Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Göz Hastalıkları   

Yannuzzi Retina Atlası,Türkçe 2013 Baskı Daha büyük görüntüle

Yannuzzi Retina Atlası,Türkçe 2013 Baskı

9789752774711

Güneş Tıp Kitabevi

4 900,00 TL


KDV Hariç: 4 900,00 TL

Dünya’nın retina hastalıkları konusundaki en iyi atlası.
Oftalmoloji yayınları içinde Dünya’ca ünlü bestseller eser.
Türkçe olarak yayınlanmış ilk ve tek retina atlası
Son derece sofistike teknolojik görüntüleme sistemleri tarafından üretilen çarpıcı güzellikte detaylara sahipdevasa fotoğraf zenginliği.
Tamamı renkli, kuşe kağıt, yüksek baskı kalitesi ve ciltli sunum.
Dünya’nın en büyük tıp yayınevi Elsevier ile Türkiye’de yapılan ortak proje.
Satın alınabilecek en iyi retina kaynağı…
Atlas formatı, okuyuculara ister yaygın ister ender olsun, tüm gözdibi hastalıklarının net ve güvenilir bir biçimde tanınmasını sağlayacak bir vasıta temin etmektedir.
Retinal Atlas’ı farklı kılan, hastalıkların, bunların yarattığı komplikasyonların ve hatta bazı durumlarda bunların tedavilerinin altta yatan klinik niteliği ve patofizyolojik yönlerini daha dinamik bir biçimde ortaya koymak için, klinik görüntüleri ve tamamlayıcı teşhise yönelik yardımcı imajları, standart teknoloji kullanmak suretiyle ince ve anlamlı bir biçimde özümlemesidir.

Geniş bir yelpazede yer alan fotoğraflar akılcı ve etkin bir biçimde planlamaya tabi tutulmuş ve bunun sonucu olarak, her seviyedeki göz bakımı profesyonelleri, eğitim gören öğrenciler, göz uzmanlığı asistanları ve benzer uzmanlık dallarındaki asistanlar, kapsamlı göz uzmanları, retina asistan hekimleri, retina uzmanları ve yardımcı personel için uygun, yaratıcı ve eşsiz bir atlas ortaya çıkmıştır.

Türkiye’de Veni Vidi Göz Eğitim Yayınları Serisi Kapsamında Oluşturulmuştur.
Editör: Op. Dr. Ertan SUNAY ( Veni Vidi Göz Medikal Direktör)


ÖNSÖZ:
Geoffrey Chaucer bir zamanlar şöyle yazmıştı: “Hayat öylesine kısa ve ustalık edinmek öyle uzun bir süreç ki”; bu cümle tıp pratiğiyle ilgili olarak düşünüldüğünde bilhassa uygun düşüyor.Mesleki kariyerim boyunca göz uzmanlığı retina hastalıklarının teşhisi, idaresi ve tedavisi konularında büyük bir hızla ilerledi. Bugün, göz uzmanlığı alanı, yeni hastalıkların tanınması, eski hastalıkların belirtilerinin belirgin hale gelmesi ve hastalıklar üzerinde çalışılması ve hastalıkların tedavisine yönelik yenilikçi teknolojilerin izinde olağanüstü bir hızla büyümeye devam ediyor. Bu görkemli ilerlemeye karşın, korioretinal hastalıklarla ilgili kayıtlarda, ortaya çıkmaya ve sürmeye devam eden “idiyopatik” bozukluklar yerlerini koruyor; “idiyopatik” ifadesi bile tek başına birçok gözdibi bozukluğuyla ilgili anlayış ve bilgimizin ne kadar ilkel olduğunu ortaya koyuyor.

18. yüzyıldan bu yana, göz uzmanları ve retina uzmanları kuşakları, kapsamlı bir öğretici gözdibi görüntüleri koleksiyonu derlemeye çalışmışlardır. Nitekim, bu amaca hizmet eden ilk çalışma Atlas of the Human Eye (İnsan Gözünün Atlası), Dr. Johann Zinn tarafından 1755 yılında yayınlanmıştır. Atlas formatı, okuyuculara ister yaygın ister ender olsun, tüm gözdibi hastalıklarının net ve güvenilir bir biçimde tanınmasını sağlayacak bir vasıta temin etmektedir. Bu kadar devasa boyutta bilgiyi tek bir çalışma içinde bir araya getirmek kuşkusuz ki zorlu bir görevdir; ancak bu hem muğlak ve iyi anlaşılamayan anomalilerin tanınmasını sağlamak, hem de basit ve karmaşık klinik görünümlere yönelik daha iyi tedavi temelli idareyi mümkün kılmak için gerekli bir görevdir. Doktorlara retina katmanlarını daha önce asla mümkün olmayan bir biçimde gözlemleme ve inceleme fırsatı veren günümüzün son derece sofistike teknolojik görüntüleme sistemleri tarafından üretilen çarpıcı güzellikte detaylara sahip devasa fotoğraf zenginliği, bu görevi daha da zorlu hale getirmektedir.

Retinal Atlas’ı farklı kılan, hastalıkların, bunların yarattığı komplikasyonların ve hatta bazı durumlarda bunların tedavilerinin altta yatan klinik niteliği ve patofizyolojik yönlerini daha dinamik bir biçimde ortaya koymak için, klinik görüntüleri ve tamamlayıcı teşhise yönelik yardımcı imajları, standart teknoloji kullanmak suretiyle ince ve anlamlı bir biçimde özümlemesidir. Geniş bir yelpazede yer alan fotoğraflar akılcı ve etkin bir biçimde planlamaya tabi tutulmuş ve bunun sonucu olarak, her seviyedeki göz bakımı profesyonelleri, eğitim gören öğrenciler, göz uzmanlığı asistanları ve benzer uzmanlık dallarındaki asistanlar, kapsamlı göz uzmanları, retina asistan hekimleri, retina uzmanları ve yardımcı personel için uygun, yaratıcı ve eşsiz bir atlas ortaya çıkmıştır.

Uzun yıllardır dostluğunu bizden esirgemeyen değerli bir meslektaşımız tarafından derlenen bu atlasa önsöz yazmamızın teklif edilmesi bizim için bir onurdur. Yazar ve katkıda bulunan ortakları, korioretinal hastalıklar ve bunların idaresi konusunda daha fazla bilgi edinmek isteyen tüm normal ve ilgili okuyuculara fayda sağlayacak mükemmel zamanlamalı bu önemli atlası hazırlamalarından ötürü her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir.
Dr. Harvey Lincoff
Dr. Ingrid Kreissig

ISBN9789752774711
Basım Yılı2013
Sayfa Sayısı928
Kitap DiliTÜRKÇE
Yazar(lar)Lawrence A. YANNUZZI
Çeviri EditörüOp. Dr. Ertan SUNAY

Yorum Yaz

Yannuzzi Retina Atlası,Türkçe 2013 Baskı

Yannuzzi Retina Atlası,Türkçe 2013 Baskı

Yorum Yaz