Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

GIDA TARIM ve HAYVANCILIK

Yem Bitkileri Daha büyük görüntüle

Yem Bitkileri

9789758377329

Hasad Yayıncılık

Tükendi

20,00 TL

17,00 TL

-15%


KDV Hariç: 17,00 TL

"Yem Bitkileri" Kitabının İçindekileri:

 

I. BÖLÜM - GENEL BİLGİLER
	1. YEMBİTKİLER KÜLTÜRÜNÜN TARİHÇESİ
	2. YEMBİTKİLERİNİN TANIMI
	3. YEMBİTKİLERİ KÜLTÜRÜNÜN ÖNEMİ
		3.1. Hayvansal Üretimde Yembitkilerinin Önemi
		3.2. Toprak Verimliliği Açısından Yembitkilerinin Önemi
		3.3. Münavebe (Ekim Nöbeti)'de Yembitkilerinin Önemi
	4. YEMBİTKİLERİ KÜLTÜRÜNÜN ÇEŞİTLERİ
		4.1. Yetiştirilme Amacı ve Yetiştirme Yerine Göre Yembitkileri
			4.1.1. Mer'a Yembitkileri
			4.1.2. Çayır Yembitkileri
			4.1.3. Tarla Yembitkileri
		4.2. Yaşam Sürelerine Göre Yembitkileri
			4.2.1. Yıllık Yembitkileri
			4.2.2. Çok Yıllık Yembitkileri
		4.3. Ekim Mevsimine Göre Yembitkileri
			4.3.1. Kışlık Yembitkileri
			4.3.2. Yazlık Yembitkileri
		4.4. Tek Tür ya da Karışım Olarak Ekilmelerine Göre Yembitkileri
			4.4.1. Tek Tür Olarak Ekilen Yembitkileri
			4.4.2. Karışım Olarak Yetiştirilen Yembitkileri
		4.5. Ana Ürün Olarak Yembitkileri Kültürü
			4.5.1. Ana Ürün Olarak Yembitkileri Kültürü
			4.5.2. Yan Ürün Olarak Yembitkileri Kültürü
	5. YEMBİTKİLERİ TARIMINDA GENEL SORUNLAR
		5.1. Tohumlukta Safiyet Sorunu
		5.2. Sert Kabuklu Sorunu
		5.3. Çeşit ve Orijin Sorunu
		5.4. Tohum Yatağı Sorunu
	6. TÜRKİYE'DE ÇAYIR MERA VE YEMBİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN DURUMU, SORUNLARI VE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER 
		6.1. Doğal Çayır-Meralar
		6.2. Yembitkileri Yetiştiriciliği
		6.3. Türkiye'nin Hayvan Varlığı-Yem Üretim İlişkileri
		6.4. Türkiye'de Çayır-Mera ve Yembitkileri Tarımının Geliştirilmesi İçin Alınması Gereken Önlemler
	7. YEMBİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ EKOLOJİK ESASLARI
		7.1. İklim
			7.1.1. Sıcaklık
			7.1.2. Su
			7.1.3. Gün Uzunluğu
		7.2. Toprak

II. BÖLÜM - BAKLAGİL YEMBİTKİLERİ
	1. BAKLAGİL YEMBİTKİLERİNİN EKONOMİK DEĞERİ
	2. BAKLAGİLLERİN HAVADAKİ AZOTTAN YARARLANMASI VE AZOT BAKTERİLERİ
		2.1. Havanın Serbest Azotundan Yararlanma
		2.2. Azot Bakterileri ve Azot Yumrucukları
		2.3. Bakteri Aşılaması (İnokulasyon)
		2.4. Bakteri Aşılamanın Ekonomik Yararları
	3. BAKLAGİL YEMBİTKİLERİNİN TAKSONOMİSİ
	4. BAKLAGİL YEMBİTKİLERİNİN GENEL YAPISI (MORFOLOJİK) ÖZELLİKLERİ
		4.1. Vejetatif Özellikleri
			4.1.1. Kök (Radix)
			4.1.2. Sap (Caulis)
			4.1.3. Yaprak (Folium)
			4.1.4. Derisel Ekler
		4.2. Generatif Özellikler
			4.2.1. Çiçek (Flos)
			4.2.2. Çiçek Toplulukları
			4.2.3. Çiçekdurumu (Inflorescentia)
			4.2.4. Meyve (Fructus)
			4.2.5. Tohum (Semen)
			4.2.6. Fide
	5. KİMİ ÖNEMLİ BAKLAGİL YEMBİTKİLERİ 

