Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

GIDA TARIM ve HAYVANCILIK

Zeytin Yetiştiriciliği Daha büyük görüntüle

Zeytin Yetiştiriciliği

9789758377220

Hasad Yayıncılık

Tükendi

25,00 TL

21,25 TL

-15%


KDV Hariç: 21,25 TL

I- ZEYTİN AĞACININ KISA TARİHÇESİ

II- DÜNYADA ZEYTİN VARLIĞININ DAĞILIMI VE ÜLKEMİZİN YERİ


III- BOTANİK ÖZELLİKLERİ

1- Sistematik Dağılımı
2- Ağacın Genel Karakterleri
a) Odun Yapısı
b) Kök ve Saçak Yapısı
c) Yaprak Karakteri ve Ömrü
d) Tomurcuk Oluşumu, Çiçeklenme ve Meyveye Dönüşüm
e) Tohum Oluşumu ve Olgunlaşması
f)  Ağacın Taç Yapısı
g) Zeytin Çeşitlerinin Meyve Karakterleri

IV- STANDART ZEYTİN ÇEŞİTLERİMİZ VE BAZI ÖZELLİKLERİ

- AYVALIK (Edremit Yağlık, 
- Şakran, Midilli, Ada Zeytini
- BÜYÜK TOPAK ULAK (Topak Aşı)
- ÇAKIR
- ÇEKİŞTE (Kırma, Memeli)
- ÇELEBİ (İznik Çelebi)
- ÇİLLİ (Tekir, Provens, Goloz)
- DOMAT
- EDİNCİK SU (Erdek Su, Su Zeytini)
- EĞRİBURUN
- ERKENCE (İzmir Yağlık, Yerli Yağlık)
- GEMLİK (Triliye, Kaplık, Kıvırcık, Kara)
- HALHALI
- İZMİR SOFRALIK
- KALEMBEZİ
- KAN ÇELEBİ
- KARAMÜRSEL SU (Su Zeytini, Kalamata)
- KİLİS YAĞLIK
- KİRAZ (Kiraz, Topan ve Oval Kiraz 
- Adlı İki Tipi Var)
- MANZANİLLA (Manzanillo)
- MEMECİK (Taşarası, Aşıyel, Tekir, 
- Gülümbe, Şehir, Yağlık)
- MEMELİ (Emiralem, Ak Zeytin, Çekişte)
- NİZİP YAĞLIK
- SAMANLI (Tatlı Zeytin)
- SARI HAŞEBİ (Haşebi)
- SARI ULAK
- SAURANİ (Savrani)
- TAVŞAN YÜREĞİ (Ters Yaprak)
- USLU
- YAĞ ÇELEBİ

V- FİZYOLOJİK ÖZELLİKLERİ

a) Genel Bilgiler
b) Kök-Saçak Sistemi Fizyolojisi
c) Topraküstü Fizyolojisi
d) Fotosentez Mekanizması ve Ürünleri
e) Fotosentezi Etkileyen Faktörler
f) Fotosentez Ürünlerinin Taşınması
g) Terleme (Respirasyon)
h) Bazı Tavsiyeler

VI- ÇİÇEKLENME VE MEYVEYE DÖNÜŞÜMÜ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

a) Genel Seyir
b) Çiçeklerin Döllenmesi
c) Meyve Atma

VII- ZEYTİNİN ÇELİKLE ÇOĞALTILMASI (SİSLEME YÖNTEMİYLE ZEYTİN FİDANI ÜRETİMİ)

1. SİSLEME YÖNTEMİ İLE ZEYTİN FİDANI 
    ÜRETİMİNİN ESASLARI 

2. SİSLEME SERASININ KURULMASI
2.1. Yastıklar
2.2. Isıtma Sistemi
2.3. Havalandırma
2.4. Gölgeleme
2.5. Köklendirme Ortamları

3. SİSLEME SİSTEMİNİN KURULMASI

4. SİSLEME İLE ZEYTİN FİDANI ÜRETİMİ
4.1. Çeliklerin Alınması
4.1.1. Çeliklerin Alınma Zamanı
4.1.2. Dallar Üzerinde Çeliklerin Alınma Yeri
4.2. Çeliklerin Hazırlanması
4.3. Çeliklerin Büyümeyi Düzenleyici 
       Maddelerle Muamelesi
a) Ticari Toz Preparatlar
b) Çözelti Daldırma Yöntemi
4.4. Çeliklerin Sisleme Yastıklarına Dikilmesi
4.5. Sisleme Süresince Çeliklerin Bakımı
4.6. Sisleme Serasında Köklenme Süresi
4.7. Çeliklerin Şaşırtılması
4.8. Çeliklerin Bakım Parsellerine Yerleştirilmesi

VIII- YENİ ZEYTİN BAHÇELERİNİN KURULMASINDA GENEL KRİTERLER

a) İklim Şartları
b) Toprak Şartları
c) Su Şartları
d) Alınacak Ön Tedbirler
e) Fidan Temini ve Çeşitlerin Seçimi
f) Fidan Dikiminde Dikkat Edilecek Kurallar
g) Diğer Tedbirler
IX-ZEYTİN AĞACININ BUDANMASI

