Sipariş listesinde ürün yok
1.Giriş 12. Meyve Üretim Yöntemleri | 14. Bazı bakım uygulamaları 14.1. Sulama 14.1.1. Sulama sistemi tercihi 14.1.2. Sulama miktarı ve düzeni 14.2. Soğuk bölgelerde çilek yetiştiriciliğinde karşılaşılan sorunlar ve soğuk zararına karşı alınabilecek önlemler 14.2.1. Soğuk bölgelerde oluşan zararın doğrudan etkisi 14.2.2. Soğuk bölgelerde düşük sıcaklığın bitki gelişimi ve fizyoloji üzerinden dolaylı etkileri 14.2.3. Frigo (dondurulmuş) veya taze kol fidesi kullanmanın getireceği zorluklar 14.2.4. Düşük sıcaklık zararından korunma yöntemleri 14.3. Çilekleri dondan korumada yağmurlama sulamanın uygulanması 14.3.1. Gelişim safhası 14.3.2. Çiçek sıcaklığı 14.3.3. Örtü kullanma 14.3.4. Suyu açma 14.3.5. Suyu kapatma 14.3.6. Susuz soğuktan korunmayı sağlayan malzemeler 14.3.7. Yağmurlamada dikkat edilmesi gereken bazı konular 14.4. Çileklerde hormonal uygulamalar 14. 5. Toprak fumigasyonu 14.5.1. Damla fumigasyon 14.5.1.1. Toprak hazırlığı 14.5.1.2. Su miktarı 14.5.1.3. Damla akış oranı ve boşluk 14.5.1.4. Sulama suyunda fumigant miktarının belirlenmesi 14.5.1.5. Damla sulama için ihtiyaç olan diğer önemli hesaplamalar 14.5.1.6. Damla fumigasyonda kullanılan kimyasal malzemeler 14.5.1.7. Uygulama sonrası boruların temizliği 14.5.1.8. Güvenlik 14.6. Solarizasyon 14.6.1. Toprak solarizasyonunun avantaj ve dezavantajları 14.6.2. Uygulama 14.6.3. Uygulamada elde edilen başarılar 14.6.4. Diğer kontrol yöntemleri ile solarizasyonun birleştirilerek uygulanması 15. Hastalıklar ve mücadele yöntemleri 15.1. Genel bilgiler 15.2. Bitkinin tamamını etkileyen hastalıklar 15.2.1. Virüs hastalıkları 15.2.2. Yaprak Varyasyonu (İlkbahar Sarılığı) 15.3. Kök hastalıkları 15.3.1. Kırmızı öz çürüklüğü 15.3.2. Verticillium solgunluğu 15.3.3. Siyah kök çürüklüğü 15.3.4. Nematod enfeksiyonu 15.3.4.1. Kök ur nematodu 15.3.4.2. Çayır (kök-yara) nematodu 15.3.4.3. İğne şekilli nematodlar 15.4. Yaprak, tomurcuk ve çiçek hastalıkları 15.4.1. Beyaz Leke 15.4.2. Çilek mildiyösü 15.4.3. Kırmızı leke 15.4.4. Külleme 15.4.5. Bakteriyel yanıklık (üçgen biçimli yaprak lekesi) 15.4.6. Tomurcuk çürüklüğü 15.4.7. Colletotrichum taç hastalığı (taç çürüklüğü antraknozu) 15.4.8. Sclerotium çürüklüğü 15.4.9. Nematod enfeksiyonları 15.4.9.1. İlkbahar bodurluğu 15.4.9.2. Yaz bodurluğu 15.4.9.3. Soğan ve gövde nematodu 15.5. Meyve hastalıkları 15.5.1. Meyve çürüklükleri 15.5.1.1. Gri Küf çürüklüğü 15.5.1.2. Esmer çürüklük 15.5.1.3. Sert çürüklük 15.5.1.4. Derimsi çürüklük 15.5.1.5. Siyah tohum 15.5.1.6. Gnomonia