Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

GIDA TARIM ve HAYVANCILIK

Hıyar Yetiştiriciliği Kitabı Daha büyük görüntüle

Hıyar Yetiştiriciliği Kitabı

9758377345

Hasad Yayıncılık

200,00 TL

170,00 TL

-15%


KDV Hariç: 170,00 TL

İÇİNDEKİLER

- TANIMI
- HIYARLARIN SINIFLANDIRILMASI VE
  PARAMETRELER 
A) SOFRALIK HIYARLAR 
B) TURŞULUK HIYARLAR 
- BESİN VE SAĞLIK DEĞERİ 
- TÜRKİYE’DE HIYAR ÜRETİMİ VE İHRACATI 
- İHRACAT 
- DÜNYA HIYAR ÜRETİMİ 
- HIYAR ÇEŞİTLERİ 
- KIŞLIK TİPLER 
- YAZLIK ÇEŞİTLER 
- SONBAHAR VE İLKBAHAR ÇEŞİTLERİ 
- BİTKİSEL KARAKTERLER
- KÖK VE BİTKİ YAPISI
- YAPRAK
- ÇİÇEK
- MEYVE
- TOHUM
- HIYARLARIN TOPRAK İSTEKLERİ
- HIYARIN SU İSTEĞİ 
- HIYARIN İKLİM İSTEĞİ 
- MÜNAVEBE (ROTASYON)
- FİDE YETİŞTİRİCİLİĞİ
- AŞILI HIYAR FİDESİ 55
- DİKİM ÖNCESİ SERA HAZIRLIĞI
- DİKİM
- BAKIM İŞLERİ
- ÇAPA, BOĞAZ DOLDURMA, ASKIYA ALMA
- Serada Askıya Alma
- BUDAMA
1- Yaprak Budaması
2- Sürgün (Koltuk) Budaması
3- Uç Alma
4- Sülük Alma 
5- Erkek Çiçekleri Toplama
6- Kalitesiz Meyveleri Toplama 
- Serada Sonbahar Yetiştiriciliğinde Budama 
- Serada İlkbahar Yetiştiriciliğinde Budama 
- Serada Tek Ekim Yetiştiriciliğinde Budama 
- SULAMA 
- Çukur Açma Yöntemi 
- HIYARIN BESİN MADDE İSTEĞİ VE GÜBRELEME 
- SOFRALIK HIYARLARDA MAKRO VE MİKRO
  ELEMENTLERİN UYGUN SINIRLARI 
- KRİTİK VE AŞIRI (TOKSİSİTE) SEVİYELERİ 
- BESİN MADDESİ NOKSANLIKLARI 
- Azot Noksanlığı 
- Fosfor Noksanlığı 
- Potasyum Noksanlığı 
- Kalsiyum Noksanlığı 
- Magnezyum Noksanlığı 
- Demir Noksanlığı 
- Mangan Noksanlığı 
- Bakır Noksanlığı 
- Çinko Noksanlığı 
- Bor Noksanlığı 
- Azot Fazlalığı 
- BESİN MADDESİ NOKSANLIKLARINDA 
  KULLANILACAK GÜBRELER 
- GÜBRELEME 
- BESİN MADDESİ İHTİYACI 
- GÜBRE FORMÜLASYONU VE MİKTARI 
- TEMEL GÜBRELEME 
- ÜST GÜBRELEME 
- TOPRAKSIZ TARIM 
- YAPRAK GÜBRELEMESİ 
- AÇIK TARLADA GÜBRELEME 
- TOPRAK ANALİZİ 
- YAPRAK ANALİZİ 
- MALÇLAMA 
- SERALARDA PASİF ISITMA SİSTEMLERİ 
- ALÇAK PLASTİK TÜNELLER 
- ISI PERDELERİ 
- SU ŞİLTELERİ (SU YASTIKLARI) 
- YAĞMURLAMA 
- SERA İKLİMİNİN AYARLANMASI 
- SERALARDA HASTALIK VE ZARARLILARA
  KARŞI KORUYUCU ÖNLEMLER 
- HASAT 
- DEPOLAMA, AMBALAJLAMA 
- VERİM 
- PARAZİTİK OLMAYAN ARAZLAR 
1- KONUYA GİRİŞ
2- ARAZLARIN TANIMLARI 
2a- KÖTÜ İKLİM KOŞULLARI 
2b- FİTOTOKSİK SEBEPLER 
2c- FİZYOLOJİK NEDENLER 
2d- GENETİK SEBEPLER 
2e- DİĞER SEBEPLER
- TURŞULUK HIYAR YETİŞTİRİCİLİĞİ 
- ÇİÇEK YAPISI 
- İKLİM 
- TOPRAK 
- TOHUM VE BİTKİ SIKLIĞI 
- TURŞULUK HIYAR ÇEŞİTLERİNDE
   ARANAN ÖZELLİKLER 
- YETİŞTİRİCİLİK
- SULAMA 
- GÜBRELEME 
- YAPRAKTAN GÜBRELEME
- TOZLAŞMA 
- HASTALIK, ZARARLI VE
  YABANCIOTLARIN KONTROLÜ 
- ZARARLILAR 
- HASTALIKLAR 
- BAZI GENEL PROBLEMLER 
- SARARMA VE AZ GELİŞME 
- SOLGUNLUK VE KURUMA 
- YAPRAK YÜZEYİNDEKİ KURUMALAR 
- BİTKİ YALNIZCA ERKEK ÇİÇEK VERİYORSA 
- KÜÇÜK MEYVENİN SARARIP DÜŞMESİ
   (İğleme) 
- MEYVEDE ŞEKİL BOZUKLUĞU 
- HASAT