1. Zeytin Ağacının Büyüme ve 
    Dallanma Özellikleri
1.1. Oburlar
1.2. Yedek Dallar
1.3. Yıllık Sürgünler
2. Zeytin Ağacında Bulunan Göz ve
    Tomurcuklar
2.1. Yan Tomurcuk (Esas)
2.2. Yedek Göz
2.3. Tepe Tomurcuk
3. Budamada Yapılan Kesimler ve
    İşlemler
3.1. Seyreltme
3.2. Uç Alma
4. Budamanın Etkileri
5. Budama Tekniği İlkeleri
6. Zeytinde Şekil Budaması
6.1. Şekil Budamasında 
       Dikkat Edilecek Hususlar
7. Verim Budaması
7.1. Verim Budamasının Amaçları
7.2. Budama Aralıkları ve Zamanı
7.3. Budamanın Planlanması
8. Gençleştirme Budaması
8.1. İskelet Budaması
8.2. Ana Dallardan Gençleştirme
8.2.1. Aşamalı Olarak 
         Ana Dallardan Gençleştirme
8.2.2. Ana Dallardan Kabaklama
8.2.3. Büyük Hacimli Ağaçların Gençleştirilmesi
8.3. Dipten Gençleştirme
8.3.1. Aşamalı Olarak Dipten Gençleştirme
8.3.2. Dipten Kabaklama
8.4. Kök Kesme İle Gençleştirme
8.4.1. Kök Kesme İle Birlikte Ana Ağacın 
          Aşamalı Olarak Kaldırılması
8.4.2. Method Ghariane

X- ZEYTİN AĞAÇLARININ SU İSTEĞİ VE 
    SULAMA SEYRİ

a) Zeytinin su ihtiyacı
b) Yeni Bahçelerde Sulamanın Önemi
c) Yetersiz Suyun Riskleri
d) Aşırı Suyun Riskleri
e) Su İdaresi
f) Su İdaresine Yönelik Pratik Bilgiler
g) Sulama

XI- ZEYTİN AĞAÇLARINDA BESİN MADDESİ ALIMINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

a) Genel Bilgiler
b) Bitki Besin Elementlerinin 
    Toprak Solüsyonundaki Formları
c) Zeytin Toprağında PH
d) Katyon Değişim Kapasitesinin 
    İyileştirilmesine Yönelik Tedbirler
e) Risk Faktörleri
f) Zeytin Ağacına Genel Bakış ve Gübreleme

XII- ZEYTİN BESİN MADDESİ 
       NOKSANLIKLARI VE TANIMLARI

a) Dikkatli Gözlemler
b Yaprak Analizleri ve Önemi
c) Toprak Analizleri

XIII- ZEYTİN KÜLTÜRÜNDE ZİRAİ MÜCADELE SORUNLARI

a) Ülkemiz Zeytinciliğinde Önemli Zararlılar
1. Kabuklu Bitler (Koşniller)
2. Zeytin Pamuklu Biti
3. Zeytin Güvesi
4. Zeytin Çiçek Sap Sokanı
5. Zeytin Sineği
a) Ülkemiz Zeytinciliğinde Önemli Hastalıklar
- Zeytin Dal Kanseri Hastalığı
- Zeytin Yaprak Halkalı Leke Hastalığı
- Phytophthora Kök, Dal ve Yaprak Çürüklüğü
- Armillaria Kök Çürüklüğü
- Diplodia Yara ve Çürüklüğü
- Verticillium Solgunluğu
- Zeytin Zararlılarına Karşı İlaç Tavsiyeleri
- Zeytin Hastalıklarına Karşı İlaç Tavsiyeleri

XIV- ZEYTİN AĞAÇLARINDA MEYVE SEYRELTMESİ

a) Meyve Seyreltmesinin Kriterleri
b) NAA?nın Uygulama Prensipleri
c) NAA?nın Tanımı ve Özellikleri

XV- HASADA KADAR MEYVENİN GELİŞİMİ VE HASAT OLGUNLUĞU

a) Genel Seyir
b) Normal ve Aşırı Döküm
c) Meyve Oluşumunun Normal Gelişim Şartları
d) Hasat Olgunluğu
e) Hasat Şekilleri

XVI- HASADI YAPILAN ÜRÜNÜN İŞLENMESİ

a) Zeytinyağı İmalatı ve Tipleri
b) Sofralık Salamura Üretimi

XVII- ZEYTİNİN VE ZEYTİN YAĞININ BESLENMEDEKİ YERİ VE ÖZELLİKLERİ

a) Sofralık Zeytin
b) Zeytinyağı ve Sağlık Açısından Önemi

XVIII- ÜLKEMİZ ZEYTİNCİLİĞİNİN SORUNLARI

a) Genel Sorunlar
b) Özel Sorunlar
c) Sorunların Sonuçları
d) Sorunların Çözümü
ISBN9789758377220
Basım Yılı2015
Sayfa Sayısı192

Yorum Yaz

Zeytin Yetiştiriciliği

Zeytin Yetiştiriciliği

Yorum Yaz