Sipariş listesinde ürün yok
9789758377428
150,00 TL
127,50 TL
-15%
1. GİRİŞ 2. ÜRETİM DURUMU 2.1. Dünya Trabzon hurması Üretimi 2.2. Türkiye Trabzon hurması Üretimi 2.3. Türkiye Trabzon hurması Üretiminin İllere Göre Dağılımı 3. BESİN DEĞERİ VE DEĞERLENDİRME ŞEKİLLERİ 4. ANAVATANI VE SİSTAMATİKTEKİ YERİ 5. BİTKİSEL ÖZELLİKLERİ 5.1. Kökler 5.2. Dallar 5.3. Yapraklar 5.4. Çiçekler 5.5. Döllenme Biyolojisi 5.6. Meyve 6. ÖNEMLİ ÇEŞİTLERİ 6.1. Meyve Eti Buruk ( Kekre ) Olan Çeşitler - Hachiya - Hiratanenashi - Saijo - Tamopan 6.2. Meyve Eti Buruk (Kekre) Olmayan Çeşitler - Fuyu - Matsumoto Wase Fuyu - Jiro - Ichikikei Jiro - Maekawa Jiro - Suruga - Izu - O’gosho | 7. EKOLOJİK İSTEKLERİ 8. ÇOĞALTMA TEKNİKLERİ 8.1. Göz Aşıları 8.2. Kalem Aşıları 9. BAHÇE TESİSİ 10. YILLIK BAKIM İŞLEMLERİ 10.1. Budama 10.1.1. Değişik Doruk Dallı Şekil Budaması 10.1.2. Goble Şekil Budaması 10.2. Toprak İşleme - Örtüsüz Sistem - Yarı Örtülü Sistem - Örtülü Sistem 10.3. Sulama - Karık Sulama Yöntemi - Yağmurlama Sulama Yöntemi - Damla Sulama Yöntemi 10.4. Gübreleme - Azotlu Gübreler - Fosforlu Gübreler - Potasyumlu Gübreler - Kompoze Gübreler 10.5. Hastalık ve Zararlıları - Akdeniz Meyve Sineği - Turunçil Unlu Biti - Trabzon hurması Meyve Güvesi - Koşniller - Trips - Kök Kanseri - Bakteriyel Yanıklık - Antraknoz - Kurşuni Küf 10.6. Meyve Tutumu ve Dökümleri 11. HASAT VE OLGUNLAŞTIRMA 11.1. Etilen Odalarında Olgunlaştırma 11.2. Ethrel Solüsyonuna Bandırma 11.3. Karpitle Olgunlaştırma 12. ÖNERİLER 13. KAYNAKLAR |
ISBN | 9789758377428 |
Basım Yılı | 2005 |
Sayfa Sayısı | 80 |
Yazar(lar) | Prof. Dr. Muharrem Özcan |