Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

HEMŞİRELİK / Kadın hastalıkları ve doğum Ebelik

Menopoz - Bakım, Tedavi ve Destekleyici Uygulamalar Daha büyük görüntüle

Menopoz - Bakım, Tedavi ve Destekleyici Uygulamalar

9786253973452

Nobel Akademik Yayıncılık

300,00 TL

255,00 TL

-15%


KDV Hariç: 255,00 TL

Kadın yaşam evrelerinden olan menopoz sonrası dönem, kadın sağlığı hemşireliğinin özel ve önemli bir uzmanlık alanıdır. Kelime anlamı son âdet olan menopoz, her ne kadar doğal bir dönem kabul edilse de yaş ve gelişimsel değişikliklerle eş zamanlı, biyopsikososyal ve kültürel süreç içinde gerçekleşmektedir. Bu değişimler beraberinde yaşanan yakınmalar, kadının fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal hayatını etkilemektedir. Bu nedenle genel sağlık durumu ve menopozal dönemlerin izlenmesi, menopozal yakınmaların belirlenmesi, yaşam biçimi davranışlarının düzenlenmesi ve olası kronik hastalık ve kanser için risk faktörlerinin erken tanı ve tarama programlarına dâhil edildiği bakım, destek ve tedavi yaklaşımları, kadın sağlığının korunması ve geliştirilmesi açısından oldukça önemlidir.Güncel tıbbi veriler ışığında kadının bireyselleştirilmiş bakım süreci, menopozal gereksinimlerinin belirlenmesi ve sonrasında sunulan nitelikli hemşirelik bakım desteği ile kadının yaşam kalitesinin ve kişisel ve toplumsal üretkenliğinin sürmesini destekler.
Menopoza ilişkin temel ve güncel bilgilerin yanı sıra orijinal bakım algoritmaları da içeren bu kitabımız, hem sağlık bakımı sunucuları hem de öğrenciler için önemli bir kaynak olacaktır.

ISBN9786253973452
Basım Yılı2023
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı344
Kitap DiliTürkçe
Editör(ler)Nevin HOTUN ŞAHİN,Meltem Mecdi Kaydırak

Yorum Yaz

Menopoz - Bakım, Tedavi ve Destekleyici Uygulamalar

Menopoz - Bakım, Tedavi ve Destekleyici Uygulamalar

Yorum Yaz