Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

GIDA TARIM ve HAYVANCILIK

Gıda Nanobiyoteknolojisi - Cilt II Daha büyük görüntüle

Gıda Nanobiyoteknolojisi - Cilt II

9786057244369

Sidas Yayıncılık

300,00 TL

255,00 TL

-15%


KDV Hariç: 255,00 TL

Gelişen ve değişen bilime gelişen teknoloji eşlik etmiştir. Asırlar önce kullanılmaya başlayan ve çağımıza damga vuran nanoteknoloji ise bilmek isteyen insanın ürettiği ve pek çok soruna çözüm olabilen bir teknolojidir. İşte bu nedenle, bu teknolojiyi anlamak, anlatmak ve yaygınlaştırmak akademisyenlerin görevlerinden birisidir.

  •  

Bugün elinizde olan bu eser, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, bilimsel faaliyetlerin çok daha önemli olacağı, Türkiye Yüzyılı kapsamında ikinci yüzyılımızın başlangıcında okuyuculara heyecan ve gururla sunmak istediğimiz bir eser olmuştur.Bu eserde, Bartın Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Alanya Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Elazığ Fırat Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi olmak üzere Ülkemizin Kuzeyi ile Güneyini, Batısı ile Doğusunu Gıda Nanobiyoteknolojisi kitabında bir araya getirmiştir. Yazarların nanoteknoloji ve/veya biyoteknoloji konularında çalışmaları mevcuttur.

 

Nanoteknoloji, 1 ile 100 nanometre arasında değişen ölçülerde yapılan mühendislik ve teknoloji çalışmalarının tamamına verilen isimdir. Nanoteknoloji, günlük yaşantıda kullanılan ölçü birimleri ile değerlendirilmesi yapılamayacak kadar küçük boyutlarda çalışmaların yapıldığı bir alandır. Bu nedenle kendine has bir ölçüm birimi vardır. Nanometre olarak isimlendirilen bu ölçü birimi; milimetre ya da santimetre gibi belirli bir büyüklüğü tanımlamak için kullanılır. Bir nanometre; bir metrenin milyarda birine eşit ölçü birimidir. Nano parçacık ise 1 ile 100 nanometre boyutlarındaki tek bir maddeyi ifade etmek için kullanılır. Bu parçalar çıplak gözle görülemez. Aynı zamanda geleneksel olarak kullanılan mikroskoplar ile bakıldığında da görülmesi mümkün değildir. 

 

Bu eserde nanoteknoloji ile ilgili aklınızda olan pek çok sorunun cevabını bulabilirsiniz. 

 

İÇİNDEKİLER 

 

BÖLÜM1

NANOBİYOTEKNOLOJİ GIDA GÜVENLİĞİ-BESLENME- MALİYET- REGÜLASYONLAR

- Zafer Ceylan, Raciye Meral, Birol Saygı, Hande Seven Avuk, Can Okan Altan, Mehmet Mustafa Ekin, Cansu Atıcı 

 

BÖLÜM 2 

NANOPARTİKÜLLERİN GENOTOKSİK ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ-TESTLER

- Mehmet Cengiz Karaismailoğlu

 

BÖLÜM 3 

NANOTÜP VE GIDA YAKLAŞIMLARI 

- Ayşe Gürel İnanlı, Özlem Emir Çoban  

 

BÖLÜM 4

NANOTEKNOLOJİNİN GIDA AMBALAJ ENDÜSTRİSİNDE KULLANILMASI 

- Elvan Ocak, Abdullah Demirci, Şule Şirin 

 

BÖLÜM 5 

FONKSİYONEL GIDA KAVRAMINDA NANOPROBİYOTİK VE NANOPREBİYOTİKLER

- Nazik Meziyet Dilek, Halime Alp 

 

BÖLÜM 6 

BİYOKİMYA-SAĞLIK-SALINIM ÜÇGENİNDE: NANOPARTİKÜLLER 

- Yusuf Ceylan, Kevser Betül Ceylan 

ISBN9786057244369
Basım Yılı2024
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı138
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Prof. Dr. Y. Birol SAYGI,Doç. Dr. Raciye MERAL ,Doç. Dr. Zafer CEYLAN
BISAC
DOI

Yorum Yaz

Gıda Nanobiyoteknolojisi - Cilt II

Gıda Nanobiyoteknolojisi - Cilt II

Yorum Yaz