Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Amasra Çeşm-i Cihan Yemekler Daha büyük görüntüle

Amasra Çeşm-i Cihan Yemekler

9786253750121

Akademisyen Kitabevi

250,00 TL

200,00 TL

-20%


KDV Hariç: 200,00 TL

Bu kitapta tarihi  12.yy’a kadar uzanan ilk adıyla Sesamos, Fatih Sultan Mehmet’in deyimiyle Çeşm-i Cihan – dünyanın göz bebeği- olan Amasra’nın tarihi, birçok medeniyetle özdeşleşmiş kültürel mirası ve Batı Karadeniz mutfağına öncülük eden gastronomi lezzetleri tanıtılmaktadır.

Amasra’nın parlayan yıldızı değerli sanatçımız Barış Akarsu’nun dediği gibi “toprak kokan, deniz kokan, sevda kokan” şehrin Karadeniz’e ve ülkemize açılan mutfağının güzellikleri hakkında bu kitapta ayrıntılı bil- gilere ulaşacaksınız. Aynı zamanda sizi tarihiyle, büyüleyici manzaralarıyla içine çekecek bu kitap, okurların göz bebeği, kentimizin de gastronomisi hakkında geliştirilmeye açık, değerli bir katkı sunmayı amaçlamak- tadır.

Anadolu’nun ilk kadın yöneticisi Kraliçe Amastris’ten miras kalan güzide kentimizin, kültürümüze ve mutfağımıza yön veren lezzetlerinin geçmişten geleceğe aktarılması, korunması için yazılmış bu eseri değer- li halkıma ithaf ediyorum. Bu çalışmanın planlanmasında, araştırılmasında, yürütülmesinde, oluşumunda emeği geçen, desteği olan Başkent Üniversitesi Öğr. Gör. Servet Kazım GÜNEY’e, Doç. Dr. İlkay YILMAZ’a, Dr. Öğr. Üyesi Nurten BEYTER`e, Gıda Mühendisi Merve ŞIK’a ve değerli hemşerilerime sonsuz teşekkür- lerimi sunuyorum. İlçemizin güzelliklerini tatmaya tüm değerli okurlarımızı davet ediyorum.

 

ISBN9786253750121
Basım Yılı2024
Sayfa Sayısı86
Yazar(lar)Merve ŞIK ,İlkay YILMAZ,Servet Kazım GÜNEY
DOI10.37609/akya.3244

Yorum Yaz

Amasra Çeşm-i Cihan Yemekler

Amasra Çeşm-i Cihan Yemekler

Yorum Yaz