1. PATATES HAKKINDA GENEL BİLGİLER
1.1. Anavatanı, Cins Zenginliği ve Dünyaya Yayılışı 1.2. Dünyada ve Ülkemizde Patates Üretimi 1.3. Ülkemizde Üretiminin Genel Sorunları 1.4. Üretimde Yeni Kavramlar 2. KÜLTÜR PATATESİNDE GELİŞME DÖNEMLERİ
2.1. Sürgün Gelişim Dönemi 2.2. Yapraklanma Dönemi 2.3. Gelişme ve Stolon Oluşma Dönemi 2.4. Generatif Gelişme Dönemi 2.5. Hasat Öncesi Dönem 3. PATATES YETİŞTİRİCİLİĞİNDE DİKİM ÖNCESİ TEDBİRLER
3.1. Uygun Topoğrafik Yapı 3.2. Uygun Toprak Özellikleri 3.3. Patatesten Önce Yetiştirilen Kültürlerin Etkileri 3.4. Sonbaharda Toprak İşlemesinin önemi 3.5. Dikim Öncesi Diğer Tedbirler 4. PATATES YETİŞTİRİCİLİĞİNDE TOHUM KULLANIMLARI
4.1. Sertifikalı Tohumun Önemi ve Tanımı ile Kısa Tarihçesi 4.2. Özel Çeşitler ve Pazarları 4.3. Sertifikalı Tohumların Pazarlanması 4.4. Yumruların Kesilmesi ve Dikkat Edilecek Hususlar 4.5. Kesilmiş Yumruları İlaçlanması 5. PATATES EKİMİ VE YETİŞTİRME KURALLARI
5.1. Ekime Uygun Toprak Sıcaklığı ve Dikim Aralıkları 5.2. Gübreleme İdaresi a) Topraktan Emilen Gıdaların Tekrar Kullanımı b) Gübreleme Programı c) Gübreleme Teknikleri ve Zamanlama d) Gübrelemelerde Genel Öneriler e) Geçerlilik Şartları f) Yaprak Analizleri g) Kalsiyum Gübrelemesi ve Önemi 6. SULAMA İDARESİ
6.1. Bitkinin Su İçeriği ve Su Stresi 6.2. Toprakta Faydalı Nem Kavramı ve Bitkisel Reaksiyonlar 6.3. Sulama Metotları ve Damla Sulamanın Önemi 6.4. Sulamanın Verime Yansıyan Sonuçları | 7. GIDA NOKSANLIKLARI
1. Azot (N) Noksanlığı 2. Fosfor (P) Noksanlığı 3. Potasyum (K) Noksanlığı 4. Kalsiyum (Ca) Noksanlığı 5. Magnezyum (Mg) Noksanlığı 6. Çinko (Zn) Noksanlığı 7. Manganez (Mn) Noksanlığı 8. YAPRAK GÜBRELERİ VE FONKSİYONLARI 8.1. Fizyolojik Faktörler 8.2. Kimyasal Faktörler 8.3. Faktörlerin İncelenmesi 8.4. Konuya Tarımsal Yönden Yaklaşım 8.5. Sonuç 9. FİZYOLOJİK SORUNLAR
9.1. Fizyolojik Sorunların Sebepleri 9.2. Fizyolojik Sorunların İdaresi
10. PATATES HASADI VE HASAT, NAKLİYE-DEPOLAMA SORUNLARI
10.1. Hasat Riskleri 10.2. Hasat Kriterleri ve Amaçları 10.3. Hasat Hazırlıkları ve Hasada Başlama Kriterleri 10.4. Depolanacak Patatesler İçin Hasat Olgunluğu Kriterleri 10.5. Hasat Sonrası Tedbirler ve Nakliye Kriterleri 10.6. Depo Karakterleri ve Şartları a) Genel Şartlar b) Özel Şartlar 11. PATATES YETİŞTİRİCİLİĞİNDE ZİRAİ MÜCADELE SORUNLARI
11.1. Sorunlara Genel Bir Bakış 11.1.1. Toprak Altı Kaynaklık Sorunlar a) Yabani otlar b) Nematodlar c) Mantarlar d) Bakteriler e) Zararlı Böcekler 11.1.2. Toprak Üstü Sorunları a) Zararlı Böcekler b) Mantarlar c) Virüsler 11.2. Sorunları Kısa Tanımları ve Kontrol Önerileri 11.2.1. Toprak Altı Kaynaklı Sorunlar a) Yabani Ot Sorunları b) Nematod Sorunları c) Hastalık Sorunları d) Zararlı Sorunları 11.1.3. Toprak Üstü Kaynaklı Sorunlar a) Zararlı Sorunları ve Örnekler b) Hastalık Sorunları ve Örnekleri 11.1.4. Patates Hastalıkları ve Zararlılarına Tavsiye Edilen Spesifik (Özel) Pestisitler 11.1.5. Patates Kültürünün Virütik Sorunları 11.1.6. Cansız Etmenler ve Çevresel Sorunlar |