Sipariş listesinde ürün yok
9789758377084
200,00 TL
170,00 TL
-15%
Giriş 1- Anaçlar - Şeftali ve Nektarin İçin Anaçlar - Diğer Anaçlar - Erik İçin Anaçlar 2- Üretim ve Fidanlık İşleri - Fidanlığın Yeri - Anaçlık Tohumların Ekilmesi ve Çeliklerinin Yetiştirilmesi - Aşı - Diğer Üretim Metodları - Sonradan Aşılama 3- Bahçenin Düzenlenmesi - Göz Önüne Alınacak Hedefler - Düşük ve Standart Sıklıktaki Bahçe Sistemleri - Orta ve Yüksek Sıklıkta Olan Sistemler - Vasat Sıklık ve Geleneksel Terbiye - Askıya Almadan Yapılan Çit Sistemi - Askıya alma (tele germe) sistemleri 4- Bahçe Tesisi - Yer Seçimi - Bahçe Büyüklüğü - Hava Durumu - Su kaynakları - Bahçenin geçmişi, hastalıklar - Meyil - Toprağın Hazırlanması - "Sert tabanın" ve "pulluk tabanının "kırılması - Drenajın sağlanması - Tesviye - Yabancı otların yok edilmesi - Fumigasyon - Dikim mesafesi - Dikim - Fidanların korunması - Sulama - Gübreleme - Ağaçların korunmaları - Ara Ziraatı - Bahçe Tabanının İşlenmesi 5- Büyüme ve Gelişme - Büyüme ve Gelişmenin Morfolojisi ve Fizyolojisi - Sürgünün Büyümesi ve Gelişmesi - Meyve Büyümesi ve ve Gelişmesi - Kök Büyümesi ve Gelişmesi - Organlar Arası Etkileşimler - Sürgün Kontrolü Faktörü - Budamaya Yanıt 6- Fotosentez ve Solunum - Fotosentez ve Fotosentez Ürünleri - Solunum ve Solunum Ürünleri - Solunumu Etkileyen Faktörler - Karbonhidrat Ekonomisi 7- Terbiye ve Budama - Genç Ağaçların Terbiyesi - Yetişkin Ağaçların Budanması 8- Japon Eriğinde Tozlaşma (polinasyon) - Tozlayıcıların Seçilmesi - Tozlayıcıların Bahçedeki Düzeni - Tozlayıcı Dallar - Eriklerin Tozlaşmasında Bal Arısı Kullanımı 9- Meyve Seyreltmesi - Seyreltme Metodları - Ne Zaman Seyreltmeli - Seyreltme Miktarı 10- Gövde ve Dallardan Halka Çıkarma 11- Toprak ve Su Analizlerinin Kullanımı - Doyma Yüzdesi - Asitlik-Alkalilik (pH) - Tuzluluk Durumu - Katyon Mübadelesi (cation exchange) - Alkali Topraklar - Sudaki Sodyum Tehlikesi - Tuz İhtiva Etmeyen Sulama Suyu Kullanımı - Aşırı Sodyum, Klor ve Bor Toksitesi 12- Mineral Besin Maddeleri - Azot (N) - Fosfor (P) - Potasyum (K) - Kalsiyum (Ca) - Mağnezyum (Mg) - Kükürt (S) - Demir (Fe) - Manganez (Mn) - Çinko (Zn) - Bor (B) - Bakır (Cu) - Klor (Cl) - Molibden (Mo) 13- Suyun Ağaçlardaki Rolü - Suyun Ağaç İçinde hareketi - Su ve Büyüme - Kuraklık Stresinin Anlaşılması, Kuraklık Stresinden Korunma - Suyun Ağaç tarafından Kullanımı 14- Planlı Sulama Proğramı - Suyun Bütçelenmesi - Suyun hareketi ve Depolanması - Müsade Edilebilir Su Tüketimi - Evapotranspirasyonun (ET) Tahmin Edilmesi - Sulama Randımanı | 15- Böcek Zararlıları - Doğu meyve güvesi - Şeftali Filiz Güvesi - Elma İç Kurdu - Amerikan Beyaz Kelebeği - Erik İç Kurdu - Yüzük Kelebeği - Dal Kıran - Altın Kelebek - Kambur Üçgen Böceği - San-Jose Kabuklu Biti - Kahverengi Koşnil - Şeftali Yaprak Kıvırcıklığı Hastalığı - Şeftalide Yaprak Delen Hastalığı - Şeftali Küllemesi Hastalığı - Sert Çekirdekli Meyva Ağaçlarında Bakteriyel Kanser ve Zamklanma Hastalığı - Phytophthora Kök ve Kök-Boğazı Çürüklüğü - Kök ve Kök-Boğazı Ur Hastalığı - Armillaria kök ve kök boğazı çürüklüğü - Sert Çekirdekli Meyve Ağaçlarında Sharka Virus Hastalığı - Eriklerde Cep Hastalığı 17- Sprey Uygulamaları - Turbo Spreyerler (Yüksek ve Düşük Hacim spreyerler) - Sprey Teknikleri - Sprey (ilaçlama) - Yer İlaçlamalarında ULV - Ultra Düşük Hacim İlaçlaması - Yetersiz Kaplamaya Neden Olan Etkenler 18- Nematodlar - Kamalı Nematod - Kök Ur Nematodları - Toprak Numunesi Alınması 19- Dondan Korunma 20- Hasat Sonrası Fizyolojisi - Taş Çekirdekli Meyvanın Yapısı - Gelişme, Olgunlaşma ve Yaşlanma - Solunum - Solunumun şekli ve Oranı - Etilen üretimi ve Meyvedeki Etkisi - Yapı Maddeleri ve Yapı Maddelerindeki Değişmeler - Karbonhidratlar - Organik Asitler - Proteinler - Lipidler (Yağlar) - Pigmentler - Fenol Bileşikleri - Uçucu Bileşikler - Vitaminler - Mineraller 21- Bozulma Oranına Etki Eden Faktörler - Meyvenin Olgunlaşmaya Başlaması - Sıcaklık Etkisi - Etilen Etkisi - Solunum Gazları - Rutubet Kaybı - Rutubet Kaybını Etkileyen faktörler - Fiziksel Yaralanmalar - Kimyasal Zararlar - Bozulma Problemleri 22- Hasat Sonrası Önlemler - Hastalık Etmenleri -Patojenler- - Meyvenin Durumu ve Çürümesi - Olgunlaşma ve Hassasiyet - Fungal Çürüklük Oluşumu ve Gelişimi Üzerinde Sıcaklık Derecelerinin Etkisi - Sıcaklık Dereceleri ve Patojenler - Fungusların Soğuğa Hassasiyeti - Değiştirilmiş veya Kontrollü Ortamlar 23- Olgunluk ve Kalite - Olgunlaşma Ölçüleri - Olgunluk Belirtilerinin Kombinasyonu - Örneklemenin Yapılışı 24- Toplama ve Paketleme - Hasat Operasyonu - Özel İşlemler - Ayırma - Paketleme - Paketleme Şartları - Paketleme Hattı - Ambalaj - Iskartaların Değerlendirilmesi 25- Soğutma - Sıcaklık Derecelerinin Ayarlanması - Hasat Sonrası İşlemlerin ve Pazarlamanın Etkileri - Soğutma Sisteminin Seçimi - Soğutma ve Depolama Arasındaki Farklar - Paketlemeden önce / sonra Soğutma - Basınçlı Hava Soğutması - Soğuk Duvar sistemi - Kavisli soğutma sistemi - Sulu Soğutma Sistemi - Hydrocooling - - Vakum Soğutma 26- Depolama - Depolama Koşulları - Donma Noktasının İzlenmesi - Meyve Depolama Sıcaklık Derecesi - Depolama Esnasındaki Nispi Nem - Akarlar - Erik Koşnili - Badem Göz Kurdu - Yaprak Bitleri - Meyve Ağacı Dip Kurtları 16- Hastalıklar - Sert Çekirdekli Meyve Ağaçlarında Monilya (Mumya Hastalığı) |
ISBN | 9789758377084 |
Basım Yılı | 2007 |
Sayfa Sayısı | 248 |
Yazar(lar) | Dr. Ünal Doğanay |