çürüklüğü 15.5.1.7. Antraknoz meyve çürüklüğü 15.5.1.8. Rizopus meyve çürüklüğü 15.5.2. Kahverenkli Çanak Yaprağı (Calyx) Oluşumu 16. Zararlılar ve mücadele 16.1.Giriş 16.2. Bazı kültürel önlemler 16.3. Zararlılar 16.3.1. Yaprak ve saplarda zarara yol açan böcekler 16.3.1.1. Afidler (yaprak ve kök afidleri) 16.3.1.2. Kırmızı örümcekler 16.3.1.3. Beyazsinekler 270 16.3.1.4. Çayır köpük böceği 16.3.1.5. Çilek kök kurdu 16.3.1.6. Siklamen akarı 16.3.1.7. Çilek yaprak bükeni 16.3.1.8. Yaprak piresi 16.3.1.9. Tuzla tırtılı 16.3.1.10. Bozkurtlar 16.3.1.11. Lahana mühendis tırtılı 16.3.1.12. Pamuk çizgili yaprak kurdu 16.3.2. Meyve ve çiçeklerde zarara yol açan böcekler 16.3.2.1. Lekeli böcek 16.3.2.2. Çilek göz kurdu 16.3.2.3. Çilek emici böceği 16.3.2.4. Çiçek tripsi (buğday başak tripsi) 16.3.2.5. Sirke sineği (Meyve sineği) 16.3.2.6. Bahçe güvesi 16.3.2.7. Kulağakaçan 16.3.2.8. Mısır yeşil kurdu 16.3.2.9. Sülükler 16.3.3. Kök ve gövdede zarara yol açan böcekler 16.3.3.1.Çilek kök biti 16.3.3.2. Çilek gövde delen böceği 16.3.3.3. Beyaz kurtlar 16.3.3.4. Bahçe kırkayağı 16.3.3.5. Çilek gövde delen böceği 16.3.3.6. Çilek gövde güvesi 17. Yabancı ot mücadelesi 17.1. Giriş 17.1.1. Dikim tahtaları üzerinde yabancı ot kontrolü 17.1.2. Yürüme yollarında (tahtalar arası boşluklarda) yabancı ot kontrolü 17.2. Yabancı otların sınıflandırılması ve biyolojileri 17.2.1.Tek yıllık yabancı otlar 17.2.1.1. Yazlık tek yıllık yabancı otlar 17.2.1.2. Kışlık tek yıllık yabancı otlar 17.2.2. İki yıllık yabancı otlar 17.2.3. Çok yıllık yabancı otlar 17.3. Arazi kontrolü ve mücadele eşiğinin belirlenmesi 17.4. Mücadele yöntemleri 17.4.1. Yer seçimi 17.4.2.Ürün rotasyonu 17.4.3. Çeşit seçimi 17.4.4. Arazi işleme 17.4.5. Fumigasyon 17.4.6. Solarizasyon 17.4.7. Malç uygulamaları 17.4.8. El ile yolma 17.4.9. El ile çapalama 17.4.10. Biçme 17.4.11. Kimyasal mücadele 17.4.11.1. Çıkış öncesi herbisidler 17.4.11.2. Çıkış sonrası herbisidler 17.4.11.3. Herbisidlerin zararı 17.4.11.4. Herbisidlerin kullanımında dikkat edilmesi gerekenler 18. Hasad, depolama ve işleme 18.1. Meyve olgunluğu ve olgunluğu etkileyen etmenler 18.2. Meyve hasadı ve hasatta dikkat edilmesi gereken konular 18.3. Hasat sonu muhafaza ve depolama 18.3.1.Soğutma ve düşük sıcaklığın önemi 18.3.2. Depolama şartları 18.3.3. Modifiye atmosferli depolama 18.3.4. Hasat sonrası meyvelerde oluşan hastalıklar 18.4. Meyveleri değerlendirme ve işleme |
ISBN | 9789758377725 |
Basım Yılı | 2009 |
Sayfa Sayısı | 352 |
Yazar(lar) | Doç. Dr. Hüdai Yılmaz |