Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

GIDA TARIM ve HAYVANCILIK

Biber Daha büyük görüntüle

Biber

9789758377183

Hasad Yayıncılık

200,00 TL

170,00 TL

-15%


KDV Hariç: 170,00 TL

- TANIMI
- ANA VATANI
- YEREL ADLARI
- ISLAH
- BİBERİN BESİN DEĞERİ
- KULLANIM YERLERİ
- BİBER ÜRETİMİ VE İHRACAT
- BİBERİN SINIFLANDIRILMASI
- BİBER ÇEŞİTLERİ
1. DOLMA BİBERLER
2. SİVRİ BİBERLER
3. ÇARLİSTON BİBERLER
4. SANAYİYE UYGUN BİBERLER
4.1. SALÇALIK BİBERLER
4.1.1. YAĞ BİBERLERİ
4.1.2. DOMATES BİBERLERİ
4.1.3. BÜYÜK MEYVELİ, 
           ÇAN ŞEKLİNDE BİBERLER
4.2. SOS YAPIMINA UYGUN BİBERLER
4.3. KURUTMALIK BİBERLER
4.4. TURŞULUK BİBERLER
4.5. KETÇAP YAPIMINA UYGUN BİBERLER
4.6. DONDURULMUŞ GIDA OLARAK
        DEĞERLENDİRİLEN BİBERLER
4.7. TOZ VEYA PULBİBER 
       ELDE ETMEYE UGUN BİBERLER
5. KÜÇÜK MEYVELİ ACI BİBERLER

- BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİ
  ISLAHINDA PARAMETRELER
- BİTKİSEL KARAKTERLER
- GÖVDE
- KÖK
- YAPRAK
- ÇİÇEK
- MEYVE
- TOHUM
- BİBERİN TOPRAK İSTEKLERİ
- TOPRAKSIZ TARIM
- BİBERİN SU İSTEĞİ
- BİBERİN İKLİM İSTEĞİ
- SICAKLIK
- IŞIK
- HAVA ORANSAL NEMİ
- MÜNAVEBE (ROTASYON)
- ÜRETİM TAKVİMİ
- FİDE YETİŞTİRİCİLİĞİ
- DİKİM ÖNCESİ SERA HAZIRLIĞI
- TABAN TAŞI
- TOPRAK DEZENFEKSİYONU
- SOLARİZASYON NEDİR?
- TOPRAK FUMİGANTLARI İLE İLAÇLAMA
- METHYL BROMİDE UYGULAMAS
- METAM SODIUM, DAZOMET VE
   DİĞER FUMİGANTLARIN KULLANIMI
- SERA TEMİZLİĞİ
- ÇİFTLİK GÜBRESİ
- YEŞİL GÜBRE
- DİKİM VE ÇAPALAMA
- BAKIM İŞLERİ
- SULAMA
- GÜBRELEME
- TOPRAKSIZ TARIMDA GÜBRELEME
- SERADA GÜBRELEME
- Organik Gübreler
- Gübrelemede Taban Gübresi ve
   Fertigasyon Payları
- Fertigasyon (Damla Gübreleme)
- Fertigasyon’da Gübre 
   Formülasyonu ve Miktarı
- AZOT
- FOSFOR
- POTASYUM
- KALSİYUM
- MAGNEZYUM
- DEMİR
- BOR
- BAKIR
- MANGAN
- BUDAMA VE İPE ALMA
- BİBERDE MEYVE TUTUMU
- SERALARDA PASİF ISITMA SİSTEMLERİ
- ALÇAK PLASTİK TÜNELLER
- ISI PERDELERİ
- SU ŞİLTELERİ (SU YASTIKLARI)
- MALÇ
- YAĞMURLAMA
- SERA İKLİMİNİN AYARLANMASI
- BİBER HASTALIK VE ZARARLILARI
1- BAKTERİYEL LEKE HASTALIĞI
2- BAKTERİYEL BENEK HASTALIĞI
3- BAKTERİYEL GÖVDE ÖZ NEKROZU
4- BAKTERİYEL KANSER VE
    SOLGUNLUK HASTALIĞI
5- BAKTERİYEL YUMUŞAK ÇÜRÜKLÜK
6- YONCA MOZAYİK VİRÜSÜ (AMV)
7- CHILLI DAMAR BENEKLİLİK VİRÜSÜ
8- CHILLI YAPRAK KIVIRCIKLIĞI VİRÜSÜ
9- HIYAR MOZAYİK VİRÜSÜ (CMV)
10- BİBER BENEKLİLİK VİRÜSÜ
11- PEPPER SEVERE MOZAIC
12- PEPPER VEINAL MOTTLE
13- PATATES Y VİRÜSÜ (PVY)
14- PATATES X VİRÜSÜ (PXV)
15- PATATES VİRÜS-1
16- TÜTÜN ETCH VİRÜSÜ (TEV)
17- TÜTÜN MOZAYİK VİRÜSÜ 
      (TMV)+DOMATES MOZAYİK VİRÜSÜ
18- BEET CURLY TOP
19- BELL PEPPER MOTTLE
20- PEPPER MİLD MOTTLE
21- TOMATO SPOTTED WİLT (TSWV)
22- KAPLAN HASTALIĞI
23- SERRANO ALTIN MOZAYİK
24- TEXAS PEPPER GEMİNİ VİRÜS
25- STOLBUR
26- BİBER MİLDİYÖSÜ
27- ALTERNARİA ÇÜRÜKLÜĞÜ
28- ANTRAKNOZ
29- GÖVDE YANIKLIĞI
30- YAPRAK LEKE HASTALIĞI
31- FUSARİUM SOLGUNLUĞU
32- VERTİCİLLİUM SOLGUNLUĞU
33- KÜLLEME
34- KURŞUNİ KÜF
35- SARI LEKE
36- CHOANEPHORA YANIKLIĞI
37- STEMPHYLİUM YAPRAK LEKESİ
38- ASOCHYTA BENEK HASTALIĞI
39- ÇÖKERTEN
40- BEYAZ ÇÜRÜKLÜK
41- OLGUN ÇÜRÜKLÜK
42- MEYVE ÇÜRÜKLÜĞÜ
43- KÖKLERDE ÖLÜM
44- YAPRAK BİTLERİ
45- YAPRAK GALERİ SİNEĞİ
46- KIRMIZI ÖRÜMCEK
47- BEYAZ SİNEK
48- YAPRAK PİRELERİ
49- SARI ÇAY AKARI
50- TOPRAK PİRELERİ
51- THRİPS
52- PİS KOKULU YEŞİL BÖCEK
53- BOYNUZLU KURT
54- BOZKURT
55- PAMUK ÇİZGİLİ YAPRAK KURDU
56- DANABURNU
57- TEL KURDU
58- BİBER KURDU
59- MEYVE SİNEĞİ LARVASI
60- BİBER GAL SİNEĞİ
61- YEŞİLKURT
62- AVRUPA MISIR KURTLARI
63- KAPSİD
64- TÜRK GÜVESİ
65- KÖK-UR NEMATODU
66- MUTASYON
67- ESFENVELERATE ZARARI
68- CARBOFURAN ZARARI
69- ACEPHATE ZARARI
70- PARAQUAT ZARARI
71- PHENOXYL BİLEŞİKLERİ ZARARI
72- BRONZLAŞMA
73- AZOT (N) NOKSANLIĞI
74- FOSFOR (P) NOKSANLIĞI
75- POTASYUM (K) NOKSANLIĞI
76- MAĞNEZYUM (Mg) NOKSANLIĞI
77- KALSİYUM (Ca) NOKSANLIĞI
78- MANGAN (Mn) NOKSANLIĞI
79- DEMİR (Fe) NOKSANLIĞI
80- ÇİNKO (Zn) NOKSANLIĞI
81- BOR (B) NOKSANLIĞI
82- BAKIR (Cu) NOKSANLIĞI
83- TUZ ZARARI
84- ÇİÇEK BURNU ÇÜRÜKLÜĞÜ
85- GÜNEŞ YANIĞI
86- TAKOZ MEYVE
87- ÜŞÜME ZARARI
88- ETİLEN ZARARI
HASAT
TASNİF VE AMBALAJLAMA
DEPOLAMA
ÜŞÜME ZARARI
BİBERLERİN TAŞINMASI
İŞ GÜCÜ
VERİM
BİBER TOHUMLUĞU ÜRETİMİ
KAYNAKLAR
ISBN9789758377183
Basım Yılı2007
Sayfa Sayısı160
Yazar(lar)Zir.Yük.Müh. Hüsnü Çınar Aybak

Yorum Yaz

Biber

Biber

Biber

Yorum Yaz