Sipariş listesinde ürün yok
9786253752248
250,00 TL
200,00 TL
-20%
Süt,heminsanlarhemdediğerhayvanlariçinentemelbesinmaddelerindenbiridir.İnsanlıktarihiboyun- ca,sütvesütürünleri,sağlıklıbüyümevegelişmeiçinvazgeçilmezbiryertutmuştur.Sütünbileşimiise;ırk, genetik farklılıklar, beslenen yemler, mevsimsel ve coğrafi faktörler gibi birçok etkene bağlı olarak değişim gösterir.
Süt analizi, bu bileşenlerin ve kalite parametrelerinin doğru bir şekilde belirlenmesi için hayati bir öneme sahiptir. Bu süreç, süt örneklerinin analize hazırlanmasından, sütteki tağşiş maddelerinin, antibiyotik ve inhibeedicibileşenlerintespitinekadargenişbiryelpazeyikapsar.Ayrıca,sütproteinreaksiyonlarıvediğer kimyasal analizlerle, sütün fiziko-kimyasal özellikleri ayrıntılı bir şekilde ortaya konulabilir. Yapılan analiz- lersayesinde,sütünbaşlıcabileşenleribelirlenebilir,kalitekriterlerinetleştirilebilirveböylecesütgüvenliği sağlanabilir.
Bu kitap, süt analizi konusunda temel bilgileri sunarak, hem akademik hem de pratik anlamda önemli bir kaynak olmayı amaçlamaktadır. İçeriğinde, süt analizine yönelik kullanılan yöntemler, teknolojiler ve araç- larderinlemesineelealınacaktır.Sütüreticilerindenlaboratuvaruzmanlarına,veterinerhekimlerdenöğren- cilere kadar geniş bir kitleye hitap eden bu eser, aynı zamanda sütün biyokimyasal özelliklerinin ve analiz süreçlerininderinlemesineanlaşılmasınakatkısağlayacaktır.
Süt kalitesinin artırılması ve güvenli süt ürünlerinin üretilebilmesi için gerekli bilimsel bilgilere ulaşmak, endüstrininvetüketicisağlığınıniyileştirilmesineönemlikatkılarsunacaktır.Bukitap,sütanalizialanında- kiengüncelbilgileriokuyucularasunmayıhedeflemektedir.
BÖLÜM 1 Süt Örneklerinin Analize Hazırlanması
BÖLÜM 2 Sütte Tağşiş Maddelerin Aranması I
BÖLÜM 3 Sütte Tağşiş Maddelerinin Aranması II
BÖLÜM 4 Sütte Antibiyotik ve İnhibe Edici Madde Varlığı Testi
BÖLÜM 5 Süt Protein Reaksiyonu
BÖLÜM 6 Sütün Diğer Kimyasal Analiz Testleri
BÖLÜM 7 Sütte Laktoz Tayini
BÖLÜM 8 Sütte Asitlik Tayini
BÖLÜM 9 Sütte Kuru Madde Tayini
BÖLÜM 10 Sütte Vizkozite, Özgül Ağırlık, Donma Noktası ve Refraktometre Sayısı Tayini
BÖLÜM 11 Sütte Azotlu Madde Tayini
BÖLÜM 12 Sütte Redüksiyon Testleri
BÖLÜM 13 Sütün Isıtılmasının Kontrolü
BÖLÜM 14 Standart Ayarlı Çözeltiler
ISBN | 9786253752248 |
Basım Yılı | 2024 |
Sayfa Sayısı | 154 |
Editör(ler) | Prof. Dr. Belgin SIRIKEN |