Sipariş listesinde ürün yok
9786054145003
Tükendi
145,00 TL
116,00 TL
-20%
Bronkoskopi, göğüs hastalıkları alanında son yıllarda başarılan en önemli açılımlardan birisidir ve zaman içinde yararlılık ve güvenliğinin anlaşılmasına koşut olarak kullanım alanı giderek genişlemiştir. Bugün, intrabronşial alandaki lejyonların tanımlanmasının yanı sıra, bronkoskopi çok farklı gerekliliklerle, değişik özellikteki hasta gruplarında yaygın biçimde kullanılmaktadır; ileri akciğer kanseri olgularının palyatif tedavisinde, erken akciğer kanseri olgularının özel durumlarında hayat kurtarıcı tedaviyöntemi olarak, yoğun bakım hastalarında, pulmoner infeksiyon kuşkusu olan özellikle bağışıklığı baskılanmış hastalarda bronkoskopi uygulamaları giderek sıklaşmaktadır. Hemoptizi ve yabancı cisim aspirasyonu bronkoskopininyol gösterici, kimi zzıman da tedavi edici olduğu özel durumlardır. Yine mesleksel veya çevresel maruziyetlere bağlı gelişen hastalıklarda bron- koskopik örnekleme hasta yönetimine katkı sağlayabilir. Bronkoskopik hacim küçültücü yöntemler ve plevral fistül kapatılması bronkoskopinin iddialı olduğu yeni indikasyonlar olarak heyecan vericidir. Öte yandan, çocukluk çağında bronkoskopi, yakın zamanlara kadar geleneksel olarak cerrahlar tarafından uygulanmaktaydı. Ancak artık çocuk göğüs hastalıkları uzmanları¬nın yönteme ilgisi giderek artmakta ve ülkemizde de bu işlem başarı ile uygulanmaktadır.
Tüm bu konularda kitabımızda yer alan bölümlerin bronkoskopi yapan göğüs hastalıkları uzmanı meslektaşlarımızın ufkunu açacağını ve böylece hastalarımıza yararlı olacağını ümit ediyoruz.
Bronkoskopi deneyimle öğrenilen ve göğüs hastalıkları uzmanın mutlaka kendini geliştirmesi gereken bir alandır. Bu noktada görsel içeriği yüksek kaynakların bronkoskopistin mesleki gelişimine katkısı oldukça önemli olmaktadır. Görsel içeriği oldukça zengin olan bu kitabın uzman meslektaşlarımızın deneyimleri ve hasta bakımına katkıda bulunması en büyük umudumuzdur.
Kitapta, sistem hakkında detaylı bilgiler içerdiği gibi, bronş anatomisi, bronşların dallanması, bronş nomenklatürü, normal ve patolojik endobronşiyal bulgular kitap kapsamında zengin görsel materyal eşliğinde anlatılmıştır. Ayrıca, ilk defa bu kitapta anatomik bronş varyasyonlarına ilişkin bronkoskopik bulguların pratik bir şeklide raporda yazılabilmesi için yeni geliştirilen bir işaretleme sistemi konu edilmiştir. Bronkoskopi eğitimi ile ilgili bölümde ise bronkoskopi ile ilgilenenlerin kolayca ulaşabileceğiyenilikçi bir uygulama olan "web" tabanlı “Temel Bronkoskopi Eğiticisi”programı tanıtılmaktadır. Kitapta oku¬yucuların ilgisini çekebileceğini umduğumuz yeni konulardan biri de bronkoskopik gen tedavisidir. Gen tedavisindeki genel prensiplerin yanı sıra özellikle konunun akciğer kanserindeki bronkoskopik uygulamalarına yer verilmiştir.
