Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

GIDA TARIM ve HAYVANCILIK

Süt Analiz Yöntemleri Daha büyük görüntüle

Süt Analiz Yöntemleri

9786253752248

Akademisyen Kitabevi

250,00 TL

200,00 TL

-20%


KDV Hariç: 200,00 TL

TANITIM YAZISI

Süt,heminsanlarhemdediğerhayvanlariçinentemelbesinmaddelerindenbiridir.İnsanlıktarihiboyun- ca,sütvesütürünleri,sağlıklıbüyümevegelişmeiçinvazgeçilmezbiryertutmuştur.Sütünbileşimiise;ırk, genetik farklılıklar, beslenen yemler, mevsimsel ve coğrafi faktörler gibi birçok etkene bağlı olarak değişim gösterir.

Süt analizi, bu bileşenlerin ve kalite parametrelerinin doğru bir şekilde belirlenmesi için hayati bir öneme sahiptir. Bu süreç, süt örneklerinin analize hazırlanmasından, sütteki tağşiş maddelerinin, antibiyotik ve inhibeedicibileşenlerintespitinekadargenişbiryelpazeyikapsar.Ayrıca,sütproteinreaksiyonlarıvediğer kimyasal analizlerle, sütün fiziko-kimyasal özellikleri ayrıntılı bir şekilde ortaya konulabilir. Yapılan analiz- lersayesinde,sütünbaşlıcabileşenleribelirlenebilir,kalitekriterlerinetleştirilebilirveböylecesütgüvenliği sağlanabilir.

Bu kitap, süt analizi konusunda temel bilgileri sunarak, hem akademik hem de pratik anlamda önemli bir kaynak olmayı amaçlamaktadır. İçeriğinde, süt analizine yönelik kullanılan yöntemler, teknolojiler ve araç- larderinlemesineelealınacaktır.Sütüreticilerindenlaboratuvaruzmanlarına,veterinerhekimlerdenöğren- cilere kadar geniş bir kitleye hitap eden bu eser, aynı zamanda sütün biyokimyasal özelliklerinin ve analiz süreçlerininderinlemesineanlaşılmasınakatkısağlayacaktır.

Süt kalitesinin artırılması ve güvenli süt ürünlerinin üretilebilmesi için gerekli bilimsel bilgilere ulaşmak, endüstrininvetüketicisağlığınıniyileştirilmesineönemlikatkılarsunacaktır.Bukitap,sütanalizialanında- kiengüncelbilgileriokuyucularasunmayıhedeflemektedir.

 

İÇİNDEKİLER

BÖLÜM 1 Süt Örneklerinin Analize Hazırlanması

BÖLÜM 2 Sütte Tağşiş Maddelerin Aranması I

BÖLÜM 3 Sütte Tağşiş Maddelerinin Aranması II

BÖLÜM 4 Sütte Antibiyotik ve İnhibe Edici Madde Varlığı Testi

BÖLÜM 5 Süt Protein Reaksiyonu

BÖLÜM 6 Sütün Diğer Kimyasal Analiz Testleri

BÖLÜM 7 Sütte Laktoz Tayini

BÖLÜM 8 Sütte Asitlik Tayini

BÖLÜM 9 Sütte Kuru Madde Tayini

BÖLÜM 10 Sütte Vizkozite, Özgül Ağırlık, Donma Noktası ve Refraktometre Sayısı Tayini

BÖLÜM 11 Sütte Azotlu Madde Tayini

BÖLÜM 12 Sütte Redüksiyon Testleri

BÖLÜM 13 Sütün Isıtılmasının Kontrolü

BÖLÜM 14 Standart Ayarlı Çözeltiler

ISBN9786253752248
Basım Yılı2024
Sayfa Sayısı154
Editör(ler)Prof. Dr. Belgin SIRIKEN

Yorum Yaz

Süt Analiz Yöntemleri

Süt Analiz Yöntemleri

Yorum Yaz