Sipariş listesinde ürün yok
- TANIMI - ANA VATANI - YEREL ADLARI - ISLAH - BİBERİN BESİN DEĞERİ - KULLANIM YERLERİ - BİBER ÜRETİMİ VE İHRACAT - BİBERİN SINIFLANDIRILMASI - BİBER ÇEŞİTLERİ 1. DOLMA BİBERLER 2. SİVRİ BİBERLER 3. ÇARLİSTON BİBERLER 4. SANAYİYE UYGUN BİBERLER 4.1. SALÇALIK BİBERLER 4.1.1. YAĞ BİBERLERİ 4.1.2. DOMATES BİBERLERİ 4.1.3. BÜYÜK MEYVELİ, ÇAN ŞEKLİNDE BİBERLER 4.2. SOS YAPIMINA UYGUN BİBERLER 4.3. KURUTMALIK BİBERLER 4.4. TURŞULUK BİBERLER 4.5. KETÇAP YAPIMINA UYGUN BİBERLER 4.6. DONDURULMUŞ GIDA OLARAK DEĞERLENDİRİLEN BİBERLER 4.7. TOZ VEYA PULBİBER ELDE ETMEYE UGUN BİBERLER 5. KÜÇÜK MEYVELİ ACI BİBERLER - BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİ ISLAHINDA PARAMETRELER - BİTKİSEL KARAKTERLER - GÖVDE - KÖK - YAPRAK - ÇİÇEK - MEYVE - TOHUM - BİBERİN TOPRAK İSTEKLERİ - TOPRAKSIZ TARIM - BİBERİN SU İSTEĞİ - BİBERİN İKLİM İSTEĞİ - SICAKLIK - IŞIK - HAVA ORANSAL NEMİ - MÜNAVEBE (ROTASYON) - ÜRETİM TAKVİMİ - FİDE YETİŞTİRİCİLİĞİ - DİKİM ÖNCESİ SERA HAZIRLIĞI - TABAN TAŞI - TOPRAK DEZENFEKSİYONU - SOLARİZASYON NEDİR? - TOPRAK FUMİGANTLARI İLE İLAÇLAMA - METHYL BROMİDE UYGULAMAS - METAM SODIUM, DAZOMET VE DİĞER FUMİGANTLARIN KULLANIMI - SERA TEMİZLİĞİ - ÇİFTLİK GÜBRESİ - YEŞİL GÜBRE - DİKİM VE ÇAPALAMA - BAKIM İŞLERİ - SULAMA - GÜBRELEME - TOPRAKSIZ TARIMDA GÜBRELEME - SERADA GÜBRELEME - Organik Gübreler - Gübrelemede Taban Gübresi ve Fertigasyon Payları - Fertigasyon (Damla Gübreleme) - Fertigasyon’da Gübre Formülasyonu ve Miktarı - AZOT - FOSFOR - POTASYUM - KALSİYUM - MAGNEZYUM - DEMİR - BOR - BAKIR - MANGAN - BUDAMA VE İPE ALMA - BİBERDE MEYVE TUTUMU - SERALARDA PASİF ISITMA SİSTEMLERİ - ALÇAK PLASTİK TÜNELLER - ISI PERDELERİ - SU ŞİLTELERİ (SU YASTIKLARI) - MALÇ - YAĞMURLAMA - SERA İKLİMİNİN AYARLANMASI - BİBER HASTALIK VE ZARARLILARI 1- BAKTERİYEL LEKE HASTALIĞI 2- BAKTERİYEL BENEK HASTALIĞI 3- BAKTERİYEL GÖVDE ÖZ NEKROZU 4- BAKTERİYEL KANSER VE SOLGUNLUK HASTALIĞI 5- BAKTERİYEL YUMUŞAK ÇÜRÜKLÜK | 6- YONCA MOZAYİK VİRÜSÜ (AMV) 7- CHILLI DAMAR BENEKLİLİK VİRÜSÜ 