Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

GIDA TARIM ve HAYVANCILIK

Narenciye Yetiştiriciliği Daha büyük görüntüle

Narenciye Yetiştiriciliği

9789758377053

Hasad Yayıncılık

200,00 TL

170,00 TL

-15%


KDV Hariç: 170,00 TL

I- GİRİŞ
   TURUNÇGİLLERİN BESİN DEĞERİ
   TURUNÇGİLLERİN SİSTEMATİKDEKİ YERİ

II- DÜNYADA NARENCİYE ÜRETİMİ VE 
     ÜLKEMİZİN KONUMU

TURUNÇGİLLERİN ANAVATANI
DÜNYADA ÜRETİLEN 
TURUNÇGİL TÜR VE ÇEŞİTLER
1. PORTAKALLAR
2. MANDARİNLER
3. LİMONLAR
4. ALTINTOPLAR
5. ŞADOK (PUMELO)’LAR

III- ÜLKEMİZDE VE DÜNYA’DA
       YETİŞTİRİLEN ÖNEMLİ NARENCİYE
       ÇEŞİTLERİNE ÖRNEKLER

PORTAKALLAR
1. Navel Grubu
1.1. Washington Navel
1.1.1. Thomson Navel
1.1.2 Lane Late
1.1.3. Nave Late
1.2. Navelina
2. Hamlin
3. Kan Portakalları
3.1. Moro
3.2. Sanguinelli
3.3. Tarocco
4. Yafa (Shamouti)
5. Valencia
5.1. Valencia Late
5.2. Valencia Midknight
6. Salustiana
7. Yerli Portakallar
7.1. Finike Yerlisi
7.2. Alanya Dilimlisi
7.3. Dörtyol Yerlisi
7.4. Kozan Yerlisi

LİMONLAR
1. Interdonato
2. Kütdiken
3. İtalyan Memeli (Demre Dikensiz),
    (Kara Limon)
4. Molla Mehmet
5. Kıbrıs Limonu
6. Diğer Çeşitler
6.1. Feminello (Feminello comune)
6.2. Villafranca
6.3. Monachello
6.4. Lizbon
6.5. Lamas
6.6. Eureka

MANDARİNLER
1. Satsuma (Rize Mandarini, 
    Owari, Unshiu Mikan Mandarin)
2. Klemantin (Clementine)
3. Fremont
4. Robinson
5. Nova
6. Minneola
7. Fairchild
8. Yerli Mandarin
9. Diğer Çeşitler
9.1. Kinnow
9.2. Encore (Ankor)
9.3. Clausellina
9.4. Fortune
9.5. Lee
9.6. Marisol
9.7. Okitsu
9.8. Ortanique (Mandora)
9.9. King

ALTINTOPLAR
1. Marsh Seedless
2. Redblush (Ruby, 
    Ruby Red, Henninger)
3. Star Ruby
4. Diğer Çeşitler
4.1. Henderson
4.2. Oroblanco
4.3. Flame
4.4. Ray Ruby
4.5. Rio Red

IV- NARENCİYE KÜLTÜRLERİNİN 
      BOTANİK ÖZELLİKLERİ VE
      SİTEMATİĞİ

- Portakal
- Limon
- Mandarin
- Altıntop (Greyfurt)

V- ANAÇ-AŞI İLİŞKİLERİ

VI- ÜRETİM İLE İLGİLİ TAVSİYELER

A- NARENCİYE KÜLTÜRLERİNİN
    İKLİM İSTEKLERİ
B- FİDAN TEMİNİ, ANAÇ TERCİHİ
C- BAHÇE TESİSİ İÇİN ÖN KOŞULLARI
D- BAHÇE DİKİMİ
E- BUDAMA İŞLEMLERİ
F- TOPRAK İŞLEMESİ
G- HORMON (BİTKİ GELİŞİM 
     DÜZENLEYİCİLERİ) KULLANIMLARI
H- HASAT KURALLARI
- DEPOLAMA
VII. ÜRETİM İLE İLGİLİ ÖZEL TAVSİYELER

