Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

İşletme Yönetimi

Örgütlerde İstenmeyen Davranışlar Daha büyük görüntüle

Örgütlerde İstenmeyen Davranışlar

9786052396469

Akademisyen Kitabevi

275,00 TL

220,00 TL

-20%


KDV Hariç: 220,00 TL

Kitaba ilk zamanlarda (bir metafor olarak) “Örgütsel Hastalıklar” veya “Örgütsel Sendromlar”adı uygun görülmüş idi fakat bir takım akademik eleştirilerde “Hastalık” ve “Sendrom” kavramlarının akademik bir terim olmadığı yer almıştır. Her ne kadar bu eleştiriler, yabancı yazını takip etmemekten kaynaklanmış olsa da yine de bu eleştiriler beni kavramları iyice incelemeye ve isim arayışına sürüklemiş idi. İsim arayışı sürecinde yakın kavramlardan “Organizational Misbehaviour”, “Organizational Dysfunction”, “Organizational Disease”, “Organizational Dark Side” ve “Organizational Anomaly” kavramları ile tanıştım. Fakat içeriklerinde yer alan bazı kavramlar, bir diğerinde de mevcut idi.

Kitabın ilk baskısı da ÖRGÜTLERDE İSTENMEYEN DAVRANIŞLAR ismi ile yayımlandı. Bunun ilk önemli nedeni,  hem ilk kitap olmasının yarattığı deneyimsizlik idi hem de kavramı öneri olarak ortaya attığım için bazı hocalarımın kitaba genel isim koyma eğiliminde olmamı önermeleri idi. İkinci nedeni ise bu baskıda yakın olan diğer kavramları inceleme sonucu, önerdiğim isimde kalma kararı almam oldu. Zira kitabın adı olabilecek en yakın iki kavram olan SAPKIN DAVRANIŞLAR ve KÖTÜ DAVRANIŞLAR, tüm kavramları barındıran isimler değil idi. 

Bu baskıda diğer yakın kavramları incelemenin haricinde kavramlarla ilgili makaleleri okurken, tanımlamalarda geçen betimlemeleri inceleyerek kitaba isim koyma fikrini de geliştirdim. Buna göre kitabın adını belirlerken akademisyenlerin kitabın içeriğini oluşturan kavramları betimleme biçimlerini de, kriter olarak göz önünde bulundurmaya karar verdim. Fakat yine betimlemelerin kitaba isim olabilmekten uzak olduğunu gördüm.

Kitabın içeriğinde yer alan on bir (11) kavramın Dünya’da ve Türkiye’de çokça çalışıldığının farkındayım ama bunların hangi ana başlık altında yer alması gerektiğine ilişkin merak aşılamak derdindeyim çünkü ben de bu derdi yaşamaktayım. Yani aslında ben de yazdıkça öğreniyorum. Dolayısı ile kitabın birinci amacı bahsi geçen on iki kavramın hangi ana başlık altında toplanması gerektiğine ilişkin bir tartışma başlatmaktır. Derleme niteliği taşıyan bu kitabın ikinci amacı ise örgütlerde olumsuz gelişmelere merak duyan akademisyenlere (yetersiz olsa da) birçok çalışmayı bir arada bulma kolaylığı sağlamaktır.

Kitabın kaynakçasını ekseriyetle (Kasım- 2015 itibari ile) scholar.google ve asosindex.com internet sayfalarının içerikleri oluşturmaktadır. Kitapta yer verilen çalışmalarda, eksik görülen bulgu ve verilere rastlanılabilir zira çalışmaların genel analiz, bulgu ve önerilerine yer 

ISBN9786052396469
Basım Yılı2017
Sayfa Sayısı350
Yazar(lar)Ufuk ORHAN

Yorum Yaz

Örgütlerde İstenmeyen Davranışlar

Örgütlerde İstenmeyen Davranışlar

Yorum Yaz