Elinizdeki kitap sunulan fotoğraflarla birlikte hücresel tuz yetersizliklerini görselleştirebilmenize, tanımanıza ve daha iyi bir sağlığa kavuşmanıza yardımcı olacaktır.
Son birkaç yıl içinde hücresel tuzların önemi konusuna ilgi büyük miktarda artmıştır. İngilizce kaynakların çoğu klasik eserlerin yeniden sunumundan ibarettir. 1920’lerde Dr. George Carey tarafından yazılan iki kitabı güncelledim. Bunlar The Biochemic System of Medicine (Tıbbi Biyokimya Sistemi) ve The Chemistry and Wonders of the Human Body (İnsan Bedeninin Kimyası ve Muhteşemliği). Dr. Carey’in Materia Medica’sını meslekten olmayanlar için uyarladım ve bazı eski teknik tıbbi terimleri günümüzün modern diline tercüme ettim. Kitabın sonundaki sözlük de aşina olmadığınız terimler konusunda yardımcı olacaktır.
Dr. Carey’in referans kitabı oldukça ilgi çekici ve kullanışlı. Belirli bir hücresel tuzu kapsayan her bir bölümde bu bilgiyi ilgili tedaviye dair diğer yazılarının Okuyucuya Notlar versiyonu olarak sunmaktayız. Bölüm 2’de ayrıca birkaç sayfa boyunca hücresel tuz karşılaştırmaları da yapılmaktadır.
Avrupa’da hücresel tuzlar ve yüz teşhisi yöntemi yaygın olarak kullanılmaktadır. Sadece Almanya’da yaklaşık 60 civarında “hücresel tuz” organizasyonu bulunmaktadır. Avrupa’nın hücresel tuzlara bakışı Dr. W. H. Schuessler’in iki takipçisi olan, 1936 yılında Sonnerchau Yüz Analiz Teorisini oluşturan bayan W. Sonner ve Dr. Kurt Hickethier’e dayanmaktadır. O dönemden beri binlerce hekim, yüz özelliklerinin hücresel tuz eksikliklerinin semptomlarını yansıttığını gözlemleri ile teyit etmişlerdir. Her bir bölümde Dr. Schuessler’in A New Treatment of Disease by the Inorganic Tissue Cell Salts (İnorganik Hücresel Tuzlarla Hastalıkların Yeni Tedavisi” adlı eserinde yer alan “Therapeutic Index (Terapötik İndeks)”’ten örnekler bulunmakta. Ayrıca hücresel tuz yetersizliklerinin yüze yansımalarına dair fotoğrafları ve tanımlarına da her bölümde yer verildi.
Dr. Carey’nin kitabının son bölümü Carey’in hücresel tuzların astrolojik takım yıldızlar, doğum zamanları ve vücudun farklı bölümleri ile ilişkilerine yönelik hassas bakışı dikkate alınarak okunmalıdır. Her bir bölümün sonunda ise, hücresel tuzlara farklı bir bakış açısına dair bilgiler de eklenmiştir.