A- Gübreleme İle İlgili Ön Bilgiler
B- Sulama İle İlgili Ön Bilgiler
C- Gıda İstekleri ve Toprak, 
     Yaprak Analizleri Göstergeleri
- Makro-Elementler İçin Gübreleme Sınırları

BESİN MADDESİ
NOKSANLIK VE FAZLALIKLARI

1- MAKRO BESİN ELEMENTLERİ
a) Azot (N)
b) Fosfor (P)
c) Potasyum (K)
d) Kalsiyum (Ca)
e) Mağnezyum (Mg)
f) Kükürt (S)

2. MİKRO BESİN ELEMENTLERİ
a) Çinko (Zn)
b) Mangan (Mn)
c) Bakır (Cu)
d) Demir (Fe)
e) Bor (B)
f) Molibden (Mo)
D- Kültürlere Göre Gübreleme 
     Tavsiyeleri ve Programları
- Toprak ve Yaprak Analizleri Yapılmamışsa
1. Tam Verime Yatmış Bahçelerde 
    Gübreleme Programı
a. Portakal Bahçelerinde
a.1. Taban Gübrelemesi
a.2. Üst Gübreleme (Fertigasyon) 
b. Limon Bahçelerinde
b.1. Taban Gübrelemesi
b.2. Üst Gübreleme (Fertigasyon)
c. Mandarin Bahçelerinde
c.1. Taban Gübrelemesi
c.2. Üst Gübreleme (Fertigasyon)
d. Altıntop (Greyfurt) Bahçelerinde
d.1. Taban Gübrelemesi
d.2. Üst Gübreleme (Fertigasyon)

2. Genç Bahçelerde Gübreleme Programı
a) 1. Yaştaki Bahçelerde
        Taban Gübrelemesi
        Üst Gübreleme (Fertigasyon)
b. Limon Bahçelerinde
b.1. Taban Gübrelemesi
b.2. Üst Gübreleme (Fertigasyon)
c. Mandarin Bahçelerinde
c.1. Taban Gübrelemesi
c.2. Üst Gübreleme (Fertigasyon)
d. Altıntop (Greyfurt) Bahçelerinde
d.1. Taban Gübrelemesi
d.2. Üst Gübreleme (Fertigasyon)
b) 2. Yaştaki Bahçelerde
        Taban Gübrelemesi
        Üst Gübreleme (Fertigasyon)
c) 3. Yaştaki Bahçelerde
        Taban Gübrelemesi
        Üst Gübreleme (Fertigasyon)
d) 4. Yaştaki Bahçelerde
        Taban Gübrelemesi
        Üst Gübreleme (Fertigasyon)
e) 5. Yaştaki Bahçelerde
        Taban Gübrelemesi
        Üst Gübreleme (Fertigasyon)
3. Yaprak Gübrelemesi

STANDARTLAR

AB STANDARTLARI

TURUNÇGİL MEYVELERİ

I. ÜRÜN TANIMI

II. KALİTE İÇİN İSTENEN KOŞULLARI

III. BOYLAMADA İSTENEN KOŞULLAR

IV. TOLERANSLAR

A- KALİTE TOLERANSLARI
B- BOY TOLERANSLARI

V. SUNUMLA İLGİLİ KOŞULLAR

A- BİR ÖRNEKLİK
B- SUNUM
C- AMBALAJLAMA

VI. İŞARETLEME İLE İLGİLİ KOŞULLAR

A- TANIMLAMA
B- ÜRÜN TANIMI
C- ÜRÜN MENŞEİ
D- TİCARİ ÖZELLİKLER
E- RESMİ KONTROL İŞARETİ (İSTEĞE BAĞLI)

