Sipariş listesinde ürün yok
9789758377558
200,00 TL
170,00 TL
-15%
BÖLÜM 1: YEM VE SU TÜKETİMİ 1.1. Yem Tüketimi 1.1.1. Yeme Karşı Davranım 1.1.2. Yem Tüketiminin Ölçülmesi 1.1.3. Yem Tüketiminin Gereksinimlere Göre Düzenlenmesi 1.2. Su Tüketimi 1.2.1. Organizmada Suyun Dağılımı ve Yer Değiştirmesi 1.2.2. Su Tüketiminin Ayarlanması 1.2.3. Su Gereksiniminin Karşılanması BÖLÜM 2: SİNDİRİM 2.1. Sindirim Organları 2.1.1. Ağız ve Yutak 2.1.2. Yemek Borusu ve Kursak 2.1.3. Mide 2.1.4. Barsaklar 2.1.5. Yardımcı Sindirim Organları 2.1.5.1. Karaciğer 2.1.5.2. Pankreas 2.2. Sindirim Fizyolojisi 2.2.1 Ağız ve Kursakta Sindirim 2.2.2. Midede Sindirim 2.2.3 Barsaklarda Sindirim BÖLÜM 3: ENERJİ GEREKSİNİMİ 3.1. Yemlerin Enerji İçerikleri 3.2. Enerji Gereksinimini Belirtmede Kullanılan Birimler 3.3. Enerji Gereksiniminin Nedeni ve Düzeyi 3.3.1. Yaşama Payı Enerji Gereksinimi 3.3.2. Verim Payı Enerji Gereksinimi 3.3.2.1. Büyüme enerji gereksinimi 3.3.2.2. Yumurta enerji gereksinimi BÖLÜM 4: PROTEİN ve AMİNO ASİT GEREKSİNİMİ 4.1. Protein ve Amino Asit Gereksiniminin Belirtilmesi 4.2. Protein ve Amino Asit Gereksiniminin Nedeni ve Düzeyi 4.2.1. Protein Gereksinimi 4.2.1.1. Yaşama payı protein gereksinimi 4.2.1.2. Tüy protein gereksinimi 4.2.1.3. Büyüme protein gereksinimi 4.2.1.4. Yumurta protein gereksinimi 4.2.2. Amino Asit Gereksinimi 4.3. Protein ve Amino Asit Gereksinimini Etkileyen Etmenler 4.3.1. Hayvana Bağlı Etmenler 4.3.2. Çevreye Bağlı Etmenler 4.3.3. Yeme Bağlı Etmenler BÖLÜM 5: VİTAMİN GEREKSİNİMİ 5.1. Vitaminlerin İşlevleri ve Yetersizliklerinde Ortaya Çıkan Arazlar 5.2. Vitamin Gereksiniminin Belirtilmesi 5.3. Gereksinimi Belirtmede Kullanılan Birimler 5.4. Vitamin Gereksinim Düzeyi BÖLÜM 6 MİNERAL MADDE GEREKSİNİMİ 6.1. Makro Elementler 6.2. Mikro (İz) Elementler BÖLÜM 7 YEM KATKI MADDELERİ 7.1. Antibiyotikler 7.2. Enzimler 7.3. Antioksidanlar 7.4. Koksidiostatlar 7.5. Büyütme Faktörleri 7.6. Renk Maddeleri 7.7. Aroma Maddeleri ve Tatlandırıcılar 7.8. Emülgatörler ve Stabilizatörler 7.9. Yem Konserve Maddeleri 7.10. Pelet Bağlayıcılar 7.11. Organik Asitler ve Esensiyel Yağlar 7.12. Mikroorganizmalar (Probiyotikler) 7.13. Oligosakkaritler (Prebiyotikler) BÖLÜM 8 YEMLEME YÖNTEMLERİ 8.1. Serbest Yemleme 8.2. Kısıtlı Yemleme 8.2.1. Nicel (Kantitatif) Kısıtlama 8.2.1.1. Yemleme süresinin kısıtlanması 8.2.1.2. Yem miktarının kısıtlanması 