Sipariş listesinde ürün yok
9786054649648
165,00 TL
132,00 TL
-20%
Süt sığırcılığı son 20 yılda hızlı bir büyüme ve entansifleşme sürecine girmiştir. Hayvancılık işletme sahipleri, kendi koşullarında üretimlerini planlamak, geliştirmek ve bu üretimde sürekliliği sağlamak amacıyla yoğun arayış içersindedirler. Ancak bu hızlı büyüme süreci, bilgiyi kullanabilen ve bu bilgi ile finansal kaynakları kullanarak işletme sürdürülebilirliğini sağlayan işletme sahiplerinin öne çıkacağı bir dönem başlamış bulunmaktadır. Yapılan çalışma sonuçlarının yetiştirici düzeyine aktarılması ve böylece sorunların üstesinden gelinmesi ile karlı ve sürdürülebilir hayvancılığı sağlamak mümkündür. Sürü yönetimi ve yetiştiricilik bilgilerinin mühendislik nosyonunda harmanlanarak pratiğe geçirildiği işletmelerde karlılık ve sürdürülebilirlik sağlanabilir. Aksi halde geçmişte yaşanan başarısız örneklerin tekrarından başka senaryolar görmek mümkün olmayacaktır. Günümüzde, hayvancılık kırsal alanda geleneksel yöntemlerle yapılan bir tarımsal faaliyet olmaktan çıkıp, sermaye, bilgi birikimi ve profesyonel yönetim gerektiren endüstriyel bir tarımsal faaliyet şekline dönüşmüştür. Endüstriyel hayvancılık işletmelerinin sayısı giderek artmaktadır, ülke hayvancılığının yapısal ve teknik sorunları bu işletmelere de yansımaktadır. Sektöre girmek isteyen yeni yatırımcılar, sektör araştırması yaptıklarında karşılarına çok değişik fikirler ve manzaralar çıkmaktadır. Bu karmaşadan kurtulmak için, hayvancılık yatırımları içinde diğer sanayii kollarında olduğu gibi ayrıntılı fizibilite çalışması yapılarak bu çalışma sonucuna göre yatırım yönlendirilmelidir. Bu eğitim seti, süt sığırclığı konusunda yetiştirme işleri, sürü yönetimi ve barınaklar konularında pratik bilgiler vermek, yetiştiricilerin bu konulardaki ihtiyaç duydukları teknik ve temel bilgileri bir yerde toparlayarak hizmete sunmak amacıyla hazırlanmıştır. Kitapçık içinde, sütçü bir ineğin özellikleri, kızgınlık tespiti, döl verim kriterleri, tırnak bakımı, yaş tayini, boynuz köreltme, kayıt tutma-değerlendirme, hayvanlardan alınan ölçüler ve inek konforu açısından sığır barınak özellikleri hakkında bilgiler verilmiş ve tüm bu konular ayrıntılı ve şematize edilerek görsel bir sunum şeklinde ele alınmaya çalışılmıştır. Süt sığırcılığı alanında faaliyet gösteren ve bu konuda çalışmak isteyen kişi ve kuruluşlara faydalı olması dileklerimle.
"Süt Sığırcılığı" Kitabının İçindekileri:
ISBN | 9786054649648 |
Basım Yılı | 2014 |
Basım Sayısı | 1 |
Sayfa Sayısı | 59 |
Kitap Dili | Türkçe |
Yazar(lar) | Prof. Dr. Serap GÖNCÜ |
BISAC | TEC003020 |