Sipariş listesinde ürün yok
9786052581971
200,00 TL
160,00 TL
-20%
Merhabalar…
Geçmiş süreçte çok kıymetli yazarlarımız ile I. kitabını yayımladığımız “Türk Müziğine Yönelik Çeşitli Tespitler” isimli kitabımızın II. sayısı ile karşınızdayız.
Bu kitabımızda sizlere yine oldukça kıymetli çalışmalar sunmanın heyecanı içerisindeyiz. Bu kitabımızın oluşumunda yine birbirinden değerli genç araştırmacılara yer vermekteyiz. Onların geleceğimiz olduğundan yola çıkarak, bu gibi çalışmalarda yer almalarının oldukça önemli olduğuna inanıyor ve kıymetli araştırmacılarımıza bu vesile ile teşekkür ediyoruz.
Kitabımızı teşkil eden bölümlerin siz değerli okuyucularımızın dikkatini çekecek birbirinden ilginç ve önemli konular olduğunu düşünmekteyiz.
Birinci bölümde; Sayın Can AYDOĞDU tarafından kaleme alınan ve “Geleneksel Törenlerimizde Müzik Unsurlarının Kullanımı” başlıklı araştırma yazısına yer verilmektedir. Yazı, daha önce yazar tarafından gerçekleştirilmiş olan yüksek lisans tezi çalışmasının bir bölümünden oluşmaktadır. Yazar bu bölümde, geleneksel törenlerimizde kullanılan müzik unsurlarına yönelik çeşitli tespitlerde bulunmaktadır.
İkinci bölümde; Sayın Erkan YOLDAŞ tarafından kaleme alınan ve “Geçmişten Günümüze Diyarbakır Eyvan Geceleri Kültürü” adını taşıyan yazıya yer verilmektedir. Yazar bu bölümde,
kadim Diyarbakır şehrimizin önemli bir kültür öğesi olan Eyvan gecelerine yönelik çeşitli tespitlerde bulunmaktadır.
Üçüncü bölümde; Sayın Nesrin ASLANCAN tarafından kaleme alınan ve geleneksel Türk müziğimizde mendil kavramını çeşitli boyutları ile ele alan bir yazıya yer verilmektedir. Yazar bu bölümde, özellikle mendil kavramının Türk müziğinde kullanımına yönelik sosyal-kültürel ve psikolojik işlevler üzerinde durmaktadır.
Dördüncü bölümde; Sayın Recep YEŞİLYURT tarafından kaleme alınan ve “Hüzzam Makamı Dizisinin Bağlama İle Seslendirilmesinde Ortaya Çıkan Kuramsal Farklılıklar” başlığını taşıyan yazıya yer verilmektedir. Yazar bu bölümde, hüzzam makam dizisinin bağlama enstrümanı ile icrasında ortaya çıkabilecek durumlara yönelik çeşitli tespitlerde bulunmaktadır.
Beşinci bölümde; Sayın Seda MANDOLLU tarafında kaleme alınan “Gaziantep Yöresi Ninni Geleneği” başlıklı yazı yer almaktadır. Yazar bu bölümde özellikle ninni geleneğinin kültürümüzdeki yerini ve önemini vurgulamaktadır. Yazar aynı zamanda bu durumun Gaziantep yöresindeki yansımalarından çeşitli örnekler vererek önemli tespitlerde bulunmaktadır.
Altıncı bölümde; Sayın Uğur GÖKTAŞ tarafından kaleme alınan “Başlangıç Düzeyi Bağlama Öğrenimine Etki Eden Faktörler” isimli yazı yer almaktadır. Yazar bu bölümde, bağlama eğitiminde başlangıç seviyesi düzeyinde etkili olan faktörler üzerinde durmakta ve edilen verilere dayanarak çeşitli tespitler de bulunmaktadır.
Yedinci bölümde; Sayın Yağmur Eylül DÖNMEZ tarafından kaleme alınan ve “Mavi Boncuk Filminde Kullanılan Müzikler Üzerine Tespitler” başlığını taşıyan yazıya yer verilmektedir. Yazar bu bölümde özellikle Türk sinemasının unutulmaz filmlerinden biri olan “mavi boncuk” filmi örnekleminden yola çıkarak film müziği üzerine oldukça dikkat çekici tespitlerde bulunmaktadır. Sekizinci ve son bölümde ise; Sayın Yusuf ALTUN tarafından kaleme alınan ve “Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencilerinin Müzik Kavramına İlişkin Metaforik Algıları” başlığını taşıyan yazıya yer verilmektedir. Yazar bu bölümde, özellikle müzik bölümü öğrencilerinin “müzik” kavramına yönelik metaforik algılarına değinmekte ve konuya yönelik önemli tespitlerde bulunmaktadır. Konuya ilgi duyan ve bu kitabı edinerek okuma nezaketinde bulunan tüm okuyucularımıza en derin sevgi ve saygılarımızla…
"Türk Müziğine Yönelik Çeşitli Tespitler II" Kitabının İçindekileri:
ISBN | 9786052581971 |
Basım Yılı | 2018 |
Basım Sayısı | 1 |
Sayfa Sayısı | 149 |
Kitap Dili | Türkçe |
Editör(ler) | Ünal İMİK, Sinan HAŞHAŞ |
Ebat "cm" | Enzo, 13,5 x 21 |