Sipariş listesinde ürün yok
9786253751692
750,00 TL
600,00 TL
-20%
TANITIM YAZISI
Adana’nın mutfak kültürü zengin yemek çeşitliliği ile bir gastronomi turizmi destinasyonu olma ve güçlü sağlık turizmi alt yapısıyla sağlık turizmi destinasyonu olmasına rağmen halen yeterince tanınmadığı ve yeterli sayıda ziyaretçi alamadığı da bir gerçektir. Bu nedenle önemli turist potansiyeline sahip turizm türleri arasında gösterilen gastronomi ve sağlık turizminin Adana’da geliştirilerek önemli bir rekabet avantajı sağlayacağı ve şehrin turizm hareketliliğine katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Bu doğrultuda kitabın amacı, önemli turizm kaynaklarına sahip olan Adana’nın gastronomi ve sağlık turizmi potansiyelini tüm yönleri ile ele almaktır. Bu kitabın nihai amacı ise Adana’da gastronomi ve sağlık turizmine dikkati çekerek bu turizm türlerinin geliştirilmesi çalışmalarına katkıda bulunmaktır.
İÇİNDEKİLER
GİRİŞ
BÖLÜM 1. Gastronomi ve Gastronomi Turizmi
1.1. Gastronomi ve Turizm İlişkisi
1.2. Gastronomi Kavramı
1.3. Gastronomi Turizmi Kavramı ve Özellikleri
1.4. Gastronomi Turizminde Arz Kaynakları
1.5. Gastronomi Turizminde Talep
BÖLÜM 2. Sağlık Turizmi
2.1. Sağlık ve Turizm İlişkisi
2.2. Sağlık Turizmi Kavramı
2.3. Sağlık Turizminin Özellikleri ve Sağlık Turizmi Türleri
2.3.1. Medikal Turizm
2.3.2. Termal Turizm
2.3.3. SPA & Wellness Turizmi
2.3.4. İleri Yaş ve Engelli Turizmi
2.4. Sağlık Turizminde Arz ve Talep
BÖLÜM 3. Adana
3.1. Adana’nın Tarihçesi
3.2. Adana’nın Coğrafi Konumu ve Ulaşım
3.3. Adana’nın İklimi
3.4. Adana’nın Bitki Örtüsü
3.5. Adana’nın Sosyal Yapısı
3.6. Adana’nın Ekonomik Yapısı
3.7. Adana’da Turizm
3.7.1. Adana’da Alternatif Turizm Türleri
3.7.2. Adana’da Turistik Talep
BÖLÜM 4. Adana’da Gastronomi Turizmi Arz Kaynakları
4.1. Adana Mutfağına Genel Bakış
4.1.1.Adana Mutfağında Mevsim Hazırlıkları
4.1.2. Adana’da Sofra Türleri ve Sofra Adabı
4.1.3. Adana Mutfağında Kullanılan Araç ve Gereçler
4.1.4. Adana Mutfağında Et Yemekleri ve Köfteler
4.1.5. Adana Mutfağında Sebze Yemekleri
4.1.6. Adana Mutfağında Sakatat İle Yapılan Yemekler
4.1.7. Adana Mutfağında Ekmek ve Hamur İşi Yemekleri
4.1.8. Adana Mutfağında Çorbalar
4.1.9. Adana Mutfağında Pilavlar
4.1.10. Adana Mutfağında Salatalar ve Mezeler
4.1.11. Adana Mutfağında Tatlılar
4.1.12. Adana Mutfağında İçecekler
4.1.13. Adana Mutfağında Tören Yemekleri
4.2. Adana’da Sokak Lezzetleri
4.3. Adana’nın Gastronomi Kimliği Olan Ürünler
4.4.Gasronomi Turizm İşletmeleri
4.4.1. Adana’da Gastronomik Ürün Üretici ve Yetiştiricileri
4.4.2. Adana’da Çiftçi Pazarları
4.4.3. Adana’da Yiyecek Dükkânları/ Restoranlar
4.4.4. Adana’da Yemek Müzesi
4.4.5. Adana’da Çiftlikler, Bahçeler, Bağlar, Pazarlar
4.5. Adana’da Gastronomi Rotaları
4.6. Adana’da Gastronomi Turizmi Etkinlikleri Kapsamında Yiyecek İçecek Temalı Festivaller
4.7. Adana’da Gastronomi Turizmi Turları ve Talebi
4.8. Adana’da Yemek Okulları
4.9. Adana’da Gastronomi Dernekleri
4.10. Adana’da Gastronomi Eğitimi
4.11. Adana’da Gastronomi Turizminin Pazarlanması
4.12. Adana Gastronomi Turizminin SWOT Analizi
BÖLÜM 5. Adana’da Sağlık Turizmi
5.1. Adana’da Sağlık Turizmi
5.2. Adana Sağlık Turizmi İşletmeleri
5.3. Adana Sağlık Turizminin SWOT Analizi
5.4. Adana’da Sağlık Turizminin Pazarlanması
SONUÇ VE ÖNERİLER
KAYNAKLAR
ISBN | 9786253751692 |
Basım Yılı | 2024 |
Sayfa Sayısı | 242 sayfa Kağıt: 80gr Kuşe Renkli 160 x 235 |
Yazar(lar) | Sibel OĞUZ Zafer BUZCU |