I. GİRİŞ
A) Anavatanı, Tarihi Gelişimi B) Sistamatikteki Yeri
II. DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE BADEM ÜRETİMİ VE TİCARETİ
III. BADEMİN BİTKİSEL ÖZELLİKLERİ
1) Kök, Gövde, Dallar ve Yapraklar 2) Çiçekleri ve Döllenme Biyolojisi 3) Meyve
IV. BADEMİN EKOLOJİK İSTEKLERİ 1) İklim 2) Toprak
V. ÖNEMLİ YERLİ VE YABANCI BADEM ÇEŞİTLERİ
VI. BADEM BAHÇESİ KURULMASI
1) Yer Seçimi 2) Üretim a) Tohum b) Anaç 4) Dikim Şekli ve Zamanı VII. BADEM ÜRETİMİNDE YILLIK BAKIM İŞLERİ
1) Toprak İşleme 2) Sulama 3) Gübreleme 4) Budama
VIII. BADEM BAHÇELERİNDE HASTALIK, ZARARLI VE YABANCIOTLAR
1) Hastalıklar 2) Zararlılar 3) Yabancıotlar
IX. VERİM, HASAT VE DEPOLAMA
XII. KAYNAKLAR |
|