Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Tatlı ve Pastacılık Daha büyük görüntüle

Tatlı ve Pastacılık

9786253992224

Akademisyen Kitabevi

880,00 TL

704,00 TL

-20%


KDV Hariç: 704,00 TL

 

Buğday taneleri ile başlayan beslenme, insanoğlunun doğumundan ölümüne kadar geçen süreçte devam etmektedir. Bu süreç içerisinde yaşanan savaşlar, göçler, kıtlık gibi doğal ve beşeri afetler insanları sürekli düşünmeye ve üretmeye teşvik etmiştir. Bu nedenle Gastronomi bilimi; İnsanların binlerce yıllık kültür ilişkisini, tarladan sofraya uzanan yiyecekleri hazırlama, pişirme ve sunma stillerini anlatmaktadır. Gastronomi biliminde önemli yeri olan tatlı ve pastaların da dönemin şefleri tarafından bulunduğu coğrafyada yetişen doğal ürünleri kullanarak farklı bakış açılarıyla ya da deneme yanılma yoluyla dönemin soylu ailelerine, sporcularına, din adamlarına ve yöneticilerine yaptıkları tatlıları ikram etmişlerdir.

İkram edilen tatlılar sofralarda her zaman son damak tadı olarak kendine yer bulmuştur.

ISBN9786253992224
Basım Yılı2023
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı416
Kitap DiliTürkçe
Editör(ler)Hakan KOÇ,Bayram Altıntaş
BISACCKB000000
DOI10.37609/akya.2655

Yorum Yaz

Tatlı ve Pastacılık

Tatlı ve Pastacılık

Yorum Yaz