Kayaalp Akılcı Tedavi Yönünden Tıbbi Farmakoloji” kitabının güncellenmiş ve yenilenmiş 14. Baskısı’nı siz okurlara sunmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. 
Bizler “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” ilkesini saygıdeğer hocamız merhum Prof. Dr. S. Oğuz Kayaalp’den öğrendik. Bitmez tükenmez enerjisi ile yaşamı boyunca dünya için, ülkesi için, bilim insanları için ve öğrencileri için çalıştı, çalıştı…Sabah erkenden Hacettepe Üniversitesi Kütüphanesinde çalışmaya başlayıp yine Kütüphanenin kapanış saatine kadar elektronik bilgi kaynakların çok kısıtlı olduğu yıllarda, çok değerli eserler vererek farmakoloji bilimine ışık tuttu, yol gösterdi. Bu çalışmalarından belki de en önemlisi, çok önemli bir kaynak kitap olan “Kayaalp Akılcı Tedavi Yönünden Tıbbi Farmakoloji” oldu. Bu kitap ilk baskısını 1978 yılında yaptı ve sağlık alanında eğitim alan ve eğitim veren herkese 45 yıldan fazla bir zaman kaynaklık yaptı. 
Merhum Oğuz Kayaalp Hocamızın bir çocuk gibi üzerine titizlenerek büyüttüğü, olgunlaştırdığı kitabı vefatından sonra uzun yıllar güncellenemedi. Farmakoloji camiasının hayatında bu kadar önemli dokunuşları olan hocamızın kitabını elbette ki yok olmaya bırakmak doğru olmazdı. Bu bağlamda, çok zor bir görev için Sayın Kayaalp ailesinin kapısını çaldık. Aile ile görüşmelerimizde, tek bir şeyi amaçladık: “Hocamızın kitabı asla bu halde kaybolmaya bırakılmamalı”. Başta eşi Sayın Ecz. Türkan Kayaalp olmak üzere, çocukları sayın Oya (Kayaalp) Kayhan, sayın Ali Kayaalp ve sayın Altan Kayaalp’e bu kitabın bizler tarafından güncellenmesi konusundaki güvenleri ve destekleyici tutumları nedeniyle çok teşekkür ederiz. 
Bu zorlu yolculuğa, Cumhuriyetimiz’in 100. Yılı olan 2023 yılında çıktığımızda yükümüz gerçekten çok ağırdı, çünkü merhum Hocamızın mirasını bizden sonraki kuşaklara en iyi şekilde aktarabilmek hiç de kolay olmayacaktı. Bölüm Editörü olacak Hocalarımızı belirleyip, kendilerini aradığımızda tüm Hocalarımız sanki sözleşmiş gibi ve büyük heyecanla “evet bu zorlu işi kabul ediyoruz” dediler. Hocalarımızın bu heyecanlı yaklaşımı, altına girdiğimiz ağır işi kolaylaştı. Bu zorlu yolculukta bizden yardımlarını esirgemeyen Bölüm Editörü Hocalarımıza ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz. 5 Mayıs 2023 tarihinde bölüm editörlerimiz ile yapılan ilk toplantımız ardından kitabın konularının güncellenmesi ve konu yazarlarının belirlenmesi çalışmaları yaklaşık üç ay kadar sürdü. Ardından tüm yazarlarımızla birlikte yoğun ama bir o kadar da zevkli bir çalışma dönemine girdik. Konu yazarı olan Hocalarımız kitabı tekrar ayağa kaldırmak için var güçleri ile çalıştılar. Onlara da ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu dönemde, merhum Hocamızın kitabının son baskılarını yapan Pelikan Tıp ve Teknik Kitapçılık ile görüşmelerimizi sonuçlandırdık. Yayınevi de bu değerli eserin en iyi şekilde güncellenmesi için üzerine düşeni titizlikle yaptı, yayınevi çalışanları mükemmel bir ekip çalışması gösterdiler. Kitabın baskı ve dağıtımını üstlenen Pelikan Tıp ve Teknik Kitapçılık’ın sahibi olan Sayın Aziz Çelik’e, birlikte çalıştıkları ailesine, dizginin kaliteli olması için yoğun emek harcayan Utku Çetin’e ve yayınevinin diğer çalışanlarına teşekkür ederiz. Yüzden fazla yazarın yer aldığı bu kitabın hazırlamasında gösterilen olağanüstü titizliğe karşın, yeni baskıda gözden kaçmış olabilecek küçük hata ve kusurların hoş görüyle karşılanmasını dileriz.
Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli bilim insanlarından olan ve hayatını Farmakoloji bilimine adamış merhum Prof. Dr. S. Oğuz Kayaalp Hocamızın mirasını Cumhuriyeti’mizin 100. yılında gelecek kuşaklara aktarabilmekten ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Bu önemli kaynak, kırk yıldan fazla bir süredir ülkemizde Farmakoloji bilim dalının gelişmesini misyon edinmiştir. Bu misyonun, kitabın bizden sonra da güncellenerek gelecek kuşaklara aktarılarak sürdürülmesi en büyük arzumuzdur.
“Kayaalp Akılcı Tedavi Yönünden Tıbbi Farmakoloji” kitabının dünya döndükçe bilimin gelişmesine katkı vermeyi sürdürmesini ve merhum S. Oğuz Kayaalp Hocamızın hatırasını uzun yıllar daha yaşatmaya devam etmesini gönülden dileriz. 
Saygılarımızla,
Prof. Dr. Bülent Gümüşel
Prof. Dr. Melih Babaoğlu
Prof. Dr. Mehmet Melli
03 Ekim 2024
ISBN9786055270100
Basım Yılı2024
Basım Sayısı14
Sayfa Sayısı1858
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Prof. Dr. S. Oğuz KAYAALP,Prof. Dr. Bülent Gümüşel,,Prof. Dr. Melih Babaoğlu,Prof. Dr. Mehmet Melli

Yorum Yaz

Kayaalp Akılcı Tedavi Yönünden Tıbbi Farmakoloji 1-2 Cilt

Kayaalp Akılcı Tedavi Yönünden Tıbbi Farmakoloji 1-2 Cilt

Yorum Yaz