Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

İktisada Giriş - Genel Ekonomi

Algılanan Fayda Davranışsal İktisat Özelinde Rasyonel Birey Analizi Daha büyük görüntüle

Algılanan Fayda Davranışsal İktisat Özelinde Rasyonel Birey Analizi

9786257401418

Akademisyen Kitabevi

165,00 TL

132,00 TL

-20%


KDV Hariç: 132,00 TL

İktisat bölümü okuyan kişilerin sıklıkla karşılaştıkları kavram rasyonel birey yani Homoeconomicus olmaktadır. Bu bireyin tanımı ise; bencil olup aklı ile hareket ederek, faydasını maksimize etmekten başka da bir amaç gütmediği şeklindedir. Aklımız ile hareket etmek elbette ki ayrıcalıklı bir durumdur. Ancak davranışların belirleyicisi olarak pür aklı ele almak da ne kadar yeterli olmaktadır. İnsana ait diğer faktörlerin hiç mi etkisi yoktur. İktisat bilimi şüphesiz ki pür aklı esas alarak diğer faktörleri Occam’ın Usturası’nı kullanarak kaldırmıştır.

İktisat biliminin pozitif özgün bir bilim olma çabası, haliyle matematiksel yöntemlerin kullanılmasını da zorunlu kılmıştır. Karmaşık insan yapısının kolay bir şekilde analiz edilebilmesi ve politikaların oluşturulabilmesi için muhakkak ki matematiksel yöntemlerin kullanılması gereklidir. Ancak bunun araç olmaktan 

ISBN9786257401418
Basım Yılı2021
Sayfa Sayısı154 sayfa Kağıt: 1. Hamur 70 gr 13,5 x 21
Yazar(lar)Dr. İbrahim CEVİZLİ
DOIhttps://doi.org/10.37609/akya.119

Yorum Yaz

Algılanan Fayda Davranışsal İktisat Özelinde Rasyonel Birey Analizi

Algılanan Fayda Davranışsal İktisat Özelinde Rasyonel Birey Analizi

Yorum Yaz