Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

GIDA TARIM ve HAYVANCILIK

Enzim Teknolojisi Daha büyük görüntüle

Enzim Teknolojisi

9786057244376

Sidas Yayıncılık

300,00 TL

255,00 TL

-15%


KDV Hariç: 255,00 TL

Özet: Enzimler çeşitli ilaç, gıda ve yem endüstrilerinde, fırıncılık, meyve suyu, sebze işleme, katı ve sıvı yağlar ile enerji sektöründe biyoyakıt üretimi ve doğal gaz dönüşümünde etkili biçimde kullanılmaktadır. Ayrıca enzim katalizli reaksiyonlar artık gıda sektöründeki uygulamalar da dahil olmak üzere yeni alanlarda da kullanılmaya başlanmıştır. Biyoaktif bileşiklerin ekstraksiyonu, yüksek besin içeriğine sahip gıda üretiminin iyileştirilmesi ve gıda güvenliği tehlikelerinin azaltılması gibi uygulamalar artık çeşitli enzimlere bağımlıdır. Gıda, sağlık, çevre, enerji, tıp, eczacılık vb. çok çeşitli alanda kullanılan enzimler ülkemizde de kullanılmakta, yaklaşık olarak yıllık 150 milyon dolar düzeyinde ithalat yapılmaktadır.

Kitabın bölüm başlıkları ise şöyle: Enzimlerin Özellikleri ve Yapıları, Enzimlerin Etki Mekanizmaları, Enzim Sınıfları ve Yapay Enzimler, Enzim Kinetiği, Enzim Aktivitesine Etkili Faktörler, Önemli Enzim Preparatları, Enzim Birimleri ve Testleri, Enzim Kaynakları ve Üretimi, Enzim Analizleri, Endüstriyel Enzim Uygulamaları, Enzim İmmobilizasyonu, Enzim Uygulamalarında Uygun Reaktör Tipleri ve Seçimi

ISBN9786057244376
Basım Yılı2023
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı230
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Prof. Dr. Sedat Dönmez
BISAC
DOI

Yorum Yaz

Enzim Teknolojisi

Enzim Teknolojisi

Yorum Yaz