Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Gıda

Gıdaların Mikrobiyolojik Analizi Daha büyük görüntüle

Gıdaların Mikrobiyolojik Analizi

9786258122015

Sidas Yayıncılık

Tükendi

250,00 TL

212,50 TL

-15%


KDV Hariç: 212,50 TL

İÇİNDEKİLER

 BÖLÜM 1:

İNDİKATÖR VE PATOJEN MİKROORGANİZMALARIN ARANMASI VE SAYIMI: Toplam Canlı Sayımı, Toplam Koliform, Fekal Koliform ve E.coli Sayımı, Fekal Streptekok Sayımı, Küf ve Maya Sayımı, Ozmofilik Maya Sayımı, Sülfit İndirgeyen Anaerobik Bakteri Sayımı (Spor Sayımı), Salmonella Aranması, Listeria monocytogenes Aranması,  Staphylococcus aureus Sayımı, Bacillus cereus Sayımı, Clostridium perfringens Sayımı      

BÖLÜM 2

GIDALARIN MİKROBİYOLOJİK ANALİZİ VE İŞLETMELERDE HİJYEN KONTROLÜ:  Örneklerin Toplanması, Taşınması ve Analize Hazırlanması, Suyun Mikrobiyolojik Analizi, Sütün Mikrobiyolojik Analizi, Meyve Sularının Mikrobiyolojik Analizi, Fermente Sebzelerin Mikrobiyolojik Analizi, Alkollü İçeceklerin Mikrobiyolojik Analizi, Taze ve Dondurulmuş Meyve-Sebzelerin, Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Analizi, Ekmek Mayasının Mikrobiyolojik Analizi, Gıda İşletmelerinde Alet, Ekipman, Çalışma Yüzeyleri ve Ambalaj Materyallerinin Mikrobiyolojik Kontrolu         

  BÖLÜM 3

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ LABORATUVAR UYGULAMALARI:  Bakterilerin Tanımlanması, Mayaların Tanımlanması, Küflerin Kültürel ve Morfolojik Özelliklerinin İncelenmesi, Süt Endüstrisinde Kullanılan Laktik Starter Kültürler, Yoğurt Fermantasyonu, Susuz Lahana Turşusu Fermantasyonu, Isısal İşlemlerin Mikroorganizmalar Üzerine Etkisi (D Değerinin Hesaplanması), Byssochlamys fulva Sayımı, Pektinolitik Mikroorganizma Sayımı.  

ÇÖZELTİLER, BESİYERLERİ

ISBN9786258122015
Basım Yılı2015
Basım Sayısı3
Sayfa Sayısı176
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Prof. Dr. Adnan ÜNLÜTÜRK - Prof. Dr. Fulya TURANTAŞ

Yorum Yaz

Gıdaların Mikrobiyolojik Analizi

Gıdaların Mikrobiyolojik Analizi

Yorum Yaz