Sipariş listesinde ürün yok
9789758377374
150,00 TL
127,50 TL
-15%
1. EKONOMİK ÖNEMİ - Dünya Kestane Üretimi - Türkiye’nin Kestane Üretimi - Kestane Ticareti-ihracat - Kestanenin Besin Değeri ve Değerlendirilme Şekilleri - Taze Tüketim - Meyvelerin İşlendikten Sonra Tüketimi - Kestane Kremi veya Püresi - Konserve Olarak Değerlendirme - Kestane Şekerciliği 2. KESTANENİN SİSTEMATİKTEKİ YERİ VE TÜRLERİ - Amerikan Kestaneleri (C. dentata Borkh.) - Çin Kestaneleri (C. molissima Bl.) - Japon Kestaneleri (C. crenata Sieb.& Zucc.) - Avrupa Kestaneleri (C. sativa Mill) 3. KESTANENİN (C. sativa Mill.) ANAVATANI VE YAYILIŞI - Anadolu’daki Yayılışı 4. KESTANENİN (C. sativa Mill.) İKLİM VE TOPRAK İSTEKLERİ - Sıcaklık - Yağış - Toprak 5. ÇEŞİT SEÇİM ÇALIŞMALARI, YERLİ VE YABANCI TİP VE ÇEŞİTLER - İri Çeşit ve Tipler - Sarıaşlama - Osmanoğlu (Bursa Erkenci) (51101) - Vakit Kestanesi (Ayıtabanı) (52112) - Seyrekdiken (Acemoğlu) (63110) - Dursun Kestanesi (61316) - Aşı Kestane (51206) - Sarı Kestane (52104) - Erkenci Çeşitler - Karamehmet (62304) - Hacıibiş (62305) - Firdola (62309) - Hamur Yapımına Uygun Çeşit ve Tipler - Mahmutmolla (51112) - Hacıömer (52214) - Karadeniz Bölgesi Tipleri - Ege Bölgesi Çeşitleri - Yabancı Kestane Çeşitleri | 6. BİTKİSEL ÖZELLİKLERİ-ÇİÇEK VE DÖLLENME BİYOLOJİSİ - Kök, Gövde ve Yapraklar - Kök - Gövde - Yapraklar - Çiçek Yapıları, Çiçeklenme ve Tozlaşma - Dişi Çiçek Yapıları - Çiçeklenme ve Tozlaşma - Döllenme ve Meyve Tutumu 7. ÇOĞALTIM VE AŞILAMA YÖNTEMLERİ - Anaçlar - Tohumların Katlanması - Tohumların Araziye Ekilmesi ve Çöğürlerin - Bakımı - Çöğürleri Aşılama Yöntemi ve Zamanı - Yabani Ağaçların Aşılanmaları - Fidanların Bakımı, Sökümü, Saklanması 8. BAHÇELERİN KURULMASI VE BAKIMI |
ISBN | 9789758377374 |
Basım Yılı | 2004 |
Sayfa Sayısı | 64 |
Yazar(lar) | Prof. Dr. Arif Soylu |