Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Gıda

Mikrobiyoloji Analiz Metotları Daha büyük görüntüle

Mikrobiyoloji Analiz Metotları

9786055267353

Sidas Yayıncılık

250,00 TL

212,50 TL

-15%


KDV Hariç: 212,50 TL

Kitap yayıncılığı konusunda uzmanlaşan Sidas Yayıncılık şimdi de yazarlığını Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Gözde TÜRKÖZ BAKIRCI  ve Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra KAYAARDI’nın yazdığı  “Mikrobiyoloji Analiz Metotları” kitabını yayınlandı.

 

Kitabın, özellikle  gıda işletmelerindeki laboratuvarlarda çalışan mühendisler için başucu bir yayın olduğunu belirten kitabı yazarları: “Gıda işletmelerinde sağlıklı ve kaliteli üretimin anahtarı etkin bir sanitasyon programının uygulanmasıdır. Sanitasyon uygulamalarında temel hedef, gıdalara bulaşarak ürün kalitesini bozan ve ürünü tüketen insanlarda enfeksiyon ve intoksikasyonlara yol açan mikrobiyolojik tehlikelerdir. Söz konusu tehlikelerin daha işletmeyi terk etmeden (hammadde, yarı mamül veya mamül formunda) belirlenmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle işletme bünyesinde kurulan laboratuvarlarda son ürün temel bazı kalite nitelikleri yönünden incelenmektedir. Özellikle gıda sektörünün kalite kontrol birimi ve mikrobiyoloji laboratuarlarına yönelik hazırlanan bu kitabın, üreticinin ürününü piyasaya vermeden mikrobiyel kalitesini belirlemesi, dolayısıyla olası geri çağırma ve müşteri şikayetlerinin önlenmesi bakımından yararlı olacağı düşünülmüştür.  Bu amaçla hazırlanan kitabımızda gıda işletmelerinde sanitasyon uygulamaları ve mikroorganizmalarla ilişkisi konusu ile sektörel açıdan çok önemli bir kılavuz olacağına inandığımız uluslararası kabul görmüş mikrobiyolojik analiz yöntemlerine yer verilmiştir. Kitabımızın Gıda Hijyeni ve Mikrobiyolojisi alanında çalışan ve konuya ilgi duyan herkese yararlı olmasını diliyoruz.” şeklinde konuştular.

ISBN9786055267353
Basım Yılı2017
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı176
Yazar(lar)Dr. Gözde Türköz Bakırcı , Prof. Dr. Semra Kayaardı

Yorum Yaz

Mikrobiyoloji Analiz Metotları

Mikrobiyoloji Analiz Metotları

Yorum Yaz