Öncelikle, yazdıkları bölümlerle kitaba çok önemli katkılar sağlayan bilim insanı meslektaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyoruz. Kitabımızın içeriğini zenginleştiren görsel materyal göndererek bize destek veren Dr. Margaret Foti ve Sherry A. Salzman Scott’a. yayınevi/araştırma kuruluşları Elsevier Inc, Oxford University Press, US National Cancer Institute ve Pcnn-Ccntury Inc'e,yazdıkları ilgi çekici bölümlerden ötürü meslektaşlarımız ve değerli dostlarımız Prof. Dr. Henri G. Colt ve Prof. Dr. Felix Herth ’e, çalışma boyunca sabırlı ve titiz destekleri için Poyraz Tıbbi Yayıncılık yetkililerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kitabın meslektaşlarımız için yararlı olması en büyük mutluluğumuz olacaktır.
Saygılarımızla...
Muzaffer Metintaş Adil Zamani Sedat Altın Toros Selçuk
İÇİNDEKİLER
Bölüm 1: Bronkoskopi
1. Bronkoskopi Tarihçesi
2. Bronkoskopi Cihazı ve Sistemleri
3. Bronkoskopi Salonu ve Hasta Takip-Rapor Sistemleri
4. Bronkoskopi Bakımı, İdamesi ve İnfeksiyon Kontrolü
5. Bronkoskopide Anestezi
6. Bronkoskopik Anatomi
Bölüm 2: Rijid Bronkoskop
1. Rijid Bronkoskopi Endikasyonları, Kontrendikasyonları ve Risk Arttıran Durumlar
2. Rijid Bronkoskopi: Hasta Hazırlanması, Uygulanması ve Komplikasyonlar
3. Rijid Bronkoskopi: Hastalık Bulguları ve Örnekleme Yöntemleri
4. Özel Durumlarda Rijid Bronkoskopi Uygulamaları I
Bölüm 3: Fiberoptik Fleksibl Bronkoskop
1. Endikasyon, Kontrendikasyon ve Riski Arttıran Durumlar
Levent TABAK
2. Hasta Hazırlığı, Uygulama, Örnekleme Teknikleri ve Komplikasyonlar
Mehmet KARADAĞ
3. Fiberoptik Bronkoskopi Bulguları
Bölüm 4: Bronkoskopik Örneğin Değerlendirilmesi
1. Patolojik Değerlendirme
2. Bronkoskopik Örneklerin Mikrobiyolojik Analizi
Bölüm 5: Endobronşiyal Uygulamalar
1. Bronkoalveoler Lavaj (BAL)
2. Transbronşiyal İğne Aspirasyonu
3. Endobronşiyal Ultrason Uygulamaları
4. Lazer Bronkoskopi
5. Kriyoterapi
6. Endobronşiyal Brakiterapi
7. Fotodinamik Tedavi
8. Elektrokoter
9. Argon Plazma Koagülasyon
10. Elektromanyetik Gezici Bronkoskopi (EGB)
11. Otofloresan Bronkoskopi
12. Endobronşiyal Stentler ve Uygulamaları
13. Endobronşiyal Mekanik Dilatasyon
Bölüm 6: Özel Durumlarda Bronkoskopi
1. Yoğun Bakım Hastalarında Bronkoskopi
2. İnfeksiyonlarda ve Bağışıklığı Baskılanmış Hastada Bronkoskopi
3. Astım ve Bronkoskopi
4. Hemoptizide Acil Bronkoskopi
5. Endoskopik Hacim Küçültücü Yaklaşımlar 3
6. Endoskopik Bronkoplevral Fistül Kapatma Teknikleri
7. Akciğerlerin Endoskopik Drenajı
8. Bronkoalveolar Lavajın Mineralojik Analizi
9. Bronkoskopide Yabancı Cisim Çıkarılması
10. Pediatrik Bronkoskopi
11. Bronkoskopik Gen Tedavisi
Bölüm 7: Ekler
1. Perkütan Trakeostomi
12. Bronkoskopi Eğitimi
ISBN | 9786054145003 |
Basım Yılı | 2008 |
Sayfa Sayısı | 475 |
Kitap Dili | Türkçe |
Yazar(lar) | Prof. Dr. Muzaffer Metintaş |