Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Su Ürünleri

Ilıman İklim Balıkları Yetiştiriciliği Daha büyük görüntüle

Ilıman İklim Balıkları Yetiştiriciliği

9786257275637

Akademisyen Kitabevi

275,00 TL

220,00 TL

-20%


KDV Hariç: 220,00 TL

Günümüzde insanlık, bir yandan kaynaklar üzerine iklim değişikliğinin orantısız etkileri ve çevresel bozulma ile mücadele ederken bir yandan da yirmi birinci yüzyılın ortaları itibariyle, 9 milyarı geçmesi beklenen insan nüfusuna gıda ve geçim kaynağı sağlama sorumluluğunun getirdiği inanılmaz bir zorlukla da karşı karşıya kalması kalmıştır. Birleşmiş Milletler’in, Sürdürülebilir Kalkınmaya İlişkin 2030 Gündemi, dünyada hiçkimseyi geride aç bırakmayan, sürdürülebilir tarımsal üretim uygulamasına geçirilerek, bu zorlukların üstesinden gelinebileceğini öne sürmüştür.

Dünya Gıda Örgütünün son bildirgesine göre 2030’lu yıllara gelindiğinde su ürünlerine olan gereksinimin giderek artması ve arz ile talep arasındaki farkın açılarak 50 milyon tonu bulması beklenmektedir. Yapılan öngörülerin ışığı altında hazırlanan planlarla söz konusu açığın karşılanabilmesi ve daha da fazla açılmaması adına yapılacak üretim artışının “Yetiştiricilik” şemsiyesi altında toplanması söz konusu edilmiştir. Bu üretimin ise daha çok omnivor ve herbivor türlerin yetiştiriciliği ile sağlanması öngörülmektedir. Bu durumun doğruluğunu alınan veriler ışığı altında özellikle açığın artması olası bölgelerde hali hazırda yapılanmanın da bu yönde olmasından ve bahsedilen türlerin üretiminin artışından da anlamak olasıdır. Mevcut durumun analizi ve şartların gelecekte alabileceği haller düşünülünce özellikle “Ilıman iklim balıkları”nın üretimlerinin önümüzdeki dönemlerde artarak devam edeceği kanısına ulaşılmıştır.

Yetiştiricilik açısından yatırım maliyetlerinin yüksekliği, üretim sürecinin uzunluğu ve yetiştiricilik teknolojilerinin gereksinimlerinin yüksekliği birçok türün yetiştiriciliğini zor hale getirmekte hatta bu durumun gelecekte ciddi kısıtlamalar yaratması beklenmektedir. Dünya çapında açlık sıkıntısının yanı sıra işsizlik ve iş gücünün kullanılamaması gibi sorunların da göz önünde bulundurulduğunda üçüncü dünya ülkeleri için su ürünleri yetiştiriciliği önemli bir fırsat gibi görülmektedir. Su ürünleri üretimiyle ile hem kaliteli bir gıda üretimi hem kendi iş gücünü kullanma gibi avantajlar elde edilmekte bunların yanı sıra üretilen ürünlerin ekonomisi yüksek olan gelişmiş ülkelere satılabilir olması alana ayrı bir değer kazandırmaktadır.

Bu hazırlanan kaynağın ana çıkış noktası, gelecek kuşaklara hali hazırda yetiştiriciliği ciddi boyuta gelmiş türlerle bunlara alternatif olabilecek türlerin yetiştiricilikleri hakkında özet ve pratik bilgiler sağlamaktır.

Bölüm 1    Ilıman İklim Balıkları Yetiştiriciliğinde Teknik Konular

 

Bölüm 2    Küresel Isınma ve Su Sıcaklığının Ilıman İklim Balıkları Yetiştiriciliğine Etkileri

 

Bölüm 3    Yetiştiricilikte Sağlık Yönetimi

 

Bölüm 4    Ilıman İklim Balıkları Yetiştiricilik Teknikleri

 

Bölüm 5    Ilıman İklim Balıkları Üretim Ekonomisi ve Pazarlaması

 

Bölüm 6    Tilapia  Tilapia Spp.  Yetiştiriciliği

 

Bölüm 7    Sazan (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758) Yetiştiriciliği

 

Bölüm 8    Hint Sazanı (Labeo rohita Hamilton 1822) Yetiştiriciliği

 

Bölüm 9    Şabut (Tor grypus Hamilton, 1843) Yetiştiriciliği

 

Bölüm 10  Ot Sazanı (Ctenopharyngodon idella, Valenciennes 1844) Yetiştiriciliği

 

Bölüm 11  Gümüş Sazanı Hypophthalmıchthys molitrix (Valencıennes, 1844) Yetiştiriciliği

 

Bölüm 12  Çizgili Levrek (Morone saxatilis) Yetiştiriciliği

 

Bölüm 13  Gümüş Levreği (Bidyanus bidyanus) Yetiştiriciliği

 

 

Bölüm 14  Asya Levreği (Lates calcarifer) Yetiştiriciliği

 

 

Bölüm 15  Kanal (Amerikan) Kedi Balığı (Ictalurus punctatus Rafinesque, 1818) Yetiştiriciliği

 

Bölüm 16  Avrupa Kedi Balığı (Yayın Balığı) Silurus glanis (Linnaeus, 1758) Yetiştiriciliği

 

 

Bölüm 17  Karabalık (Clarias gariepinus; Burchell, 1822) Yetiştiriciliği

 

 

Bölüm 18  Asya Kedi Balığı (Pangasianadon hypophthalmus Sauvage, 1878) Yetiştiriciliği

 

 

ISBN9786257275637
Basım Yılı2021
Sayfa Sayısı307 sayfa 16 x 24 70 gram 1. Hamur Renkli
Yazar(lar)Suat DİKEL

Yorum Yaz

Ilıman İklim Balıkları Yetiştiriciliği

Ilıman İklim Balıkları Yetiştiriciliği

Yorum Yaz