Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

HEMŞİRELİK / İç Hastalıkları

Yaşlı Bakımına Yönelik Temel İlke ve Uygulamalar Daha büyük görüntüle

Yaşlı Bakımına Yönelik Temel İlke ve Uygulamalar

9786256448742

Ankara Nobel Tıp Kitabevi

880,00 TL


KDV Hariç: 880,00 TL

    Değişen toplum yapısı ve artan yaşlı nüfus ile birlikte yaşlı bireylerin bakımı günümüzde giderek önem kazanmış, yaşlı bireylere bakım verebilecek profesyonel sağlık elemanlarına duyulan ihtiyaç artmıştır. Bu durum sonucunda yaşlı bireye yönelik verilen bakımın kalitesinin artırılması sağlık profesyonellerine destek olunması amacıyla ara sağlık elemanlarına ihtiyaç duyulmuştur. Böylece bir meslek grubu olarak yaşlı bakım teknikerlerinin bu sistem de yer alması öngörülmüş, üniversitelerin ön lisans bölümlerinde Yaşlı Bakımı programları açılmıştır.
    Yaşlı bakımı programlarının temel amacı; yaşlı bireylerin sağlığının korunması, geliştirilmesi, rehabilite edilmesi, yaşam kalitesinin artırılması ve öz bakım gereksinimlerinin karşılanmasına katkı sağlayan ara sağlık elemanları yetiştirmektir. Yaşlı bireye bakım veren yaşlı bakım teknikerlerinin ihtiyaç duydukları temel bilgi ve uygulamaları kolayca elde edebilecekleri eserler sınırlıdır. Bu ihtiyacı gidermek üzere oluşturulan bu kitap ile yaşlı bakım teknikerlerinin yaşlı bireye profesyonel sağlık bakımı uygulamasının sağlanması amaçlanmıştır.

ISBN9786256448742
Basım Yılı2024
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı592
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Canan SARI,Eli̇f OKUR
BISAC
DOI

Yorum Yaz

Yaşlı Bakımına Yönelik Temel İlke ve Uygulamalar

Yaşlı Bakımına Yönelik Temel İlke ve Uygulamalar

Yorum Yaz