III. BÖLÜM
	YONCA (Medicago sp. L.)
		1. Yoncanın Taksonomisi
		2. Önemli Yonca Türleri ve Özellikleri
		3. Adi Yonca (Medicago sativa)
			3.1. Adi Yoncanın Önemi
			3.2. Adi Yoncanın Bitkisel Özellikleri
			3.3. Adi Yoncanın Adaptasyonu
			3.4. Adi Yoncanın Yetiştiriciliği
				3.4.1. Toprağın Ekime Hazırlanması
				3.4.2. Ekim
				3.4.3. Bakım
				3.4.4. Hasat
				3.4.5. Ürün Miktarı
				3.4.6. Değerlendirme
			3.5. Yoncada Tohum Üretimi
			3.6. Yoncalıklarda Seyrekleşme Nedenleri 
	ÜÇGÜLLER (Trifolium sp. L.)
		1. Çayır Üçgülü (Trifolium pratense)
			1.1. Önemi ve Yararlanma Alanları
			1.2. Bitkisel Özellikleri
			1.3. Yetiştiriciliği
		2. Ak Üçgül (Trifolium repens)
			2.1. Önemi ve Yararlanma Alanları
			2.2. Bitkisel Özellikleri
			2.3. Yetiştiriciliği
		3. İskenderiye Üçgülü (Trifolium alexandrinum)
			3.1. Önemi ve Yararlanma Alanları
			3.2. Bitkisel Özellikleri
			3.3. Yetiştiriciliği
		4. Acem Üçgülü (Trifolium resupinatum)
			4.1. Önemi ve Yararlanma Alanları
			4.2. Bitkisel Özellikleri
			4.3. Yetiştiriciliği
		5. Biryıllık Üçgüllerden Kışlık Ara Ürün Olarak Yararlanma
	KORUNGA (Onobrychis viciaefolia Scop.)
		1. Önemi ve Yararlanma Alanları
		2. Bitkisel Özellikleri
		3. Yetiştiriciliği 
	GAZALBOYNUZU (Lotus sp.L.)
		1. Adi Gazalboynuzu (Lotus corniculatus)
			1.1. Önemi ve Yararlanma Alanları
			1.2. Bitkisel Özellikleri
			1.3. Yetiştiriciliği
	LÜPEN= ACI BAKLA (Lupinus sp. L.)
		1. Önemi ve Yararlanma Alanları
		2. Bitkisel Özellikleri
		3. Önemli Tür ve Varyeteleri
			3.1. Ak Lüpen (Lupinus albus)
			3.2. Mavi Lüpen (Lupinus angustifolius)
			3.3. Sarı Lüpen (Lupinus luteus)
		4. Yetiştiriciliği 
	FİĞLER (Vicia sp. L.)
		1. Fiğlerin Önemi ve Yararlanma Alanları
		2. Önemli Fiğ Türleri
			2.1. Adi Fiğ (Vicia sativa)
				2.1.1. Bitkisel Özellikleri
				2.1.2. Yetiştiriciliği
				2.1.3. Adi Fiğ+Tahıl Karışımları
			2.2. Tüylü Fiğ (Vicia villosa)
				2.2.1. Bitkisel Özellikleri
				2.2.2. Yetiştiriciliği
			2.3. Macar Fiğ (Vicia pannocia)
				2.3.1. Bitkisel Özellikleri
				2.3.2. Yetiştiriciliği
			2.4. Koca Fiğ (Vicia narbonensis)
				2.4.1. Bitkisel Özellikleri
				2.4.2. Yetiştiriciliği
			2.5. Burçak (Vicia ervilia)
				2.5.1. Bitkisel Özellikleri
				2.5.2. Yetiştiriciliği
		3. Fiğlerden Kışlık Ürün Olarak Yararlanma
			3.1. Fiğlerin Kışlık Ürün Olarak Pamuğa Etkileri
			3.2. Pamuktan Sonra Fiğ Yetiştirmek
	YEM BEZELYESİ (Pisum arvense L.)
		1. Önemi ve Yararlanma Alanları
		2. Bitkisel Özellikleri
		3. Yetiştiriciliği
	AYRIKLAR (Agropyron sp. L.)
		1. Otlak Ayrığı (Agropyron cristatum)
			1.1. Önemi ve Yararlanma Alanları
