Sipariş listesinde ürün yok
9786253992224
880,00 TL
704,00 TL
-20%
Buğday taneleri ile başlayan beslenme, insanoğlunun doğumundan ölümüne kadar geçen süreçte devam etmektedir. Bu süreç içerisinde yaşanan savaşlar, göçler, kıtlık gibi doğal ve beşeri afetler insanları sürekli düşünmeye ve üretmeye teşvik etmiştir. Bu nedenle Gastronomi bilimi; İnsanların binlerce yıllık kültür ilişkisini, tarladan sofraya uzanan yiyecekleri hazırlama, pişirme ve sunma stillerini anlatmaktadır. Gastronomi biliminde önemli yeri olan tatlı ve pastaların da dönemin şefleri tarafından bulunduğu coğrafyada yetişen doğal ürünleri kullanarak farklı bakış açılarıyla ya da deneme yanılma yoluyla dönemin soylu ailelerine, sporcularına, din adamlarına ve yöneticilerine yaptıkları tatlıları ikram etmişlerdir.
İkram edilen tatlılar sofralarda her zaman son damak tadı olarak kendine yer bulmuştur.
ISBN | 9786253992224 |
Basım Yılı | 2023 |
Basım Sayısı | 1 |
Sayfa Sayısı | 416 |
Kitap Dili | Türkçe |
Editör(ler) | Hakan KOÇ,Bayram Altıntaş |
BISAC | CKB000000 |
DOI | 10.37609/akya.2655 |