Sipariş listesinde ürün yok
9786254020452
1 155,00 TL
1 137,00 TL
Geleceğin sağlıklı yaşam sırlarının ve ilgili araştırmalarının kapsamlı, ansiklopedik şekilde bir araya getirilmesinin amaçlandığı bu kitapta, mikrobiyotanın klinikte ilgili olduğu hemen hemen bütün konulara değinilmektedir. Ayrıca kitapta, probiyotikler ve probiyotiklerin klinik spektrumlarda kullanımlarıyla ilgili bilgiler de en son güncel hâlleriyle sunulurken; probiyotiklerin ve akılcı beslenmenin farklı uygulama alanları da art arda sıralanmaktadır.
Mikrobiyota ve probiyotiklerin sağlık ve hastalıklar üzerindeki etkileri bilinmekle birlikte hâlâ cevabı aranan pek çok soru da bulunmaktadır. Türkiye’de mikrobiyota konusunda çalışmalara başlanmış olmakla birlikte altyapı ve standardizasyon sorunları çözülememiştir ve bir çok açıdan regülasyon gereksinimine ihtiyacı vardır. Zira bu alanın ülkemiz için stratejik bir önemi bulunmaktadır. Hızla değişmekle birlikte hâlen beslenme alışkanlığımız Batı ülkelerinden farklıdır. Bu nedenle kendimize özgü bir bağırsak bakteri yapımız olması muhtemeldir. Bu konu üzerinde yapılacak çalışmalarla bize özel tanı ve tedavi yöntemleri geliştirilebilir. Son bilgilerin, deneyimlerin ve gelinen noktanın farklı uzmanlık alanlarında görev yapan hocalar tarafından ele alındığı Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme kitabı; Türkiye’de neler yapılabileceği, kimlerin ne şekilde rol alacağı, nasıl çalışılması gerektiği konularında paylaşımlar ve planlamalar yapılmasına da vesile olacaktır.
Tüm okurlarına faydalı olması temennisi ve ümidiyle..
ISBN | 9786254020452 |
Basım Yılı | 2020 |
Sayfa Sayısı | 832 |
Yazar(lar) | Adeviye Elçi Atılgan , Kerem Yılmaz , Mustafa Altındiş , Fatih Gültekin , Ayşe Erdoğan , Esra Yazıcı , Tuba Dal , Semra Öz , Hasan Basri Savaş , Mehmet Köroğlu , Selma Altındiş , Yıldıray Aydın , Ahmet Uygun , Efsun Karabudak , Yusuf Yakupoğulları |