			1.2. Bitkisel Özellikleri
			1.3. Yetiştiriciliği
		2. Mavi Ayrık (Agropyron intermedium)
		3. Yüksek Otlak Ayrığı (Agropyron elongatum)
		4. Kir Ayrığı (Agrophyron desertorum)
	YUMAKLAR (Festuca sp. L.)
		1. Çayır Yumağı (Festuca pratensis Huds.=Festuca elatior L.)
			1.1. Önemi ve Yararlanma Alanları
			1.2. Bitkisel Özellikleri
			1.3. Yetiştiriciliği
		2. Kamışsı Yumak (Festuca arundinacea)
			2.1. Önemi ve Yararlanma Alanları
			2.2. Bitkisel Özellikleri
			2.3. Yetiştiriciliği
		3. Kırmızı Yumak (Festuca rubra)
			3.1. Önemi ve Yararlanma Alanları
			3.2. Bitkisel Özellikleri
			3.3. Yetiştiriciliği
		4. Koyun Yumağı (Festuca ovina)
			4.1. Önemi ve Yararlanma Alanları
			4.2. Bitkisel Özellikleri
			4.3. Yetiştiriciliği
	SALKIMOTU (Poa sp. L.)
		1. Çayır Salkımotu (Poa pratensis)
			1.1. Önemi ve Yararlanma Alanları
			1.2. Bitkisel Özellikleri
			1.3. Yetiştiriciliği
	KELPKUYRUĞU (Phleum sp. L.)
		1. Çayır Kelpkuyruğu (Phleum pratese)
			1.1. Önemi ve Yararlanma Alanları
			1.2. Bitkisel Özellikleri
			1.3. Yetiştiriciliği
	TİLKİKUYRUĞU (Alopecurus sp. L.)
		1. Çayır Tilkikuyruğu (Alopecurus pratensis)
			1.1. Önemi ve Yararlanma Alanları
			1.2. Bitkisel Özellikleri
			1.3. Yetiştiriciliği
	KÖPEKDİŞİ (Cynodon sp. L.)
		1. Köpekdişi (Cynodon dactylon)
			1.1. Önemi ve Yararlanma Alanları
			1.2. Bitkisel Özellikleri
			1.3. Yetiştiriciliği
	KANYAŞ (Phalaris sp. L.)
		1. Yem Kanyaşı (Phalaris arundinacea)
			1.1. Önemi ve Yararlanma Alanları
			1.2. Bitkisel Özellikleri
			1.3. Yetiştiriciliği
		2. Kuş Yemi (Phalaris canariensis)
	ÇAYIR YULAFI (Arrhenatherum sp. L.)
		1. Yüksek Çayır Yulafı (Arrenatherum elatius= Avena elatior)
			1.1. Önemi ve Yararlanma Alanları
			1.2. Bitkisel Özellikleri
			1.3. Yetiştiriciliği
	SORGUM (Sorghum sp. L.)
		1. Sorgum= Koca Darı (Sorghum vulgare)
			1.1. Önemi ve Yararlanma Alanları
			1.2. Bitkisel Özellikleri
			1.3. Yetiştiriciliği
		2. Sudanotu (Sorghum sudanense)
			2.1. Önemi ve Yararlanma Alanları
			2.2. Bitkisel Özellikleri
			2.3. Yetiştiriciliği
		3. SorgumxSudanotu Melezi (Sorghum bicolor x Sorghum sudanense)

IV. BÖLÜM - DİĞER FAMİLYALARDAN YEMBİTKİLERİ
	YEMLİK PANCAR (Beta vulgaris L. var. rapacea Koch.)
		1. Önemi ve Yararlanma Alanları
		2. Bitkisel Özellikleri
		3. Yetiştiriciliği
	KÜÇÜK ÇAYIR DÜĞMESİ (Poterium sanguisorba L.=Sanguisorba minor Scop.)
	YEMLİK KOLZA (Brassica napus L. ssp. oleifera Metzg.)
YARARLANILAN KAYNAKLAR
ISBN9789758377329
Sayfa Sayısı223
Yazar(lar)Prof.Dr. Hikmet Soya, Prof. Dr. Rıza Avcıoğlu, Arş. Gör. Hakan Geren

Yorum Yaz

Yem Bitkileri

Yem Bitkileri

Yorum Yaz