ALTINTOP AB STANDARTI

TURUNÇGİL MEYVELERİ STANDARTLARI (TS 34)
KONU, TARİF, KAPSAM

1. SINIFLANDIRMA VE ÖZELLİKLERİ
1.1. SINIFLANDIRMA
1.2. ÖZELLİKLER
1.3. TOLERANSLAR
1.4. ÖZELLİKLER VE MUAYENELER

2. NUMUNE ALMA VE MUAYENELER
2.1. NUMUNE ALMA
2.2. MUAYENELER
2.3. DEĞERLENDİRME
2.4. MUAYENE RAPORU

3. PİYASAYA ARZ
3.1. AMBALAJLI OLARAK
3.2. DÖKME OLARAK
3.3 BİR ÖRNEKLİK
3.4. AMBALAJ
3.5. İŞARETLEME
3.6. TAŞIMA VE MUHAFAZA

VIII. NARENCİYE KÜLTÜRLERİNİN 
         ÖNEMLİ HASTALIK VE
         ZARARLI SORUNLARI

A- ZARARLI SORUNLARI
1. Yaprak Bitleri (Afidler)
2. Akarlar
3. Kırmızı Örümcekler
4. Tripsler (Thrips spp.)
5. Turunçgil Beyaz Sineği
6. Turunçgil Çiçek Güvesi
7. Harnup Güvesi
8. Akdeniz Meyve Sineği
9. Empoasca
10. Turunçgil Yaprak Güvesi
11. Koşniller
12. Portakal Güvesi

B- HASTALIK SORUNLARI
1. Narenciye Dal Yanıklığı
2. Alternaria Yanıklığı
3. Penisilyum Çürüklükleri
4. Turunçgillerde Uçkurutan Hastalığı
5. Turunçgillerde Kahverengi Çürüklük Hastalığı

C- YABANİ OT SORUNLARI
1. Dar Yapraklı Otlar
2. Geniş Yapraklı Otlar

D- VİRÜS VE VİROİD HASTALIKLARI
1. Genel Bilgiler
2. Önemli Virüs Hastalıklarının Kısa Tanımları
a) Göcüren Virüs Hastalığı (Tristeza)
b) Kavlama Hastalığı (Psorosis)
c) Palamutlaşma Hastalığı (Stubborn)
d) Taşlaşma Virüs Hastalığı (Impietratura)
e) Limon Tıkanıklık Hastalığı (Lemon Sieve)
f) Cüceleşme Virüs Hastalığı (Exocortis)

E- NARENCİYE BAHÇELERİNDE 
    İLAÇLAMA TEKNİKLERİ VE
    UYGUN DOZ KONULARI
1. Ülkemiz Narenciye Alanlarında 
    Kullanılan İlaçlama Aletleri
2. İlaç Karışımlarında Sorunlar

F- NARENCİYE BAHÇELERİNDE 
    BİYOLOJİK KONTROL ETMENLERİ

IX- NARENCİYE KÜLTÜRLERİNİN 
     AYLIK BAKIM PROGRAMLARI

1. Ocak Ayı İçinde Yapılacak İşlemler
2. Şubat Ayı İçinde Yapılacak İşlemler
3. Mart Ayı İçinde Yapılacak İşlemler
4. Nisan Ayı İçinde Yapılacak İşlemler
5. Mayıs Ayı İçinde Yapılacak İşlemler
6. Haziran Ayı İçinde Yapılacak İşlemler
7. Temmuz Ayı İçinde Yapılacak İşlemler
8. Ağustos Ayı İçinde Yapılacak İşlemler
9. Eylül Ayı İçinde Yapılacak İşlemler
10. Ekim Ayı İçinde Yapılacak İşlemler
11. Kasım Ayı İçinde Yapılacak İşlemler
12.Aralık Ayı İçinde Yapılacak İşlemler

TURUNÇGİL ZARARLILARINA İLAÇ TAVSİYELERİ
TURUNÇGİL HASTALIKLARINA İLAÇ TAVSİYELERİ

X- KAYNAKLAR
ISBN9789758377053
Basım Yılı2005
Sayfa Sayısı224
Yazar(lar)Zir.Yük.Müh. Himmet Kaygısız Zir.Yük.Müh. Hüsnü Çınar Aybak

Yorum Yaz

Narenciye Yetiştiriciliği

Narenciye Yetiştiriciliği

Narenciye Yetiştiriciliği

Yorum Yaz