Sipariş listesinde ürün yok
9789758377985
200,00 TL
170,00 TL
-15%
ÖNSÖZ BİRİNCİ BÖLÜM Gülün Genel Özellikleri ve Tarihteki Yeri Gül Konusunda Yazılan Kitaplar ve Bilimsel Toplantılar Güllerin Kullanım Alanları Güllerin Çoğaltılması 1-Generatif Yöntemle Çoğaltma 2-Vegetatif Yöntemlerle Çoğaltma Fizyolojik Bozukluklar Bitki Besin Elementlerinin Noksanlıkları ve Noksanlık Belirtileri A- Semptomlar yaşlı ve alt yapraklarda AA- Semptomlar genç yapraklarda Bitki Besin Elementlerinin Fazlalığı Güllerin Budanması Başlıca Gül Hastalıkları Güllerde Görülen Virüs Hastalıkları Rose Mosaic Virus (RMV) -Gül Mozaik Virüsü Strawberry Latent Ringspot Virus (SLRV) -Çilek Halkalı Leke Virüsü Rose Streak Virus (RSV ) -Gül Çizgi Virüsü Rose Rosette Virus (RRV) -Gül Rozet Virüsü Rose Ring Pattern Virus (RRPV) -Gül Halkalı Desen Virüsü Rose Wilting Virus (RWV) -Gül Solgunluk Virüsü Rose Spring Dwarf Virus (RSDV) -Gül İlkbahar Bodurluk Virüsü Rose Leaf Curl Virus (RLCV) -Gül Yaprak Kıvrıklığı Virüsü Rose Flower Break Virus (RFBV) -Gül Çiçek Kırıklığı Virüsü | Rose Flower Proliferation Virus (RFPV) -Gül Çiçek Çoğalımı Virüsü Tobacco Streak Virus (TSV) -Tütün Çizgi Virüsü Rose Witch’s Broom Phytoplasma (RWBP)-Gül Cadı Süpürgesi Virüsü Gül Zararlıları Beyaz Sinekler (Homoptera: Aleyrodidae) Tripsler -Thripsler (Thysonoptera: Thripidae) Yaprak Bitleri - Afitler (Homoptera: Aphididae) Altın Kıçlı Kelebek: Euproctis chrysorrhoea – Lymantriidae Pamuk Yaprak Kurdu (Spodoptera littoralis): Lepidoptera İKİNCİ BÖLÜM Kesme Çiçek Olarak Gül Yetiştiriciliği Substratlar ve Topraksız Gül Yetiştiriciliği Güllerde hasat ve hasat sonrası işlemleri Kesme Gül Standartları UN/ECE Standart H-3 I. Ürünün Tanımlanması II. Kalite İle İlgili Kurallar III. Boylarına göre çiçek saplarının kotlandırılması IV- Toleranslara İlişkin Kurallar V. Kesme Güllerin Hazırlanmasına İlişkin Kurallar VI. Pazarlama İle İlgili Kurallar Yararlanılan Kaynaklar Gül Dede Ek 1: Gül (İhracat 2011) Ek 2: Gül (İthalat 2011) İbrahim Baktır |
ISBN | 9789758377985 |
Basım Yılı | 2015 |
Sayfa Sayısı | 136 |
Yazar(lar) | Prof. Dr. İbrahim Baktır |