Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

GIDA TARIM ve HAYVANCILIK

Asma Anatomisi ve Fizyolojisi Daha büyük görüntüle

Asma Anatomisi ve Fizyolojisi

9786258399981

Akademisyen Kitabevi

1 740,00 TL

1 479,00 TL

-15%


KDV Hariç: 1 479,00 TL

Bu kitabın amacı küresel düzeyde olmaktır. Ekvatora yakın tropik bağcılığın fizyolojik özelliklerinden buz şarabına ve ılıman enlem sınırlarında üzüm üretimine değişen aralıkta yer alan konuları ele almaktadır. Deniz seviyesindeki bağlardan yüksek rakım bağlarına değişmektedir. Serin deniz iklimlerinin nemli koşulları ile Akdeniz iklimlerinin nemli kışları ve kuru yazları kadar kurak çevreler, büyük sıradağların yağmur gölgesi altındaki kıtasal iklimlerin tipik sıcak yaz ve soğuk kışlarıyla kombinasyonunu ele almaktadır. Yine de bu nitelikteki bir kitap zorunlu olarak eksiktir ve metne dahil edilen yayımlanmış bilgilerin seçimi de öyledir. Asma anatomisinin ve fizyolojisinin nispeten dar olduğu kabul edilen alanında bile, hiç kimse yayınlanan ve yayınlanmakta olan her şeyi okuyamaz.

İÇİNDEKİLER

BÖLÜM 1 Taksonomi ve Anatomi

1.1 Botanik sınıflandırma ve coğrafik dağılım

Ökaryota üst alemi

Bitkiler alemi

Angiospermler (sinonimi Magnoliofitler) şubesi

Dikotiledon (sinonimi Magnoliopsida) sınıfı

Vitales takımı (önceden Rhamnales)

Vitaceae familyası

Muscadinia cinsi

Vitis cinsi

Amerikan grubu

Avrasya grubu

1.2 Çeşitler, klonlar ve anaçlar

1.2.1 Varyete mi çeşit mi?

1.2.2 Çeşit sınıflandırma

1.2.3 Klonlar

1.2.4 Anaçlar

1.3 Morfoloji ve anatomi

1.3.1 Kökler

1.3.2 Gövde ve sürgünler

1.3.3 Boğumlar ve gözler

1.3.4 Yapraklar

1.3.5 Sülükler ve salkımlar

1.3.6 Çiçekler ve üzüm taneleri

BÖLÜM 2 Fenoloji ve Büyüme Döngüsü

2.1 Mevsimler ve gün uzunluğu

2.2 Vejetatif döngü

2.2.1 Kanama

2.2.2 Sürme

2.2.3 Sürgün büyümesi

2.2.4 Büyümenin durması ve yaşlanma

2.2.5 Göz gelişimi ve dinlenme

2.2.6 Kök büyümesi

2.3 Üreme döngüsü

2.3.1 Çiçek salkımı ve çiçek oluşumu

2.3.2 Tozlanma ve döllenme

2.3.3 Tane tutumu

2.3.4 Tane ve tohum gelişimi

BÖLÜM 3 Su İlişkileri ve Besin Maddesi Alımı

3.1 Ozmoz, su potansiyeli ve hücre genişlemesi

3.2 Transpirasyon ve stoma faaliyeti

3.3 Su ve besin maddelerinin alınması ve taşınması

3.3.1 İtici güçler ve dirençler

3.3.2 Kökten su alımı

3.3.3 Simplast ve apoplast

3.3.4 Kanallar ve taşıyıcılar

3.3.5 Transpirasyon akışı ve büyüme

BÖLÜM 4 Fotosentez ve Solunum

4.1 Işık absorpsiyonu ve enerji yakalama

4.2 Karbon alımı ve asimilasyonu

4.2.1 Gaz değişimi

4.2.2 Karbon asimilasyonu

4.2.3 Karbonhidrat üretimi

4.3 Fotosolunum

4.4 Solunum

4.5 Hücrelerden bitkilere

BÖLÜM 5 Asimilatların Paylaşılması

5.1 Asimilatın taşınması ve dağıtımı

5.1.1 Kaynak ve tüketim yerleri

5.1.2 Asimilatın taşınması

5.1.3 Yükleme, taşıma ve boşaltma

5.1.4 Paylaştırma ve dağıtım

5.2 Taç- çevre etkileşimleri

5.2.1 Işık

5.2.2 Sıcaklık

5.2.3 Rüzgâr

5.2.4 Nem

5.2.5 “İdeal” taç

5.3 Azot asimilasyonu ve karbon metabolizması ile etkileşimi

5.3.1 Nitrat alımı ve indirgenmesi

5.3.2 Amonyum asimilasyonu

5.3.3 Hücrelerden bitkilere

BÖLÜM 6 Gelişim Fizyolojisi

6.1 Verimin oluşumu

6.1.1 Verim bileşenleri ve telafisi

6.1.2 Verim potansiyeli ve gerçekleşmesi

6.2 Tane kompozisyonu ve meyve kalitesi

6.2.1 Hücre duvarı ve zarı

6.2.2 Su

6.2.3 Şekerler

6.2.4 Asitler

6.2.5 Azotlu bileşikler ve mineral maddeler

6.2.6 Fenolikler

6.2.7 Lipidler ve uçucular

6.3 Tane kompozisyonundaki değişimlerin kaynağı

6.3.1 Tane olgunluğu

6.3.2 Işık

6.3.3 Sıcaklık

6.3.4 Su durumu

6.3.5 Besin maddesi durumu

6.3.6. Ürün yükü

6.3.7 Anaç

BÖLÜM 7 Çevresel Kısıtlamalar ve Stres Fizyolojisi

7.1 Abiyotik strese yanıtlar

7.2 Su: Çok fazla veya çok az

7.2.1 Fazla su

7.2.2 Su kısıtı

7.3 Mineral besinler: Eksiklik ve fazlalık

7.3.1. Makro besinler

7.3.2 Geçiş metalleri ve mikro besinler

7.3.3. Tuzluluk

7.4 Sıcaklık: Çok sıcak veya çok soğuk

7.4.1 Sıcağa alışma ve zararlanma

7.4.2 Üşüme stresi

7.4.3 Soğuğa alışma ve zararlanma

BÖLÜM 8 Diğer Organizmalarla Birlikte Yaşamak

8.1 Biyotik stres ve evrimsel silahlanma yarışları

8.1.1 Rakipler, otoburlar ve patojenler

8.1.2 Savunma stratejileri

8.2 Patojenler: Savunma ve zararlanma

8.2.1 Kurşuni küf

8.2.2 Bağ küllemesi

8.2.3 Bağ mildiyösü

8.2.4 Bakteriler

8.2.5 Virüsler

Sözlük

Kısaltmalar ve Semboller

Kaynaklar

İnternet Kaynakları

İndeks

ISBN9786258399981
Basım Yılı2022
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı634
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Markus KELLER
Çeviren(ler)Zeliha GÖKBAYRAK,Nurhan KESKİN,Burçak İŞÇİ
BISACTEC003080
DOI10.37609/akya.1575

Yorum Yaz

Asma Anatomisi ve Fizyolojisi

Asma Anatomisi ve Fizyolojisi

Yorum Yaz