8.2.2. Nitel (Kalitatif ) Kısıtlama 8.2.2.1. Enerji kısıtlaması 8.2.2.2. Protein veya amino asit kısıtlaması | BÖLÜM 9 ETLİK PİLİÇLERİN BESLENMESİ 9.1. BESİN MADDE GEREKSİNİMLERİ ve KULLANILAN KARMA YEMLER 9.2. Besleme Programları 9.2.1. Serbest (ad libitum) Yemleme 9.2.2. Kısıtlı Yemleme 9.2.2.1. Erken yaşta kısıtlı yemleme 9.2.2.2. Kesim öncesi kısıtlı yemleme 9.2.3. Serbest Seçmeli Yemleme BÖLÜM 10: BESLEMENİN TAVUK ETİ KALİTESİNE ETKİSİ 10.1. Tavuk Etinin Bileşimi 10.2. Tavuk Eti Kalitesi ve Beslemenin Kaliteye Etkisi 10.2.1. Karma Yem Enerji ve Protein Düzeyi 10.2.2. Karma Yem Amino Asit düzeyi 10.2.3. Yemlik Yağlar 10.2.4. Yem Hammaddeleri 10.2.5. Yemleme Yöntemleri BÖLÜM 11: YUMURTA TAVUKLARININ BESLENMESİ 11.1. Büyütme Dönemi 11.2. Üretim Dönemi 11.3. Yüksek Çevre Sıcaklığında Besleme 11.3.1. Yüksek Çevre Sıcaklığında Enerji Dengesinin Sağlanması 11.3.2. Yüksek Çevre Sıcaklığında Protein Dengesinin Sağlanması 11.3.3. Yüksek Çevre Sıcaklığında Mineral ve Vitamin Dengelerinin Sağlanması 11.3.4. Yüksek Çevre Sıcaklığında Elektrolit Dengesinin Sağlanması 11.3.5. Yüksek Çevre Sıcaklığında Su Dengesinin Sağlanması 11.3.6. Yüksek Çevre Sıcaklığında Yem Değişiklikleri 11.4. Aşamalı Yemleme 11.5. Seçmeli Yemleme BÖLÜM 12: ET TİPİ DAMIZLIK TAVUKLARIN BESLENMESİ 12.1. Büyütme Dönemi 12.2. Üretim Dönemi 12.2.1. Pik Yumurtalama Dönemi Öncesi Besleme 12.2.2. Pik Yumurtlama Dönemi Sonrası Besleme BÖLÜM 13: ET TİPİ DAMIZLIK HOROZLARIN BESLENMESİ 13.1. Büyütme Dönemi (1.gün-20. hafta arası) 13.2. Üretim Dönemi I (20-35. haftalar arası) 13.3. Üretim Dönemi II (35-64. haftalar arası) BÖLÜM 14: BESLEMENİN YUMURTA KALİTESİNE ETKİLERİ 14.1. Yumurtanın Bileşimi ve Oluşumu 14.1.1. Yumurta Sarısı 14.1.2. Yumurta Akı 14.1.3. Yumurta Kabuğu 14.2. Yumurta Kalitesi 14.2.1. Kalitenin Ölçülmesinde Kullanılan Yöntemler 14.2.2. Kabuk kalitesinin belirlenmesi 14.2.3. Ak kalitesinin belirlenmesi 14.2.4. Yumurta sarı kalitesinin belirlenmesi 14.3. Beslemenin Yumurta Kalitesine Etkisi BÖLÜM 15: HİNDİLERİN BESLENMESİ 15.1. Hindi Palazlarının Beslenmesi 15.2. Damızlık Hindilerin Beslenmesi 15.2.1. Dişi Damızlık Hindilerin Beslenmesi 15.2.2. Erkek Damızlık Hindilerin Beslenmesi BÖLÜM 16: ÖRDEKLERİN BESLENMESİ BÖLÜM 17: KAZLARIN BESLENMESİ |
ISBN | 9789758377558 |
Basım Yılı | 2007 |
Sayfa Sayısı | 224 |
Yazar(lar) | Prof. Dr. Kahraman Özkan Doç. Dr. Zümrüt Açıkgöz |