- HIYARIN ZİRAİ MÜCADELE SORUNLARI
1. KONUYA GİRİŞ 
2. SORUNLARA TOPLU BİR BAKIŞ 
3. a- Mantari Hastalıklar 
a.1- Kök ve Saçak Hastalıkları 
a.2- Topraküstü Hastalıkları
       (Yaprak, Çiçek, Meyve, Gövde, Dal...) 
b- Bakteriyel Hastalık Etmenleri 
b.1- Kökboğazı ve Gövde Hastalıkları 
c- Nematod Kaynaklı Etmenler 
c.1- Saçak ve Köklerde 
d- Zararlı Böcek Sorunları 
d.1- Toprakaltı Zararlıları 
d.2- Topraküstü Zararlıları 
e- Virüs ve Benzeri Hastalıkları 
e.1- Tamamı Topraküstü Organlarda
       (Özellikle Yaprak, Çiçek ve Meyveler) 
3. SORUNLARIN ÖZEL TANIMLARI 
3.1. Mantari Hastalıklar 
3.1.a- Fide Dönemi Hastalıkları 
a.1- Pythium spp. ve Phytophtora spp. 
a.2- Rhizoctonia solani 
a.3- Phomopsis sclerotiodes 
3.1.b- Toprakaltı Kaynaklı Diğer Sorunlar 
3.1.c- Toprak Kaynaklı 
         Hastalıkların Genel Kontrolleri 
A- Toprak Solarizasyonu 
B- Toprak İlaçlaması 
3.1.d- Bitki Döneminde 
         Topraküstü Hastalıklar 
d.1- Pseudoperenospora cubensis 
       (Yalancı mildiyö) 
d.2- Külleme Hastalıkları 
       (Erysiphe sp. ve Sphaerotheca sp.) 
d.3- Kurşuni Küf (Botrytis cinerea) 
d.4- Sclerotinia sclerotiorum 
       (Beyaz Küf veya Pamucak) 
d.5- Cladosporium cucumerinum
       (Uyuz, Gummosis...) 
d.6- Çeşitli Yaprak Leke Hastalıkları 
3.2- Bakteriyel Hastalıklar 
3.2/a- Pseudomonas lachrymans 
          (Köşeli Leke Hastalığı) 
3.2./b- Erwinia tracheiphila
           (Bakteriyel Solgunluk) 
3.3. NEMATOD’LAR 
4. ZARARLI BÖCEKLER 
4.a- Toprakaltı Zararlıları 
a.1- Tırpan Kurdu 
       (veya Bozkurt) (Agrotis spp.) 
a.2- Danaburnu (Gryllotalpa gryllotalpa) 
4.b- Topraküstü Zararlıları 
b.1- Yaprak Bitleri (Aphis spp.) 
b.2- Beyaz Sinek (Bemisia tabaci) 
b.3. Empoaska (Yeşil Böcek)
       (Empoasca spp.) Yaprak Pireleri 
b.4- Tripsler (Thrips spp.) 
b.5- Diğer Sokucu - Emici Zararlılar 
b.6- Yaprak Galeri Sinekleri
       (Liriomyza spp.) 
b.7- Kırmızı Örümcekler
       (Fam. Tetranychidae) 
b.8- Saman Akarları 
       (Fam. Tarsonemidae) 
5- VİRÜS HASTALIKLARI 
5.a- Hıyar Kültürlerinde Önemli 
       Virüs Sorunlarından Örnekler 
6- İLAÇLI MÜCADELEDE TEMEL PRENSİPLER 
6.a- Doz Kavramı 
6.b- Yaprakaltı İlaçlaması 
6.c- Zamanlama 
6.d- İlaç Karışımları 
6.e- Sera Şartlarında Hıyar Yetiştiriciliğinde
       İlaçlama Sayısını Azaltacak
       Olan Kültürel Tedbirler 
- HIYAR STANDARTLARI 
1. AVRUPA BİRLİĞİ (AB) STANDARTLARI 
2. TÜRK STANDARTLARI 
3. PİYASAYA ARZ 
4. NUMUNE ALMA VE MUAYENELER 
5. ÇEŞİTLİ HÜKÜMLER 
6. TÜRK STANDARTLARININ
    UYGULANMASI HAKKINDA
-    TÜZÜK HÜKÜMLERİNE GÖRE
      YAPILACAK İŞLEM
-    KAYNAKLAR

ISBN9758377345
Yazar(lar)Himmet Kaygısız Hüsnü Çınar Aybak

Yorum Yaz

Hıyar Yetiştiriciliği Kitabı

Hıyar Yetiştiriciliği Kitabı

Hıyar Yetiştiriciliği Kitabı

Yorum Yaz