Sipariş listesinde ürün yok
9789752775534
490,00 TL
Bu eser , yürümenin fizyolojisi, yürüme bozukluklarının kliniği ve tedavi yaklaşımlarını kapsayan geniş bir bölüm ile düşme konusunu ele alan ikinci bir ana bölümden oluşmaktadır.
TND Yürüme ve Denge Bozuklukları Çalışma Grubu tarafından yayınlanmaktadır.
Canlılığın en ilkel belirtisi olan "lokomosyon” insanda da korteksten kaslara değin çokca sistemin eşgüdümü ile gerçekleşir. Bu eşgüdüm ile, postüral denge ve hareketin mükemmel bir bileşkesi olarak yürüme, hasta ile ilk karşılaştığımız anda dikkatimizi çekebilecek ve bize korteksten kaslara değin pek çok sistemin klinik göstergesi olarak ilk andan itibaren hastanın tanısı hakkında ipucu verebilecek görüngüdür. Bebeklikten ergenliğe, ergenlikten yaşlanmaya postüral denge ve yürümenin gösterdiği evrim ve gerileme göz önüne alınır ise postür denge ve yürümenin klinik çalışmalarımızda bize ne kadar yakın ve yardımcı olabileceğini anlamak kolaylaşacaktır.
Ortalama yaşam süresi giderek uzayan toplumlarda artan yaşlı kişi oranı düşmelere de özel bir ilgi gösterilmesi gereğini düşündürmüştür. Bu dürtü ile başlayan çalışmalar ayni zamanda pek çok nörolojik hastalığın klinik belirtilerinden birinin yürüme bozuklukları ve sonucunda düşme olduğunu da göstermiştir. Hatta bazı hastalıklarda düşmenin ilk klinik belirti olduğu da vurgulanmıştır. Düşmenin ayırıcı tanı için ipucu olabileceği hastalıklar da biliniyor.
TND Yürüme ve Denge Bozuklukları Çalışma Grubu, son 10 yılda her Ulusal Nöroloji Kongresi içinde kurs, seminer ve çalıştay etkinlikleri ile klinik pratiğinde ele alınmayan bu iki konuya dikkat çekmeye çalışmıştır. Bu çalışmaların ortak konularını kapsayan "Postür, Denge ve Yürüme Bozuklukları” başlığı altında bir kitabımızı 2008 yılında yayınlayarak ülkemizde bu konuda bir referans kitabı oluşturduk. Bu kitap düşme konusuna eğilmemiş olup kitabın dağıtımı basım sayısının kısıtlılığı nedeniyle sınırlı kalmıştır.
Prof. Dr. Yakup Sarıca - Prof. Dr. Mehmet Beyazova
ISBN | 9789752775534 |
Basım Yılı | 2014 |
Sayfa Sayısı | 208 |
Yazar(lar) | Prof. Dr. Yakup SARICA, Prof. Dr. Mehmet BEYAZOVA |