Sipariş listesinde ürün yok
9786258155839
385,00 TL
308,00 TL
-20%
Yeme içme ihtiyacının karşılanmasında sokak yemeklerine olan ilgi her zaman olmuştur. Bu ilginin nedenleri geçmişte daha çok ekonomik nedenlere bağlı kalsa da günümüzde ekonomik nedeni olabildiği gibi, aynı zamanda ‘‘yeme de yanında yat’’ ya da ‘‘doyum olmayan’’ tabirleriyle ürünün lezzetini sevme ve zamandan tasarruf etme gibi nedenlerin etkili olduğu da ifade edilebilir. Son yıllarda sokak lezzetlerinin bir turizm değeri olarak öne çıkması, sosyal medya ve televizyon kanallarının yiyecek ve içecekler özelinde yaptıkları programlar, sokak yemeklerine olan ilgiyi arttırmıştır. Böylelikle yenilik arayışı, merak ve denenmeyeni deneme gibi nedenlerin de yadsınamayacak etkisiyle sokak yemeklerine artan bir ilginin olması önemlidir. Sokak yemekleri denilince akla ilk gelen seyyar satıcılardır. Ancak sokak yemekleri, hazırlanışı bakımından hızlı olması açısından sokak üzerinde yer alan bir taşıtta veya bir bina gibi yapı içerisinde kendine mekân yaratır. Bu hususta yol üstünde bulunması bakımından mekân kavramına da işaret eder.
BÖLÜM 1 Avrupa Sokak Lezzetleri
Arif ÇETİN
BÖLÜM 2 Afrika Sokak Lezzetleri
Gürkan KALKAN
BÖLÜM 3 Asya Sokak Lezzetleri
Esra MANKAN
Selma Lubabe ERDOĞAN
BÖLÜM 4 Kuzey Amerika Sokak Lezzetleri
İlkay YILMAZ
BÖLÜM 5 Güney Amerika Sokak Lezzetleri
Cengiz Han ALABACAK
BÖLÜM 6 Avustralya Sokak Lezzetleri
Gül YILMAZ
Rabia Nur AKSU
BÖLÜM 7 Antarktika Mutfak Kültürü
Burçak MUHACİR
Tolga AKCAN
ISBN | 9786258155839 |
Basım Yılı | 2022 |
Sayfa Sayısı | 154 SAYFA (RENKLİ) KUŞE KAĞIT |
Editör(ler) | Doç. Dr. Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN Öğr. Gör. Mehmet Anıl KÜÇÜKYAMAN |
BISAC | CKB031000 |
DOI | 10.37609/akya.1832 |