8- CHILLI YAPRAK KIVIRCIKLIĞI VİRÜSÜ 9- HIYAR MOZAYİK VİRÜSÜ (CMV) 10- BİBER BENEKLİLİK VİRÜSÜ 11- PEPPER SEVERE MOZAIC 12- PEPPER VEINAL MOTTLE 13- PATATES Y VİRÜSÜ (PVY) 14- PATATES X VİRÜSÜ (PXV) 15- PATATES VİRÜS-1 16- TÜTÜN ETCH VİRÜSÜ (TEV) 17- TÜTÜN MOZAYİK VİRÜSÜ (TMV)+DOMATES MOZAYİK VİRÜSÜ 18- BEET CURLY TOP 19- BELL PEPPER MOTTLE 20- PEPPER MİLD MOTTLE 21- TOMATO SPOTTED WİLT (TSWV) 22- KAPLAN HASTALIĞI 23- SERRANO ALTIN MOZAYİK 24- TEXAS PEPPER GEMİNİ VİRÜS 25- STOLBUR 26- BİBER MİLDİYÖSÜ 27- ALTERNARİA ÇÜRÜKLÜĞÜ 28- ANTRAKNOZ 29- GÖVDE YANIKLIĞI 30- YAPRAK LEKE HASTALIĞI 31- FUSARİUM SOLGUNLUĞU 32- VERTİCİLLİUM SOLGUNLUĞU 33- KÜLLEME 34- KURŞUNİ KÜF 35- SARI LEKE 36- CHOANEPHORA YANIKLIĞI 37- STEMPHYLİUM YAPRAK LEKESİ 38- ASOCHYTA BENEK HASTALIĞI 39- ÇÖKERTEN 40- BEYAZ ÇÜRÜKLÜK 41- OLGUN ÇÜRÜKLÜK 42- MEYVE ÇÜRÜKLÜĞÜ 43- KÖKLERDE ÖLÜM 44- YAPRAK BİTLERİ 45- YAPRAK GALERİ SİNEĞİ 46- KIRMIZI ÖRÜMCEK 47- BEYAZ SİNEK 48- YAPRAK PİRELERİ 49- SARI ÇAY AKARI 50- TOPRAK PİRELERİ 51- THRİPS 52- PİS KOKULU YEŞİL BÖCEK 53- BOYNUZLU KURT 54- BOZKURT 55- PAMUK ÇİZGİLİ YAPRAK KURDU 56- DANABURNU 57- TEL KURDU 58- BİBER KURDU 59- MEYVE SİNEĞİ LARVASI 60- BİBER GAL SİNEĞİ 61- YEŞİLKURT 62- AVRUPA MISIR KURTLARI 63- KAPSİD 64- TÜRK GÜVESİ 65- KÖK-UR NEMATODU 66- MUTASYON 67- ESFENVELERATE ZARARI 68- CARBOFURAN ZARARI 69- ACEPHATE ZARARI 70- PARAQUAT ZARARI 71- PHENOXYL BİLEŞİKLERİ ZARARI 72- BRONZLAŞMA 73- AZOT (N) NOKSANLIĞI 74- FOSFOR (P) NOKSANLIĞI 75- POTASYUM (K) NOKSANLIĞI 76- MAĞNEZYUM (Mg) NOKSANLIĞI 77- KALSİYUM (Ca) NOKSANLIĞI 78- MANGAN (Mn) NOKSANLIĞI 79- DEMİR (Fe) NOKSANLIĞI 80- ÇİNKO (Zn) NOKSANLIĞI 81- BOR (B) NOKSANLIĞI 82- BAKIR (Cu) NOKSANLIĞI 83- TUZ ZARARI 84- ÇİÇEK BURNU ÇÜRÜKLÜĞÜ 85- GÜNEŞ YANIĞI 86- TAKOZ MEYVE 87- ÜŞÜME ZARARI 88- ETİLEN ZARARI HASAT TASNİF VE AMBALAJLAMA DEPOLAMA ÜŞÜME ZARARI BİBERLERİN TAŞINMASI İŞ GÜCÜ VERİM BİBER TOHUMLUĞU ÜRETİMİ KAYNAKLAR |
ISBN | 9789758377183 |
Basım Yılı | 2007 |
Sayfa Sayısı | 160 |
Yazar(lar) | Zir.Yük.Müh. Hüsnü Çınar Aybak |